Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 авг. 2008, 16:22 ч.

Загубена трудова книжка...

  • 2 363
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 59
       Здравейте.Липсва  трудовата  ми книжка и за това определено е моя  вината.Ако някой се е сбльсквал с този проблем и може да ми каже от кьде да започна за издаването на нова.Пьрво в бюрото по Труд ли да отида или трябва да обикалям една по една фирмите в който сьм работила?Благодаря,предварително,ако някой ми помогне сьс сьвет.

# 1
  • Мнения: 36
Отиваш в Инспекцията по труда, откъдето ще ти дадат формуляри, с които да събереш трудовия стаж от всичките си работодатели и после пак при тях, за да го нанесат в трудова книжка, която трябва да си купиш от книжарницата.

Вписване на уволнението и възстановяване на изгубена трудова книжка

Чл. 350. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да впише в трудовата книжка данните, свързани с прекратяването, и да я предаде незабавно на работника или служителя.
(2) Когато трудовата книжка бъде изгубена по вина на работодателя, по искане на работника или служителя се издава нова трудова книжка от съответната инспекция по труда. В този случай работодателят представя на инспекцията по труда необходимите данни от предишните работодатели.
(3) Когато трудовата книжка бъде изгубена от работника или служителя, инспекцията по труда му издава нова трудова книжка въз основа на представени от работника или служителя достоверни данни.

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 10:18 от Katia_K

Общи условия

Активация на акаунт