Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 668
НЕ съм фен на кус-куса, но пък мъжърт ми като донесе еднакутия и вика "сготви това на детето - много е хубаво, аз много го ядях като малък". Готвя аз, варя - по рецептата на кутията. Слоших захар, масълце. сиренце. Давам на детето - нц - не ще! Пробвах го - еми става за ядене, ама не е нещо особено.
Аз ли не знам как да го изпипам този кус кус или наистина не е нещо особено?
Цитирай

Под звездите

Мнения: 512
Аз го варя с пресно мляко,захар и ванилия.Направо го обожават.
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Като не му се яде, не го насилвай!Като бях дете в детската градина ми дърпаха ушите, затова че не обичам миш-маш и крем карамел. Реакцията ми беше потресаваща - връщах всичко. Така, че като не го харесва, не го мъчи да го заобича. Сигурно има други любими ястия?
Цитирай


Мнения: 7 473
Моето дете го обожаваше с мляко и сирене. Crazy
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 494
Въпрос на вкус.  Laughing
Готви кус-кус на мъжа си, щом го обича, много е вероятно детето да прояде покрай него.  Wink Mr. Green
Цитирай

UK

Мнения: 444
Тази толкова "готина" и "здравословна" закуска, която я дават на децата в яслите и градините допринася за нейното намразване до края на живота.
Първо комбинацията от захар и сирене на макарони или кус-кус (без значение) е потресаваща идея, която е хрумнала на този който я предлага в детските заведения и в същото време никак приятна.
Много по-добре е ако държиш детето ти да яде кус-кус или макарони да му ги направиш със сирене и малко масълце, или пък да добавиш някакво филе и гъби, или в крайна сметка ако искаш сладко- направи кус-кус на принцип на мляко с ориз.

Моят приятел не яде макарони по никакъв начин, понеже преди майка му е правила със захар и сирене, а спагети може да яде, е то е едно и също, просто психическата настройка е различна и спомените от детството.

И по-добре не си насилвай детето, в крайна сметка като се заммислиш много по-полезно е да му сервираш закуска богата на фибри, овесени ядки или нещо от този род, което ви е най-вкусно.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Сварява се кускуса в подсолена вода.Изцежда се,добавя се добре загрято масло(или олио) и натрошено сиренеце. Това е класическа закуска...
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 743
Дъщеря ми обича кус - кус с извара и маргарин или с кашкавал и маргарин. Понякога правя и кус - кус по рецептата, която съм описала тук за торта от макарони, но вместо спагети слагам кус - кус и не го оформям като торта. Става много вкусно. Никога не комбинирам захар с кашкавал, сирене или извара.
Цитирай


Мнения: 8 592
Не знам дали ще помогне, но за всеки случай:

Цитат
Ние много обичаме кюфтета с кус кус. Много е лесно приготвянето.
Омесва се каймата с ориз, чубрица, магданоз, кимион, щипка сол (но съвсем мъничко)
Оформят се кюфтенца и се пускат във врящата вода.
По-късно се прибавя нaстърган морков,наситно нарязан лук, масло и малко доматена паста. Накрая се прибавя кус кус-а. Като го описвам, голям буламач е, но децата го харесват.
  от тук

Цитат
детко го обича в 2 варианта със захар,масло и сирене и другия- с задушени късчета пил.филе,грах,царевица,моркови и чушки.За втория вариант варя кус-куса с пил.бульон.Добър апетит!
  оттук
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Аз позапържвам кус - куса с малко олио до покафеняване на голяма част от зрънцата .
Бърка се непрекъснато за около 5-10мин . Заливам с вода и сварявам .
По този начин може да се приготвят всякакви макалони - придава им се чудесен вкус .
След това може да се поднесат с каквото обичате .
В къщи ядем сладко и солено и за това слагам захар и сирене .
Цитирай

София

Мнения: 9 918
Сварява се кускуса в подсолена вода.Изцежда се,добавя се добре загрято масло(или олио) и натрошено сиренеце. Това е класическа закуска...
моето дете така го яде
Цитирай

Бургас

Мнения: 58
И аз запържвам и след готовност прибавям масло и натрошено сирене.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.