Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 1 671
продукти:
1 пакет макарони
250 гр кайма
200-300 грама спанак, лапад или коприва
1 шепичка замразен грах
1 глава лук
сол
черен пипер
джоджен
олио

за бешамела:
3-4 с.л. брашмо
1 с.л. масло
1 с.л. олио
150 - 200мл мляко
индийско орехче

Сваряват се макароните в подсолена вода с малко олио. Отцеждат се.
Лука се нарязва на ситно и се запържва. Прибавя се каймата. После се слага зеленията. Аз си замразявам дозички спанак, лапад и коприва. В случая направо си сложих замразеното блокче корива и малко грах и задуших за няколко минути. Посолява се или се слага кубче селенчуков бульон, добавя се черен пипер, щипка червен пипер и щипка джоджен.  След това се обърка добре с макатоните.
Приготвя се бешамела като се запържи брашното в маслото и олиото или само по едно от двете.
Разрежда се с млякото. Аз използвам и саламурата при изкисването на сирене. Получава се приятен вкус и замества солта. Добавя се малко индийско орехче.
След това в съда, в който ще се пече се слага малко олио и се изсипва малко от бешамела. Изсипва се макаронената смес и отгоре се залива с останалия бешамел. Ако използвам по-дълбок съд като йената, разделям макароните на две и между тях също оставям пласт бешамел. Вариант е и направо да се разбърка. Като се позапече, може да се поръси и с малко кашкавал:)



Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Изглежда много вкусна   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.