Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 636
Здравейте мами!

Бих искала да ви попитам, тъй като скоро идва сезона на кайсиите и прасковите /има по пазара, но още не са в силата си/ как мога да си направя домашно пюре от тях, но така 4е да стоят за дълго време. А също и нектар. Имам си кухненски робот със сокоизстисквачка. Мисля да използвам същите бурканчета, които сега използвам за бебока. Т.е бих искала да мога да ги стерилизирам и да му ги давам по-нататък, а не в прясно състояние.
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Аз съм правила от праскови.
Прасковите се измиват добре и се белят. Нарязват се на малки парченца (примерно-прасковата режеш на 4, а всяка четвъртинка-на 3). Варят се в много малко вода-колкото да ги покрие. Врят около 15 минути, докато омекнат (те са мек плод и се сваряват много бързо, но пробвай с вилица). Пасират се във водата, в която са сварени. Аз не добавях захар. След затварянето бурканчетата се варят 15 минути, за да се стерилизират.

По същия начин съм правила и праскова+ябълка. Трябва, обаче, плодовете да се варят отделно, защото им трябва различно време, за да омекнат. След това ги смесвах при пасирането.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 697
И аз приготвям като Виви. Измивам, обелвам, нарязвам на кубчета, варя ги в малко вода, пасирам и в бурканчетата. Нищо не добавям допълнително-захар или каквото и да било, само чист плод.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.