Туршия.

  • 53 289
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 036
Моята туршия е подобна.
Единствената разлика е че не я затискам.
8 кг зеленчуци:
зеле,моркови,червени чушки,карфиол,всичко нарязано в бидонче.
Общото количество е 8 кг,но аз имам предпочитания към морков и карфиол,
затова слагам повече от тях ,а намалям зелето.
Чушките и карфиола не омекват ,а си остават хрупкави.
Следните продукти ги слагам в тенджера и като заври ,заливам продуктите.
Слагат се 4 чаени чаши оцет;
4 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио;
8 чаени чаши вода(студена)
1 чаена чаша едра морска сол;
8 аспирина

# 31
  • София
  • Мнения: 360
Здравейте! Зарибихте ме и мен с тези туршии. Много ме изкушава тази, на Блонди, но имам въпрос към тези, които са я правили: може ли да стане без олио?

# 32
  • София
  • Мнения: 10 858
desi_minkova, geleva, Блонди понеже рецептите ви са подобни, искам да питам може ли да се сложи за съхранение в пластмасови кутии?
Нямам бидони или кофи за тази цел, мисля, че в кутии би трябвало да стане, нали?

# 33
  • Мнения: 774
Блонди, хиляди благодарности за рецептата за туршията. Стана много хубава!  bouquet

# 34
  • София
  • Мнения: 10 858
О, парена туршия си правим често. Нямам никаква зависимост от сезоните или температурите навън. Така или иначе за в чужбина това е май единствената туршия, която винаги става  Grinning
Рецептата ни е:

За 8кг зеленчуци (слагаме карфиол, чушки, моркови, зеле, съвсем малко целина и чесън):

2л вода
1л оцет
200гр сол
500гр захар
400гр олио
черен пипер на зърна

Кипва се цялата смес и веднага се заливат зеленчуците, затискат се да са под течността с чиния, захлупва се с капак и се оставя така на стайна или хладна Т за 2 седмици.



Да припомня страхотната туршийка на Блонди   bouquet
И да питам, ако я стерилизирам в буркани дали ще издържи през цялата зима?

# 35
  • Мнения: 577
Ехехехе   bouquet Възроди се темата точно след една година.
Аз ще направя туршията на Мастерче  Wink

ЦАРСКА ТУРШИЯ
Дозировката е за компотен буркан:
2 аспирина,2 с.л. захар,1 с.л. с връх морска сол,8 с.л. оцет.

В бурканите на дъното се слагат аспирина,захарта,солта,оцета.После се натъпкват колкото може по-плътно,камби(нарязани без семките),моркови,карфиол,обелени скилидки чесън,листа целина.
Слага се да заври вода и се налива през фуния(зада не се спука стъклото),затваря се с капачката и се обръща.За 24ч. се обръщат веднъж с капачката нагоре,веднъж надолу.Това се прави 1 седмица.После се прибират на хладно и това е.
 Туршията е трайна и остава хрупкава.

# 36
  • София
  • Мнения: 10 858
Хихихи, наистина е след точно една година, странно съвпадение  Heart Eyes

Аз я направих на Мастерче, много е хубава!!!   bouquet
Сега ще направя и от на Блонди, защото е малко по-различна и също страхотна  Peace

# 37
  • Мнения: 767
И аз да благодаря на Мастерчето за страхотната рецепта!  bouquet
Правя вече два пъти от нея, а зарибих и квартала Mr. Green.

# 38
  • Мнения: 5 591
Моята туршия е подобна.
Единствената разлика е че не я затискам.
8 кг зеленчуци:
зеле,моркови,червени чушки,карфиол,всичко нарязано в бидонче.
Общото количество е 8 кг,но аз имам предпочитания към морков и карфиол,
затова слагам повече от тях ,а намалям зелето.
Чушките и карфиола не омекват ,а си остават хрупкави.
Следните продукти ги слагам в тенджера и като заври ,заливам продуктите.
Слагат се 4 чаени чаши оцет;
4 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио;
8 чаени чаши вода(студена)
1 чаена чаша едра морска сол;
8 аспирина
desi,разликата с рецептата на  Блонди е в аспирините.Те за какво се слагат:за по-голяма трайност или за да бъдат по-хрупкави зеленчуците?

# 39
  • Мнения: 1 798
Днес направих тази на esy - http://vkusnoikrasivo.com/recepy/786/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0 … D1%88%D0%B8%D1%8F
Благодаря и за рецептата   bouquet

# 40
  • Мнения: 1 313
Благодаря и аз за доверието! Hug
Още утре можете да я пробвате, аз я започнах на другия ден и  беше супер, а вече почти свършва и трябва нова доза Embarassed

# 41
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 638
Запис да следя темата  bouquet

# 42
  • Мнения: 5 001
petu6ka63 , Вивиан ,Жу  Hug Hug Hug Hug
Благодаря ви момичета за доверието!  bowuu

# 43
  • Мнения: 767
petu6ka63 , Вивиан ,Жу  Hug Hug Hug Hug
Благодаря ви момичета за доверието!  bowuu

Кво доверие, кви 5 лв, ние сме така пристрастени към твоята трушия, че въпреки 15 -те буркана, сме силно притеснени, че скоро ще свършат Sick! Утре ще правя още, но колкото и да са, няма да ни стигнат Mr. Green
Честно, TheNMaster, по-хубава трушийка не съм правила и яла newsm10. А от моят мъж  newsm20.

# 44
  • Мнения: 157
аз също искам да благодаря на Блонди за 4удесната рецепта   bouquet  bouquetМиналата зима я правих през седмица,малко да захладнее и я по4вам пак 

Общи условия

Активация на акаунт