Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 авг. 2008, 09:12 ч.
  • Преглеждания  737  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 8
Моля да ми помогнете да си разчета изследванията,прочетох какво ли не вече и съм доста объркана и притеснена,а час при гинеколожката си имам 4ак след 2 седмици.Благодаря,на този който ми даде някаква информация за тези резултати:

 Prolactin 234.93U/l             М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
 LH 23.51U/l М(1.5-9.3)       Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
 FSH 7.89IU/l М(1.4-18.1)    Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
 Estradiol 366.08pmol/l        М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193
 

Реклама
# 1
  • Мнения: 8
за 5 ден от цикъла

# 2
  • София
  • Мнения: 304
Мила, до колкото мога да се ориентирам количеството на лутеинизиращия хормон ти е височко. Съотношението между LH и FSH би трябвало да е около 1, а при теб е повече от 3. Това може би е индикация за СПКЯ, изчакай си прегледа и виж какво ще ти каже доктора по въпроса.
Успех!

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 314
И аз мисля по показателите на хоромоните като Щица че става въпрос за ПКЯ

# 4
  • София
  • Мнения: 1 328
Не е задължително да става въпрос за ПКЯ.ЛХ и ФСХ са динамични хормони и е възможно да са с различни стойности месец за месец.И мога да дам пример със себе си.Месецът,в който имах киста ЛХ беше доста завишен.А на другия всичко беше наред,имах си овулация,както и всеки следващ месец.Може да е нещо инцидентно.Не бива да се правят заключения от един месец хормони Naughty

# 5
  • София
  • Мнения: 1 950
Колко дневен е цикъла ти? Ако е по-къс може би е по-добре да ги повториш отново ЛХ И ФСХ на 3 ден Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 7 718
Много е висок ЛХ, повтори го следващия цикъл.

# 7
  • Мнения: 8
здравейте,много благодаря на тези който ми отговориха
не споменах че цикъла ми е нередовен откакто се помня Sad
днес си направих и другите изследвания,четох че прогестерона е най-важен тук,така ли е и моя доколкото разбирам е в граници,нали?

21 ден от цикъла

Progesteron 55.74        nmol/l М(0.89-3.88) Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28, мен
Testosteron 1.95          nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г
DHEA-S 6.46                 µmol/l Ж:от10-19г.0.92-9.99;от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15;от55-                                     75г.0.26-6.68;
 


# 8
  • Мнения: 4 321
здравейте,много благодаря на тези който ми отговориха
не споменах че цикъла ми е нередовен откакто се помня Sad
днес си направих и другите изследвания,четох че прогестерона е най-важен тук,така ли е и моя доколкото разбирам е в граници,нали?

21 ден от цикъла

Progesteron 55.74        nmol/l М(0.89-3.88) Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28, мен
Testosteron 1.95          nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г
DHEA-S 6.46                 µmol/l Ж:от10-19г.0.92-9.99;от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15;от55-                                     75г.0.26-6.68;
 

Прогестерона се изследва 7 дена след доказана овулация. Ти засече ли овулацията или просто изследвахте прогестерона на 21-ви ден? Иначе е в норма.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт