Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 90
 Чудно ми е Вашите СВЕКЪРВИ разпитват ли ви,правят ли тънки намеци,или не чак толкова тънки.
 Моята три години подпитваше всички останали но не и мен.След операцията когато разбра от доброволци естествено се осмели да ми забие въпросите:
 1.АМИ ТИ СЕГА СЛЕД ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ ИЗОБЩО ЩЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ИМАШ ДЕЦА?
 Вярвайте ми за части от секундата ме обля студена пот.
 2.ТОЙ ГОРКИЯТ МИ СИН ВСЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОДРЕДИ ЖИВОТА ТАКА КАКТО СИ Е МЕЧТАЛ!
 Аз онемявам...
 3.АЗ ПЪК С НИКОЯ ОТ БРЕМЕННОСТИТЕ СИ СЪМ НЯМАЛА ПРОБЛЕМИ!
 Аз се разревавам и избягвам от стаята.
Може би не е искала да ме засегне но го направи.Изобщо не съм казала на мъжът ми за този разговор и какъв ли е смисълът да го правя.Най вероятно ще ми каже че не съм я разбрала правилно или нещо подобно.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 250
Аз бих казала на мъжа ми.
То и моята понякога е нетактична, но знам че не го прави с лоши чувства. А и знае че проблема е у сина й.
Важното е да не взимаш нещата навътре и да си гледаш спокойно живота.
Което е извън прага на дома ти не би трябвало да те интересува и засяга.
Успех:))

# 2
 • Varna
 • Мнения: 1 094
Моите свекър и свекърва пък са супер тактични,въпреки че знаят че проблема е изцяло в мен, дори понякога ме дразнят защо не ме питат нищо. Embarassed

# 3
 • София
 • Мнения: 503
Моята СВЕКЪРВЕЩИЦА, не знае че имаме проблем, но разпитва и подмята почти непрекъснато, особенно пред чужди хора:
1. Какво чакаме?
2. Нали вече съм била завършила и т.н.
Но един ден ме заби като каза: "Вие вместо да гледате куче, взете си родете едно дете..." и този коментар поне 3-4 пъти за един ден. Аз се помъчих да си замълча / но понеже това хич, не ми се отдава, особенно когато комуникирам с нея/ се обърнах и отговорих със същият съскащ тон, " Ти някога замисляла ли си се, че може да имаме проблем...". От тогава не спряга коментари, защото Теди и забрани изобщо да коментира каквото и да било сварзно с нас, защото не я засяга и е много прав. Добре,че той си я знае каква злоба е и изобщо не и вярва за нищо, а за съвети изобщо не си и помисля да ни дава.  Аз и без друго не я понасям особенно, а сега тя не идва за нищо, дори на кафе или на гости, за нищо и ми е супер спокойно. Виждаме се 1-2 в месеца за по 1-2 часа и съм и много мила.
Аз винаги коментирам, това което каза с Теди, но пред нея за да няма, аз и казах едно, тя да го е разбарала друго.
Според мен това е по-правилния начин, това е лично мое мнение, но при мен помага много.
Успех, и не си ги слагайте на сърцето, повечето не заслужават.   bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 506
Слава Богу и мойте са подобни на свекърите на Peta.Последното което чух от свекърва ми по въпроса беше да не бързаме много и да си дадем повече време за възстановяване психически.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 4 068
Винаги съм подхождала към свекър ми и свекърва ми с истината. Никога не сме крили от тях, че имаме проблем, а аз никога не съм крила, че проблема е в мен, а не в сина им. Никога от тях не чух един нетактичен намек или въпрос. Моята свекърва понесе много тежко и двата ми аборта. Много по-тежко от мен имам чувството. Винаги ме е подкрепяла. И понеже е вярваща все ходи на църква и носи погачи по празниците за мое здраве и за да си имаме бебче. Това явно е нейният начин да ни помогне, тъй като по друг не може. Много съм им признателна за това отношение, защото за мен тези 5 години опити и неуспехи бяха изключително трудни. Идея си нямам дали това разбиране от тяхна страна се дължи на факта, че винаги съм бил честна и не съм го овъртала, но на каквото и да се дължи аз съм доволна, че между нас няма тайни по този въпрос. Аз между другото и от приятели и познати никога не съм крила, че имаме проблем. Щом някой ме попита "За бебенце не мислите ли вече?" аз отговарям, че мислим, но имаме проблем и когато стане тогава.

# 6
 • Хамбург
 • Мнения: 382
И аз нямам грижи със свекървата, даже напротив, прекалено е грижовна и все е в паника! Е, със сигурност ми помага и това, че не им говоря езика добре. При мен по-скоро същия проблем е в майка ми. Тя просто няма друга тема, за която да пили. И не спира... Направо ми скъсва нервите. И вярвайте ми, това, че ми е майка не ми помага. Ако сутринта е дудняла нещо, на обяд пак почва. И като й кажа, че вече сме обсъждали въпроса, тя продължава "Ама пак ми кажи, че не помня (или не съм те чула, според ситуацията и колко ядосана изглеждам)". И така в продължение на месец, всеки ден... Върнах се три кила по-малко. И само подхранва лошите емоции. Уф, чак ми се дорева!

# 7
 • На Триъгълната земя в кьошето ... бях
 • Мнения: 980
И аз нямам грижи със свекървата, даже напротив, прекалено е грижовна и все е в паника! Е, със сигурност ми помага и това, че не им говоря езика добре. При мен по-скоро същия проблем е в майка ми. Тя просто няма друга тема, за която да пили. И не спира... Направо ми скъсва нервите. И вярвайте ми, това, че ми е майка не ми помага. Ако сутринта е дудняла нещо, на обяд пак почва. И като й кажа, че вече сме обсъждали въпроса, тя продължава "Ама пак ми кажи, че не помня (или не съм те чула, според ситуацията и колко ядосана изглеждам)". И така в продължение на месец, всеки ден... Върнах се три кила по-малко. И само подхранва лошите емоции. Уф, чак ми се дорева!

Тоzи постинг все едно аz съм го писала Thinking
При мен не е само мама ми ами и баЩа ми.Само човъркат кога са "Щели да се раzкачат българските Швабета"
БаЩа ми все повтаря"тоя немец да вzеме да си свърШи работата" и накрая се иzкаzах много остро, че не ми е приятен тона му. сега е тихо, ама до кога ? newsm78

# 8
 • Враца
 • Мнения: 4 534
тя не знае и НЕ ТРЯБВА да знае какви проблеми имаме. не ни пита, според мен разчита на това, че след като явно имам проблем синът и ще ме зареже.

# 9
 • София
 • Мнения: 95
Ние пък още не сме женени, но гаджето ми взело и казало на майка си, че вече съм "изперкала и хукнала по лекари". Аз много се притесних за да не би и тя да почне да раздава съвети да си намери друга и да ме зареже мен "проблемната". Ама той ми каза,че му казала, че трябва да е много внимателен с мен щото жените са много чувствителни в такава ситуация, че трябва да ме подкрепя и т.н. Не знам дали защото се виждаме рядко - защото живеем на 400 км далеч - ама добре се разбираме с нея.

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 026
.....според мен разчита на това, че след като явно имам проблем синът и ще ме зареже.
Ама какви са тези помисли незнам....извинявай Ва ама се ядосах Twisted Evil
Та на въпроса...моята свекърва е много свясна жена /свекър ми е починал и аз не го познавам/ Живеем в близки градове и си ходим много често, но от както сме се оженили на мен нищо не ми е подхвърлила или попитала. Може би защото самата тя е имала проблем със забременяването и знае какво е да те подпитват постоянно. И представете си го това преди години...направо са я били обявили за ялова #Cussing outДоктори са и били казали, че няма матка Twisted Evilпосле нещо за тръбите Twisted Evilи заключението било че не може да има деца ShockedМилата направо като ми го разказваше се беше просълзила /това ми го каза след като мъжо беше опериран и тя дойде на гости да ни види/ След като забременяла с мъжа ми първия месец помислила, че пак е поредното закъснение. Но след още един месец отишла на доктор...и д-ра казал...не си бременна нещо цикъла ти се бави. Така жената ходила до петия месец и когато и тогава и казал че не е бремена тя му казала "Ама как бе докторе...то мърда в мен" Mr. GreenИ така си е родила мъжа ми Grinning и възпитала перфектно....мога само да и бъда благодарна Heart Eyes Кумата доста ми досаждаше но аз като и казах, че имаме проблем и от тогава е млъкнала Grinning Моите родители също знаят, че има проблем при нас...и то мъжа ми но ни подкрепят и не задават въпроси...каквото им кажем. Та така...обичам свекърва си...тя е страхотен човек и приятел Heart Eyes Малко дълго стана ама ви си ме знаете, че съм приказлива и спиране нямам Mr. Green

# 11
 • В.Търново
 • Мнения: 1 233
Моята се опита да изкоментира нещо относно децата един-единствен път и аз я изрязах доста грубо.Така и така не съм в добри отношения с тях не ми беше трудно да я сложа на място.Дори сина й не я потърси повече от месец след тоя случай.Едва ли друг път ще си позволи да говори нещо или да пита по тоя въпрос.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 935
Много съм благодарна на свекърва ми, че проявява разбиране. Обсъжда въпроса само, когато аз подема темата и никога не подпитва и не прави намеци. Знае, че имаме проблеми, но никога не натяква съвети и винаги одобрява това което сме решили да правим. Тя самата е имала проблеми със забременяването, докато не забременяла веднъж. После и от въздуха се получавало  Laughing.
Мъчно ми е за нея, защото знам, че много иска внуче. Девер ми и етърва ми също се борят вече 10 години със стерилитет, а сега се оказа, че и ние имаме проблеми. Сигурно й е много мъчно. Но определено ни подкрепя и мен и етърва ми, а за разни намеци от сорта, че синовете й могат да си намерят "по-плодовити" жени, да не говорим! Напротив, по-скоро навсякъде тръби, че на по-добри снахи не е и могла да се надява. При нас е още рано да мислим, но на етърва ми е казала, че и да си осиновят детенце, ще го обича като свое внуче, защото то щяло да си Е тяхно дете!

# 13
 • Пловдив Белащица
 • Мнения: 1 444
Мойта свекърва незнае, преди викаше "като не щете да се жените поне си направете едно детенце", ама как да й кажа истината - незнам дали ще ме разбере. Тя самата е родила мъж ми на 16 години и брат му на 18!!! А брат й имат осиновено дете, защото майка им не харесвала бъдещата си снаха й я накарала да направи аборт на близнаци, вследствие пак са се оженили, но нямат собствени деца.
Та...
Страх ме е, ме ще помисли, че съм с една камара аборти. Което не е истина.

# 14
 • София
 • Мнения: 238
Моите свекър и свекърва пък са супер тактични,въпреки че знаят че проблема е изцяло в мен, дори понякога ме дразнят защо не ме питат нищо. Embarassed

А, едно към едно с моята ситуация. Не питат, не подмятат, нищо! А на мен ми е по-тежко като си мисля, че те сигурно се чудят, ама не смеят да питат, по-лесно ще ми е да им кажем. Имам проблеми с Мъжо, обаче Wink Като правих диагностичната лапароскопия, което беше поредното изследване, което показа, че при мен няма проблем (с мъжки фактор сме), той взел та казал на техните "Ми тя в болницата, операция, нещо женски работи, ама не питайте" - сега сигурно си мислят, че съм съвсем зле, щом пък и операция Wink Wink Отде пък го измисли баш така да им го каже .... Crazy

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт