Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 110
Урррррааа! Честита нова темичка  Laughing

звездичка, много добре ги оформяш винаги   bouquet

# 2
Здравейте! Тъкмо прехвърлям темите и си избирам диета, пък като видях вашата нова-новеничка тема, се изкуших да се вмъкна тук. Започвам от утре с белтъчната храна. Искам да сваля около 15 кг, надявам се да успея!

# 3
 • Мнения: 110
Green ladywelcome
Режимът е лек и приятен, почти не усещаш, че си на диета. Успех и да стигнеш набелязаната цел!  Hug

# 4
Благодаря! Успех и на вас!  Grinning

# 5
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
момичета
 Blush
с най голямо удоволствие пускам темите... толкова се радвам, че  има бъдещи фиданки, разбрали, че се отслабва с разнообразно ядене, а не с гладуване Hug Hug

успех на всики  bouquet

# 6
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Хоп! Записах се в новата темичка! Simple Smile

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 144
Здравейте , казвам се Златина и ще се включа във вашата диета с най - голямо удоволствие . Ще ви запозная накратко с моята история с килограмите - след хормонални проблеми с щитовидната жлеза и бременноста стигнах 100 килограма . От началото на лятото се подложих почти на пълен глад и с помоща на вело сега съм 80 кг , осъзнавам че моят начин на сваляне на килограми е неправилен , затова след дълго ровене в нета реших да се включа към Вас . Желая да стана 57 кг

# 8
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Аз се чудя къде изчезнахте,а вие вече сте в  нова тема. Peace

На новитв момичета  welcome и много минуси. goodscale

Хайде лека нощ на всички. smile3524

# 9
 • Варна
 • Мнения: 47
Здравейте и от мен Hug Дълго време ви чета  за добрите ви резултати и реших и аз да се впиша в новата ви темичка  Simple Smile Изчела съм всичко до сега и се радвам че ви има и се подкрепяте една друга Hug Hug много сте готини Sunglasses и аз се включвам в борбата с отслабването  Simple Smile за табличката висока съм 170 см тежа  56 кг искам да стана  49  почнах режима на 1 август Simple Smile Simple Smile много  Hug Hug на всички сегашни и бъдещи фиданки Heart Eyes

# 10
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Valentinche ,Добре дошла в отбора.  bouquetНа твоята височина,не са ли малко 49кг. newsm78

# 11
 • София
 • Мнения: 488
Добро утро!  Grinning   bouquet

Звездичка, мерси за новата темичка!  bouquet Ти ни наблюдаваш отдалече, но не се включваш при нас...  Hug
Колко много нови фиданки!  Grinning  welcome
zuza1984, добре дошла! Много добре се насичваш към нас и хубаво, че си успяла да задържиш смъкнатите килца, защото много често изгладуваните бързо се качват, ако не се продължи с някакъв режим!  Hug
Green lady, ама ти се канеше още преди няколко дни да се присъединиш! Хайде, успех от днес!  bouquet Hug
hristy_, рецептата с пюреценто изглежда страхотно апетитно!   chef Кажи ми само с готово пюре ли го пробва или с домашно? Сигурна съм, че с истинскита картофи ще е по-вкусно. По-скоро въпросът ми е с готовото пюре дали ще стане?  Sunglasses   bouquet
StelxenHug ти ме заинтригува с хапчетата...  аз си падам по помощните средства, за които се твърди, че не са вредни! Даже попорочетох по разните форуми, че са доволни в 90 % от случаите. Само ми кажи с поръчка ли си ги взе отнякъде, или от аптека и какви парички са?  Grinning
Valentinche, добре дошла!  Hug Малко ме притесняват твоите данни... по всички калкулатори ти си в долната част на нормата, да не кажем с поднормено тегло, а искеш да отслабваш още... Наистина ли си сигурна?
anita29  Hug мерси за следобедното кафенце!   bouquet
Ако пропускам някого - Hug
Днес ми е протеинов ден. След вчерашния плодов не си мърдам лентичката, защото трябва да го направя само за 100 гр. Предстои втория воден ден след 5 дни и тогава ще се отчитам. Като цяло вторият месец не ми е толкова успешен, колкото първият! Но, както се казва - колкото - толкова!  Mr. GreenМисля на обяд да хапна таратор а за вечеря да си спретна нещо с яйца, може би миш-маш...    chef Има време!
Пожелавам много хубав и отморяващ ден на всички почиващи! На останалите - да е лек и успешен!   bouquet  Hug

# 12
Каня се аз отдавна, ами почването ми е много трудно  Confused
Ей на, и лентичка съм си сложила, да си отбелязвам прогреса. Тази сутрин ядох една голяма праскова, а за обяд ще направя яйца по панагюрски. А може ли на вечеря да ям риба? Нали пише, че вечерята трябва да е същата като обяда, обаче не ми се ядат толкова много яйца на един ден... Вие едно и също ли ядете?

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 144
Доброутро и от мен - новодошлата  Simple Smile Днес съм много амбицирана , че започвам диетата и се надявам да издържа и да се започна пак да гладувам

# 14
 • Мнения: 110
Охооо, аз докато се успивам, вие колко сте изписали.   sleepuu
Добре дошли на новите момичета, които не съм поздравила  welcome
Drunvala, благодаря за кафенцето  Hug Аз я направих рецептата с картофи, не обичам много полуготовото. Можеш да го пробваш, ако го харесваш, не мисля, че ще има кой знае каква разлика  Peace
Иначе важното е, че сваляш, нали всички момичета казват, че между първия и втория воден свалят най-малко. С теб сме  hug Пожелавам на третия цикъл най-много резултат!
Поздрави и слънчев ден на всички  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт