Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 609
4 яйца разбиваме с чаша и малко захар.При непрекъснато бъркане добавяме бавно около половин чаша олио и след това 1 чаена чаша кисело мляко, в която напълно е разтворена 1 чаена лъжичка сода.Прибавяме ванилия. На края вече без миксер добавяме 2 чаени чаши пресято брашно.Готовата смес изсипваме във форма добре намазана с масло.Малко оставяме за смесване с какао.С помощта на вилица го нашарваме.Печем в предварително загрятя фурна на 180 градуса , като в началото печем само на долен нагревател и чак когато изпълни формата и се надуе, пускаме и от горе.Реже се когато изстине.  chef
Цитирай


Мнения: 747
Това,че се пече отначало само на долен нагревател не го знаех.Дъщеря ми обожава кексове и често и правя,но според нея никъде не трябва да има загоряло по кекса.По този начин май ще успея да го изпека равномерно.
Цитирай


Мнения: 609
О,да,задължително,това е тайната на печенето.Аз го научих от една книжка на Д-р Йоткер.Пече се почти през цялото време на 170 на долни реотани и накрая и от горе.Така печивото бухва максимално ,но при умерена температура !Успех  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.