Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 529
Здравейте,
Моля ви посъветвайте ме как да обработя предварително месо - свинско най-вероятно - за шишове на жар.
Организираме си пикник по случай р.д. на моята любима половинка този уикенд и съм решила да направим шишове, но някак всеки път ми стават жилави и не знам дали няма някоя тънкост предварително да ги мариновам някак....просто искам да станат крехки.
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Нарязани на късчета  накисни за нялколко часа в айрян;в лим.сок+соев сос+олио;прясно мляко+дафинов лист
Това са 3 вида маринати,избери си някоя и го направи,но ако използваш мляко за мариноване след това да измиеш късчетата месо.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Става и в равни количества вода и оцет,но после малко си остава дъха на оцета,а за жар  или скара аз не слагам подправки,че прегарят.
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
дори и сол ли да не слагам?   newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 3 208
24часа предварителнов хладилник  в олио, вино, зелен лук нарязан, чубрица, сол, ч.пипер, може и вегета (тогава не слагай сол), може розмарин, изобщо каквито искаш подправки. А киселото мляко е за пилешко месо, поне аз така го използвам, всяко пилешко месо 1 час престоява в кис.мляко
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
От вечерта в хладилника в марината от биричка, лук, сол, черен пипер и 2-3 л кетчуп.
Цитирай
И още една марината - най-обикновенно прясно мляко Wink. После като постоят поне 30-тина минути в него и хладилника си им сложи каквито си искаш подправки
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
дори и сол ли да не слагам?   newsm78
Сол можеш да си сложиш ,но непосредствено преди печенето,че стяга месото.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.