Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 790
АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО Е В ТЕМАТА ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕСПОЛУЧЛИВИТЕ ПОКУПКИ, ТЪЙ КАТО ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА ГО ЗАБРАНЯВАТ!


Тук може да обявите за продан неуспешните си покупки.
Моля, когато сте си продали стоката, да ми пишете на ЛС, за да я махна от обявите.

И бъдете така добри да използвате преводач, преди да питате и да не се записвате в темата, защото тя набъбва до безобразие!Какво е
La Redoute,
как става поръчването оттам,
с кои карти, размери, описания,
кога пристига поръчката и как и всичко,
свързано с пазаруването от там:Адресът, на Ла Редут, на който се изпращат запитвания за проблеми с поръчките

Номер за технически проблеми (блокиран акаунт, т.н.) изглежда е +0033 320 69 84 67 - него дават, като се обади човек на +0033 892 350 350. Там бавно и отчетливо повтаряте "инглиш!", ако не говорите френски, докато отсреща не се яви някой, който да говори английски.


Още размери:
Дамски
Мъжки
Детски
Размери на сутиени

За размерите:
Размерите на дамското облекло са с 2 номера по-малки от БГ номерацията. Ако в България си купувате дрехи р-р 42, отговарятe не френска номерация 38. Това, разбира се, може и да не е съвсем така. За тази цел, все пак е добре да се ползват таблиците с размерите, дадени в сайта на Laredoute.fr

Размерите на детското облекло са съответно височината на детето[/u]. Има разминаване с 2 см от БГ номерацията. За дете, високо 104 см, отговаря френски размер 102. Чорапогащниците се купуват в съответствие с номера на обувките, които носи детето.

За сутиените:
Ако не може да определите размера на сутиена си, може да се ориентирате по следния начин: (гръдна обиколка) - (подгръдна обиколка) = размер на чашката; разлика 12-13 см = А чашка, разлика 14-15 см = В чашка, разлика 16-17 см = С чашка, разлика 18-19 см = D чашка
ampliforme - максимизиращ, т.е когато се отнася за сутиен означава, че той е с подплънки
armatures - банели
avec armatures - с банели
sans armatures - без банели

ПРЕВОДАЧ ОТ ФРЕНСКИ НА АНГЛИЙСКИ, ОТСКОРО И НА БЪЛГАРСКИ
ОЩЕ ЕДИН ПРЕВОДАЧ ОТ ФРЕНСКИ НА БЪЛГАРСКИ
ПРЕВОДАЧ ОТ ФРЕНСКИ НА БЪЛГАРСКИ
ЦВЕТОВЕТЕ НА ФРЕНСКИ

ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА И ПРОМЯНА НА ДАННИ В НЕЯ:
Влезте с името и паролата си в сайта. След това натиснете този линк. Той ще ви отведе точно на мястото, където да промените всички данни, с които сте се регистрирали.

ЗА ЦЕНИТЕ:
Безцветна е цена, която е изписана нормално, т.е. няма никакви намаления. За такива цени важат повечето кодове.
Зелени цени са обозначените с PRIX VERT - намалени са с някакъв процент, обикновено малък и рядко могат да се намалят още с някой код.
Червени  цени са  PRIX MINI. – Обикновено това е отбелязано в наименованието на стоката, цената е вече намалена и по изключение може да се намаля допълнително с код.
Има и стоки маркирани с Nouveau!    - също, за да се намалят трябва кодът изрично да го допуска.

ЗА ЧЕКОВЕТЕ:
Изпращането на чекове почти вече не се практикува, тъй като докато поръчката с чек пристигне по обикновената поща, голяма част от нещата вече са се изчерпали. Но ако все пак ви се наложи:
Слагате желаните неща в кошницата.
Принтирате кошницата така, както сте на първа стъпка.
Взимате принтирания лист и чека, който са ви изпратили и ги слагате в плик.
На гърба на чека има адрес, на който можете да пратите писмото.
Ако поръчката ви надвишава сумата на чека, пишете на отделно листче номера на сметката си така, че да могат Ла Редут да изтеглят остатъчната сума.

Можете да събирате няколко чека и тогава да пуснете поръчка. Чекът важи една година.
Няма смисъл да го осребрявате в България, защото таксите на банките са много високи - все пак сме доста далеч от Европа!
С чекове не може да се пазарува онлайн! Ако получите чек, трябва да го пратите обратно на Ларедут и те ще ви пратят ваучер на същата стойност. Дори и да разпечатате кошница и да им пратите поръчка по пощата, няма да ви я изпълнят, а ще ви пратят ваучер, след като получат чека.

ЗА ВАУЧЕРИТЕ:
Когато стигнете на стъпката за плащане, не се избира плащане с карта, а 1-вата графа "бон датч". Отварят се 6 полета. В първото се изписват цифрите на ваучера.  Ако имате повече от един ваучер, в следващите полета се написват техните номера. Моментално от сумата на поръчката се приспада стойността на ваучера/ваучерите. Ако сумата от ваучерите не достига, може да се доплати с карта. След въвеждането на номерата на ваучерите, се избира плащане с карта, с която се доплаща единствено остатъка от сумата от картата.


За кодовете
Кодовете за намаление важат за НЕнамалени стоки, т.е веднъж намалена, цената на артикулите трудно може да бъде променена с код.  По-голяма част от кодовете НЕ важат за стоки от новата колекция. Кодовете за подарък обикновено имат някакво условие. Някои кодове нямат. Други са персонални - важат само за някой акаунт, или за този, на когото са пратени.
Сайтове, откъдето можете да вземете кодове:
Тема във Форума за кодове
Сайт за кодове
Френски форум с кодове


За поръчката:
Едно от най-важните неща, което трябва да знаете е, че Ла Редут не теглят парите за направената поръчка на секундата. Те могат да ги изтеглят до 45 дни от заявяването им. Това, че не са ги изтеглили 2-3 или 5 дни след като сте поръчали, НЕ значи, че няма да си получите нещата. Освен това, напоследък не винаги изпращат и потвърждение по електронната поща, както правеха доскоро.

Имат и практика да изпращат писмо, в което пише, че трябва да си валидирате кошницата. Това няма нищо общо с вече направените поръчки. Това е рекламен трик, с които ви подканят да пазарувате.  Ако получите такова писмо, не си мислете, че сте изключение и не отваряйте и дума за него в темата! Рискувате да си навлечете гнева на поне няколко средно-статистически форумски майки, което ще доведе до необратими последствия върху личността ви и нейното виртуално присъствие във форума!

Ако бутонът за валидиране на поръчката ви не е активен:
Имате в кошницата 2 или 3 артикула, под които пише Article Personalise. Те са се получили, след като сте им сменили размера или цвета.
За да решите проблема, трябва да ги извадите от кошницата и след това може да ги добавите отново с желания размер и цвят.

Ако сайтът ви дава като единствена опция плащане с карта American Express:
Затворете всички прозорци на браузъра, който използвате. След това влезте отново в LaRedoute с потребителското си име и паролата. Проблемът би трябвало да се реши и да даде опция за плащане Carte Bancaire. Ако се налага, може да изчакате 10-15 минути преди да влезете отново. 

Често срещани съобщения:
Paiement par carte refusé, veuillez contacter une hôtesse 
Картата е отхвърлена, моля свържете се с банката.
Единствено с Виза Електрон на ОББ не може да се плаща в сайта.

Disponible imediatement Артикулът го има в наличност.

Epuise Артикулът е изчерпан. Няма в наличност.

Article non livrable dans les DOM-TOM /livrasion/ et à l'international Артикулът не се доставя в чужбина. Трябва да се извади от кошницата.

Disponible sous 3,5, 12...semaines Ще бъде в наличност след 3,5,12... седмици. Не може да се поръча в момента. Същото важи и за подаръците.

Suivi de commande Мястото, където може да видите вече направените поръчки.

A domicile Поръчката е изпратена на домашния адрес, очаквайте я.

Non factures Поръчката все още не е фактурирана. Обикновено ги фактурират бързо. В събота и неделя става доста по-бавно.

Мes remboursements Това е мястото, където може да видите, какви отказани артикули имате, от коя дата и на каква стойност. 

