Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София” набира доброволци за информационна линия за психично здраве, която стартира през месец октомври, т.г., по проект за изграждане на Комплекс от психично-здравни услуги в гр. София - район Слатина, финансиран по програма ФАР.
За контакти:
Анелия Захариева (координатор информационен център)
Тел.: 02/987 78 75
Моб.: 0878 36 40 34
Е-mail: azaharieva@gip-global.org

# 1
  • София
  • Мнения: 620
След като имате финансиране е редно хората работещи на тази гореща линия да имат образование /медицина, психология, педагогика и т.н./  Такива хора са обикновено добри специалисти и доста социално ангажирани и биха се заели срещу нормално заплащане. Несериозно е да се назначават некомпетентни лица, защото това е игра с огъня. Казвам от личен опит на подобен телефон и зная, че като иззвъни телефона през нощта нещата са доста сериозни ... Като някой е решил да приключи със живота си и ти го каже ти имаш обикновено няколко минути да промениш мнението му........и ако не си учил и не знаеш и не можеш тогава какво се случва с този клиент? Тук става дума за сериозен ангажимент и РАБОТА. Всяка сериозна  работа се заплаща според труда и спецификацията и.

# 2
Може би вие говорите за гореща телефонна линия. Нашата обява е за "информационна линия", която ще работи по 4 часа на ден, 5 дни седмично и ще дава информация предимно за услугите в комплекса, където ще работят психолози, клинични социални работници, психиатрични медицински сестри и психиатри  (в ролята им на консултанти и супервизори). Доброволците ще работят под надзора на клинични специалисти, а самият комплекс е акредитиран за база за студентски стажове.
В този смисъл, не съществува никаква опасност да се получи нощно обаждане, изискващо кризисна интервенция, по простата причина, че линията няма да работи нощем, както и защото това няма да е нейното предназначение и в никакъв случй няма да бъде промотирана като такава.

# 3
  • Мнения: 545
Бихте ли дали повече информация за тази благотворителна инициатива - тук или на линк?

еди

# 4
  • София
  • Мнения: 620
Да благодаря за разяснението. Звучи чудесно и успех в начинанието!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт