Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 авг. 2008, 09:32 ч.

Разделена от ИМотен Балон 2

 • 639
 • 6
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 15 503
Ще ви кажа кой надува балона!
Такива "професионалисти" като "АДРЕС" и прочие измислени брокерски фирми!
Дано им се пукне точно над главите!

# 1
 • Мнения: 13 512
Ще ви кажа кой надува балона!
Такива "професионалисти" като "АДРЕС" и прочие измислени брокерски фирми!
Дано им се пукне точно над главите!
е, за Адре, ако кажеп,че са измислени- ясно ми е ти колко  разбираш.

# 2
 • София
 • Мнения: 15 503
Ще ви кажа кой надува балона!
Такива "професионалисти" като "АДРЕС" и прочие измислени брокерски фирми!
Дано им се пукне точно над главите!
е, за Адре, ако кажеп,че са измислени- ясно ми е ти колко  разбираш.

М, да. Много са велики. В предлагенето на непродаваеми жилища на невероятни цени.
И да те убеждават как това е последната супер-оферта и повече в тоя район няма да намериш щото няма да се строи! Mr. Green
Е, все пак има хора, които се лъжат и минават през тях.
И после горчиво съжаляват.

# 3
 • Мнения: 13 512
Ами това не е ли професионализъм пак? Те да не са благотворително дружество? Аз съм им клиентка от много години , продавам, отдавам под наем и от опит мога да кажа ,че са професионалисти. А и не познавам хора, които да са купили през тях и да са съжалили. Всеки има глава на раменете си да преценява докъде са му силите.

# 4
 • Мнения: 13 512
Ами тези, които са купили защо са предфпочели Адредс именно , а не някои други? И ако имаше толкова недоволни от тях, те просто нямаше да съществуват вече, а не да отварят нови офиси в чужбина.

# 5
 • Варна, България
 • Мнения: 603
Реални са цените на имотите, за които има сделки


Агенция “Брайт Инвест“ е основана през 2002 г.

 
 

 

 

- Г-н Стоянов, според Вас как се отразява на бизнеса забавянето или липсата на Общ устройствен план?
- Забавянето на плана не може да пречи и да влияе на сделките в конкретния момент. В бъдеще, когато парцелите за строителство в града се изчерпят, ще бъдат необходими тези правила за разширяването на града. Тогава планът ще е нужен, за да има правила, по които ще се строи, и за да има инфраструктура. На практика в момента градът расте, той се пръска. За местността Боровец се говорят високи цени, но там няма регулация и инфраструктура. От там ще дойдат и проблемите за бизнеса. Заради забавянето на ОУП се правят частични подробни устройствени планове, а когато цялостната концепция се представи, тогава ще има общи правила навсякъде. В Звездица например има изключително много земя, закупена от инвеститори за жилищно и промишлено строителство. Те получиха обещание от брокери и служители в общинската администрация, че ОУП ще влезе, но това не е гаранция. От 8 години ОУП не се приема, нямаше толкова време и воля за това. В сегашния Общински съвет има и собственици на агенции, строителни предприемачи и солидни инвеститори. Ако забавянето на плана пречеше на бизнеса, предполагам, че скоро може и да имаме план и обратното - ако нямаме план, означава, че не пречи на бизнеса. И пак казвам, ОУП не е толкова важен за този или онзи брокер, а за развитието на града и за решаването на важни натрупани инфраструктурни проблеми.

- Каква е прогнозата Ви за развитието на пазара през 2008 година?
- При жилищните имоти, които са в централната част на Варна и които никога не са се намирали лесно – от луксозно и качествено строителство, цените ще се запазят през тази година. Задържане и може би лек спад може да има в стойността на жилищата в кварталите “Аспарухово“ и “Владислав Варненчик“. Там имоти се търсят предимно от местни хора. Моето мнение е, че колкото и да правим прогнози и тенденции, малкото хора, които продават земите си и апартаментите си, са въщност пазарът. За офисите и търговските площи предполагам, че също ще има задържане на пазара. Няма как да се вдигнат цените още по-нависоко в рамките на тази година. Не за друго, а защото няма да има свежи пари да се купуват имотите.

- Как ще коментирате т. нар. креватни брокери?
- Изключително съм против тях. Всеки човек, на който се случи да му се обадят и му кажат, че продават имот на приятел в чужбина, да прекрати всякакъв контакт с подобни брокери. Това са обикновено хора, работили поне в 5 фирми. Те получават достъп до имотите на всяка от фирмите. След това тази информация се взема и я пренасят в други брокерски къщи. Най-накрая същите тези посредници започват да предлагат сами имоти за продажба, без да инвестират в нищо. На тях им е необходим само един телефон, с който да звънят по обяви. За премахване риска от попадане на “креватен брокер“, е необходимо самите продавачи и частни лица да ги отстранят. В днешно време всеки е брокер. Сигурен съм, че след време самият пазар ще отсее тези нередности в бранша. Аз и сега мисля, че този вид колеги нямат голям успех и че въобще успяват да се издържат от този вид сделки. Клиентите могат да ги усетят и избегнат първо по това, че насрочват срещи по заведения. По този начин сключват и договорите си.

- Според Вас реални ли са цените на недвижимите имоти?
- Стойностите, които са реални, са тези, на които има сделки. Например една сграда ново строителство в центъра на града, докато бъде вдигната на един етаж и вече е продадена. Щом има клиенти, и бизнесът процъфтява. Щом има и ръст от 15 % през 2007, а за тази се очертават около 12 на сто, значи са реални цените. Има и много надценени имоти. По Северното Черноморие например между Каварна и Дуранкулак има села, в които се продават имоти за по 30 000 евро. Предлагат се от години и не могат да се продадат, което за мен означава, че са надценени имоти. На практика всичко, което се случва, е въпрос на частна инициатива.


ДИЛЯНА ДИМОВА

www.bgdomove.com

# 6
 • Мнения: 2 405
Че не бях ли точно Адрес тези, които първи  заговориха за балонизирането на нашия пазар на НИ?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт