Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

остатъци от пиле

  • 25 юни 2005, 20:10 ч.
  • Преглеждания  3 112  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 159
Пекох пиле и както винаги бялото месо не се изяде. Иска ми се да го оползотворя за нещо вкусно, но е доста топло за майонезени салати и се чудя как да го приготвя, защото е малко за едно хранене а и утре в ден. Давайте идеи какво да го правя.



Реклама
# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 155
Накъсано на дребно, с ориз на фурна.

# 2
  • Мнения: 1 349
Нарязано, омесено с намачкани варени картофи и яйце. Панираш и пържиш - следпразнични крокети му се вика  Wink Свършват за минути  Laughing

# 3
  • Мнения: 1 629
Вариант 1
Накъсваш/нарязваш на парченца и слагаш в йенска тенджера. Две-три трохи масло, няколко парченца топено сирене, напръскваш с вода, настъргваш кашкавал и запичаш.

Вариант  2
Накъсваш/нарязваш на парченца и слагаш в йенска тенджера. Две-три трохи масло, няколко парченца замразени броколи, заливаш с течна готварска сметана +настърган пармезан по желание и запичаш.

Успех!

# 4
  • София
  • Мнения: 30 672
и старата позната каша Simple Smile и аз имам едно такова бяло месо и се чудя какво да го направя

# 5
  • Варна
  • Мнения: 159
страхотни идеи. Имам в хладилника топено сирене и остатъци от сметана, сега се чудя дали да панирам или да пека.
И все пак благодаря...

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 942
Аз такива остатъци пилешки ги врътвам на една бърза паеля - зеленчуци разни (може замразени от готовите) - домати, чушки, грах, морков...т.н., лук и чесън, пилето, ориза... Ммм.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 159
На дъното на йена парченца месо, отгоре топено сирене, 2-3 лъжици заквасена сметана, черен пипер, няколко капки сос Уочестър, малко бяло вино и във фурната колкото всичко да се разтопи и смеси (все пак месото вече е печено). Стана страхотно вкусно.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 737
На мен като ми изостане печеното пиленце, го накълцвам на ситно. Прибавям ситно накълцан кашкавалец. Овивам в палачинки, които подреждам в тавичка и отгоре поръсвам с кашкавалче. Запичам ги набързо във фурната.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 3 209
На мен като ми изостане печеното пиленце, го накълцвам на ситно. Прибавям ситно накълцан кашкавалец. Овивам в палачинки, които подреждам в тавичка и отгоре поръсвам с кашкавалче. Запичам ги набързо във фурната.
И аз така, само че пилето го смесвам със сос бешамел.
Или пък пиле накълцано на ситно с настръган кашкавал и в бутер тесто на малки банички

# 10
И аз да си кажа за друг път май Embarassed Laughing
Запържвам малко гъби, лук и чесън. ПРавя млечна каша (сос бешамел) и добавям гъбите и пилешкото накъсано на парченца.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт