Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 410
Има ли ограничения за провеждането на тези изследвания на кръвта, може ли резултатът им да се повлияе, ако съм в цикъл?
Направих си ПКК в първия ден от цикъла и стойността за сегментоядрени = 0,381 при норма 0,51-0,67. Прочетох, че намаленият брой на левкоцитите може да се дължи на различни болести вкл. левкемия и съм в потрес.
Цитирай


Мнения: 1 427
Не си мисли глупости .При левкимия се увеличават,а не намаляват.Освен това утайката трябва да е над 60 а тромбоцитите под 100.При теб тези показатели как са?
Цитирай

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Има ли ограничения за провеждането на тези изследвания на кръвта, може ли резултатът им да се повлияе, ако съм в цикъл?
Направих си ПКК в първия ден от цикъла и стойността за сегментоядрени = 0,381 при норма 0,51-0,67. Прочетох, че намаленият брой на левкоцитите може да се дължи на различни болести вкл. левкемия и съм в потрес.


Доста се подразних от този пост, защото авторката ги пише врели-некипели. Сегментоядрените левкоцити са съставка на левкоцитите като цяло. А иначе левкоцитите се делят на Лимфоцити, сегментоядрени, еозофили, моноцити, базофили и др. Когато общият брой левкоцити е под 3, тогава се правят допълнителни изследвания, за да се види причината. При левкимия задължително хемоглобина е нисък, тромбоцитите също, утайката е трицифрена, а ДКК-то е пълен хаус. Има левкимии с увеличени левкоцити, но има и с под нормата, те са над 100 вида, доколкото знам. Моят син също поддържа ниски нива на сегментоядрените, но в чужд сайт прочетох, че за децата това е нормално. Ако си  притеснена след цикъла си направи нови изследвания.
Цитирай

Русе

Мнения: 410
Helen-mama, благодаря ти,
стойности на утайката - имаш предвид СУЕ? за съжаление няма данни;
тромбоцити = 371 при реф. ст-ти 140-440.
Цитирай
Здравейте, а какво ще кажете за тези данни?Сестра ми много се притеснява.Бебето и е на 3м и половина и вече и омръзна да го бодат.Бяха и изписали Малтофер преди повече от месец.Хемоглобина се покачи доста, след този прием.Но при новите изследвания  пак е нисък. Трябва да се разбере причината за ниските му стойности.Докторът и казал че е нормално.А тези данни нищо не ми говорят.Някой може ли да помогне?
NEUT 18.6(40-75);LYM 70.8(20-45);MONO 0.31K/ml(200-800);EOS 0.2(0.3-1.0) 0.01K/ml(15-100)
RBC 3.26(3.80-5.80);HGB 97(115-155);HCT 27.7(35-45);MCHC 35(25-32)
RBC 3.26(3.80-5.80);HGB 97(115-155);HCT 27.7(35-45);MCHC 35(25-32)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.