EN COURS DE PREPARATION Статусът на поръчката: в процес на подготовка. Той НИКОГА не се променя, дори и за получени отдавна поръчки.

ЗА СПАЛНОТО БЕЛЬО:
Taie - възглавница
Taies d'oreiller - дълга възглавница
Drap - долен чаршаф
Drap housse - долен чаршаф с ластик
Housse de couette - плик (горен чаршаф)
Parure couette - комплект горен чаршаф с калъфка за възглавница
Parure drap - комплект долен чаршаф с калъфка
couette - олекотена завивка или одеяло
taie de traversin - калъфка за декоративна възглавница
taie d'oreiller - калъфка за въглавница
housse d'oreiller - плик за възглавница

ЗА ОБУВКИТЕ:
dessus - външна повърхност на обувките
premier - стелка
doublure - хастар
cuir - кожа
synthétique - изкуствено
textile – текстилно

ЗА ПАНТАЛОНИТЕ:
Jean slim - Цигара
Jean droit - Прави
Jean bootcut – Разширени в долната част, за по-лесно обуване на ботуши
Taille basse - Ниска талия
Taile descendue - Смъкната талия
Taile normale - Нормална талия

Ако нямате кредитна карта, нямате възможност да вземете тази на съпруга си, има опасност той да разбере, това вече няма да е проблем за вас, защото тук има мами, които могат да поръчат вместо вас. Свържете се с тях на лични съобщения, дори и да сте от провинцията. Те ще ви изпратят поръчаните артикули по пощата.
Поръчки прави 450 срещу 3-5 лева, като таксата е за транспорт. Можете да пишете и на Мама Бобо.
За Пловдив и региона може да си поръчате при Змейковица

Поръчките, тежащи до 2 кг пристигат в районните пощенски станции.
За София - поръчките, тежащи над 2 кг пристигат в Разменна пощенска станция при Митница София. Митницата се намира тук
Адресът на Столична митница е ул. Веслец 84 /зад централната Автогара/ и работи от понеделник до петък от 8-13 и от 14-16.30 часа. Събота и неделя почива. Известие се получава винаги, независимо дали пратката ви е за поща или за митница, независимо дали живеете в голям град или село.
Справки по телефона не дават. Справката се прави на място и струва 1.15 лв.
Получаването на пратка от Пощенската станция на столична митница струва 4.00 лв. Отделно се заплаща магазинаж 0.30 лв/ден от 3-тия ден след получаването на известието.
Поръчките се получават лично с лична карта или с попълнено пълномощно от задната страна на известието и лична карта на получателя и пълномощника.
Колетът може да се получи и у дома. Това става на телефон 832 51 95
За доставяне на колетни пратки до адреса на получателя:
1/ за всяка пратка, независимо от броя им, се заплаща цена за разстоянието до адреса и обратно до пощенската станция:
- до 10 км - 4 лв
- над 10 км - за всеки следващ километър по 0,40 лв
2/ за всеки кг или част от него на доставена колетна пратка до жилището на получателя се заплаща цена от 0,20 лв.
За Пловдив - митницата се намира на ул. "Иван Вазов" № 45. Карта Телефонът й е 622-544
За Варна - Телефонът на митницата е 60-41-43, Клон 28
За Русе - телефонът на митницата е 082/83 79 99
В малките градове и селата, където няма клон на Митницата, поръчките пристигат в пощенските станции.
Предишни теми:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 58 59  60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74

Ако /смятате, че/ сте нарушили правилата на форума:
След направена публикация, всеки потребител, в ограничен период от време, може да редактира собствения си постинг.
До 300 секунди (5 минути) след публикацията може да бъде направена редакция, без това да се отразява по някакъв начин в постинга.
Общото време, в което потребителят може да редактира постинга си, е 24 часа, но след изтичане на първите 5 минути, направената редакция се отбелязва с надпис "Последна редакция: *дата и час* от Nickname".
След изтичане на 24 часовия период след публикуването на постинга потребителят няма право да го редактира.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 12:36 от Бу

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 3 850
скок първа

Да не е само спам - получих бебешките Пуми от кръглите цени, много са сладки.
Гуменки са, не маратонки, подвижна стелка, отдолу вата, подметката гумена и не се пързаля, мекички.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 616
Сайтът май наистина нещо се бъгна, защото ми отказа да ми приеме поръчката в Мозилата, но мен това не ме спря и от ИЕ я пуснах.  Mr. Green Пуснах с кода за подарък надуваемия матрак.

# 3
 • София
 • Мнения: 826
скок първа

Да не е само спам - получих бебешките Пуми от кръглите цени, много са сладки.
Гуменки са, не маратонки, подвижна стелка, отдолу вата, подметката гумена и не се пързаля, мекички.

Ти ме шашна защо подвижна стелка Shocked. Стелката ортопедична ли е? Като я махнеш какво остава ?

# 4
 • Мнения: 639
Алекс  Hug   bouquet  Има доста промени в първия пост,само дано да се чете  Peace

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 3 850
Подвижна в смисъл, че може да се вади.
Има лепенка отдолу да се закрепи постоянно ако искате.
Между стелката и подметката има тънка вата.
Не са ортподедични според мен.

# 6
 • Мнения: 454
Мерси за комплимента sparkk . И на мен не ми се вярва да е 72 см, но сега ми се спи и ме мързи да го меря, може и толкова да е. Утре ще проверя и ще ви кажа на всички заинтересовани. Иначе ако материята се окаже стабилна сигурно ще взема и друг цвят. Сега чакам един ваучер, с получаването на който, смятам да приключвам с поръчките, а до тогава ще тествам и ще събирам мнения.

# 7
 • Мнения: 1 745
Мацки,някоя от вас получила ли е тази бебешка хавлийка  http://www.laredoute.fr/vente-cape-de-bain-bebe-fille-ou-garcon- … 6&prodcolor=1 ?
Сори,ако е коментирано,но малко ви изпуснах края. Blush
И да се оплача,че на 30.07. в 5:00 тръгнахме за морето,а в 9 часа са ми донесли повиквателната за колета с банските от 10.07. CloseТова ако не е каръщина!!! Laughing

# 8
 • Мнения: 1 251
pebs, какъв бански получи, моя дето го чаках за морето са ми го отказали, та сега си останах без бански-ти така и така вече си била на море, ако не ти трябва за тази година..... Wink Mr. Green

# 9
 • Мнения: 228
Може ли да ми кажете какъв цвят е fard, няма го в таблицата от 1-я пост  ooooh!

# 10
 • Мнения: 1 745
pebs, какъв бански получи, моя дето го чаках за морето са ми го отказали, та сега си останах без бански-ти така и така вече си била на море, ако не ти трябва за тази година..... Wink Mr. Green

Joy
Получих това http://www.laredoute.fr/vente-triangle-coulissant.aspx?productid … 8&single=true
и това http://www.laredoute.fr/vente-culotte-taille-basse.aspx?producti … 8&single=true
и двете в райе,обаче си ги ползвам на басейнчето вкъщи. Wink Малко са плитички и ми се вижда белега от секциото,ама не ми дреме много. Mr. Green

А получих и това http://www.laredoute.fr/vente-le-push-up.aspx?productid=32409836 … 8&single=true  размер 90С ми е голямо.Sad Иначе ми харесва,но ще видя систъра ако й стане,ще й го дам. Wink
Също и един бебешки,уж 86,ама май и сега ще й е малък на Лизи,а тя е 75. ooooh!

# 11
 • Мнения: 1 251

Е ти си добре, щом си взела половинки, аз чаках цял бански, че нещо не мога още да се пусна по корем на плажа! Embarassed

# 12
 • Варна
 • Мнения: 9 810
Chockolina, видях че си получила колието .И аз го чакам с нетърпение .Колко са големи фигурките ?

Около сантиметър - сантиметър и нещо са жабката и детелинката, перлите са с диаметър около 7-8 мм (не са съвсем кръгли, а леко продълговати).  Hug

# 13
 • Мнения: 368
скачам и аз с главата на долу

# 14
 • Варна
 • Мнения: 966
Само аз ли останах с неполучена поръчка от 10,07?  Sad Чакам още и от 14,07; 18,07 и т.н.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт