Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 690
 Здравейте, напоследък си размишлявам над поведението на децата и над това как ние им влияем за това, какви хора ще станат. Конкретно ми е интересно , какво е вашето мнение- дете на 2 год. - много ревнува, ако родителите му обърнат внимание на друго дете, постоянно когато прави нещо се оглежда за мнението на родителите и околните. Ако примерно друго дете е паднало и големите се суетят около него, пада и то и се прави , че плаче. В никакъв случай не казвам, че е ненормално това поведение, просто ми е интересно какъв вид родителско отношение го определя.

# 1
 • София
 • Мнения: 119
Липса на внимание или прекалено такова.Това са факторите.
Друга възможност е да е в такъв период детето.Т.е. да търси повече внимание отколкото обикновено.Вие трябва да си го познавате най- добре.

# 2
 • наоколо
 • Мнения: 532
За мен определено детето има нужда от повече внимание и го търси активно.
В това не виждам някакво копиране на родителско поведение.
Освен това между 2 и 3 годинки детето има нужда да бъде активно забелязано и затова прави така.
Моето скромно мнение  Grinning

# 3
 • София
 • Мнения: 9 006
Всяко дете изпитва неконтролируемо желание да бъде център на вселената. Друг е въпросът дали е редно родителите да подхранват това илюзорно състояние. Защото, може детето да е ценър на внимание вкъщи, но когато се сблъска с външния свят, особено когато е само, ще осъзнае, че не само не е център, ами е някъде далеч в периферията.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 967
Това е нормално.
В по-общ смисъл, поведението на родителите в ранна възраст е фундаментално определящо и възпитателно по отношение на децата им.
Децата нямат ясно изградени поведенчески модели и до определена възраст копират, после постепенно формират собствени модели.
Търсенето на внимание и одобрение е също толкова нормално, както и ревността, разбира се в определени граници.
Наистина детето е изключително съществена част от живота на родителите, но ако се превърне в мотив, става страшно. И за детето и за родителите.
Всеки си има собствен живот, собствен свят и колкото и да обичаме детето, не е лошо да не се забравя, че наистина не е то центъра на вселената.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Това е поведение като по учебник. Не се дължи на родителите, а на Дарвин. Показва, че имате едно детенце, което е твърдо решило да оцелее в средата на силна нелоялна конкуренция от страна на други деца, които падат, удрят се, плачат, получават внимание и т.н., да задържи вниманието на родителите си, да стане голямо, силно, да има много женски / мъжки и да направи много и силни бебета, които да оцелеят и на свой ред да бъдат доминиращи - високо по социалната стълбица и да правят бебета и гените му да пребъдат.
Просто едно здраво детенце.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт