Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На небето

Мнения: 5 486
Мъжа ми ни купи 1 чувалче, царевица на кочани. Ние с малкия ядем в големи количества, но чак пък толкова. Та се чудя на студено ли трябва да я държа на тъмно ли...? Как да я съхраня за по-дълго време?
И още един въпрос! Аз мога да се понапъна и да я сваря цялата, ама после как да махна зрънцата по лесно, за да ги замразя?
newsm78
« Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 14:54 от Estell »
Цитирай


Мнения: 193
аз имам един познат който си слага цяла царевица във фризера.май просто я слагаш в пакетче и я бутваш във фризера.. newsm78
Цитирай


Мнения: 689
 Според мен и на тъмно ,и на студено е ок,но най-добре ако имаш място я сложи в хладилника.
Друг вариант(но не съм пробвала-само предполагам)сварена и във фризера.После вадиш и само подгряваш в МВ печка
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Както се досещате в къщи се консумира много царевица, и ми се иска да я замразя, но не с кочаните, заема много място камерата ми е малка в хладилника няма място. ooooh! Ако мога да отроня зрънцата, ще е супер, ама ще е много трудоемко. Та се чудя има ли лесен начин за изронване?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Ами аз съм изрязвала зърната от кочаните с нож. Не става така добре, както оронените цели зърна, но пак върши работа. Иначе е голяма играчка да се ронят на ръка.
После бланшираш зърната и като изстинат, ги прибираш в торбички във фризера.
Ако някой знае как се рони сурова царевица в домашни условия, да свирка!  Laughing
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
А целите кочани след като се сварят в отделни торбички ли се слага всеки кочан, преди да се пъхнат във фризера или може и в обща торба?
Цитирай


Мнения: 750
Аз ги слагам в обща торба,но несварени по 7-8бр.После,като ни се дояде си изваждам пакетчето и си го сварявам.И аз се интересувам дали в домашни условия могат да се оронят зрънцата?
Цитирай


Мнения: 7
И аз като katkaa 72 я опаковам по 4-5 и във фризера.Така имам до пролетта чак, но съм замразявала само на кочани.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
И аз като katkaa 72 я опаковам по 4-5 и във фризера.Така имам до пролетта чак, но съм замразявала само на кочани.

А сварена ли я замразяваш, че аз почти я сварих цялата?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
аз съм сварявала царевицата, после взимам кочана и внимателно махам зърната от 1 ред по дължината.
после става много лесно да се оронят останалите зърна като има малко място.
като се махния първият ред и после целият кочан се рони за по-малко от минутка.
после оронените зърна в торбичка и във фризера  Peace

като е на зърна се размразява по-бързо  Peace
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
миналата година свекърва ми беше замразявала във фризера, но като я сварихме, нагарчаше newsm78 не знам на какво се дължеше - изхвърлих я всичката Mr. Green
Цитирай
аз съм правила консервирана в буркани,слагаш царевичките в буркани доливаш с вода и вариш 5-6 минути за капачката
Цитирай

София

Мнения: 559
винаги във фризер или в камерата на хладилника
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.