Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разград

Мнения: 153
С тази рецепта спечелих конкурс.
1. Кавърма в палачинка

Продукти:
200 гр. пилешко месо
100 гр. пушено месо
200 гр. гъби
200 гр. кашкавал
200 гр. кисели краставички
2 глави лук
5 бр. печен пипер
1 морков
1 бр. заквасена сметана
3 - 4 скилиди чесън
10 палачинки
Магданоз
Чубрица

Нарязвате на жулиени всичко / моркова се настъргва /. Запържвате лука, месото, пипера, гъбите, моркова. Пържат се до пълна готовност. Пресованият чесън се добавя към сметаната и се оставя настрани. Нарязаните краставички се добавят към готовия пълнеж, заедно с магданоза и чубрицата. Взема се палачинка. Върху нея се настъргва кашкавал и се слага от пълнежа. Навива се и отгоре се полива с малко сметана с чесън.

Ето още рецепти:

2.  Пилешки щрудел

Продукти:
500 гр. обезкостено пилешко месо
200 гр. гъби
250 – 300 гр. кашкавал
1 кофичка заквасена сметана
2 глави лук
черен пипер
чубрица
магданоз
сол

За тестото:
1 яйце
1 ½ ч.ч. брашно
1 к. ч. вода
3 с.л. олио
сол

За соса:
1 майонеза
5 с. л. кисело мляко
3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Продуктите за тестото се замесват (ако е нужно добавете още брашно или яйце в зависимост от твърдостта на тестото – трябва да е не много твърдо). Запържете в малко мазнина гъбите, лука, месото. Добавете сметаната и подправете на вкус. Разточете тестото на не много тънък лист. Нарежете го на кръгове с чашка. Във всяко кръгче сложете от сместа, прегънете на две и притеснете краищата да залепнат. Наредете в намаслен атавичка и печаете до златисто. Соса пригответе като към майонезата добавите млякото и смачканият чесън.



3. Пълнени втасали камби


Продукти:
10 едри втасали камби
700 гр. обезкостено пилешко месо
100 гр. сланина
2 моркова
2 глави лук
5 скилидки чесън
3 к. ч. смлени орехи
250 гр. кашкавал
сол
черен пипер
маграноз

Наин на приготвяне:
Нареждате камбите в намаслена тавичка. Запържвате нарязанито на ситно месото и сланина, нарязания на ситно лук и чесън, настърганите моркови. Сваляте от огъня, смесвате с орехите и подправяте. Във всяка камба се налива вода до средата, пълни се със сместа и в тавата за печене също се налива малко вода. Камбите се пекат докато почернеят леко отгоре. Изваждат се от фурната, върху всяка се настъргва кашкавал и отново се запичат.

Приятен апетит!
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
А снимки ?
Цитирай

Разград

Мнения: 153
Нямам снимки?!
Не знаех, че трябва и снимки... А и не ми е идвало наум да си снимам ястията.
Съжалявам!
Цитирай


Мнения: 3 331
Първата рецепта звучи много вкусно.  bouquet
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Ако имаш с какво - снимай , че я какви завързани работи знаеш да правиш .
Ако можехме да изплакнем и очи тук щеше да е върволица от народ .
В тия жеги ме мързи да чета рецепти , но ако ме гребне снимка ..охо даже и готвя !  Smile Smile
Цитирай


Мнения: 4 745
ако позволи gen81  Embarassed

Другарче, ето ти нагледно, но в омлет (който е по-тънък от палачинка)  (снимката е линк и за рецептата)



и пилешко в омлет




и Пилешка кавърма в омлет снимката е лоша, че е с джисемето още

Цитирай

Разград

Мнения: 153
Здравейте!
Като ми дойде музата да готвя ще ги снимам. Обещавам
А това, че омлета е по - тънък от палачинка не е вярно.
Аз правя палачинките тънки. Палачинката е вкусна, когато прозира.
Ама тая тайна няма как да я издам, защото всичко готвя на око.
По принцип готвя много рядко, но като готвя / особено за гости / изпипвам всичко.
Тайната на успеха за палачинките е в това, че аз правя сместа, а мъжа ми ги пече.
  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.