Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 519
Пиле попска яхния. По рецепта на Петър Саралиев и по молба на Василиса Умница.

Продукти: 1/2 пиле или 2 пилешки бутчета, 15 малки глави лук, 1.5 кафени чаши олио или 0.5 пакетче краве масло, 1 кафена чаша бяло вино, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. червен пипер, 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер.
Начин на приготвяне: Лукът се изчиства, измива се и се слага заедно с нарязаните на порции месо (бутчетата се срязват на 2 части в ставата) в тенджера. Прибавят се солта, червеният и черният пипер, дафиновият лист, мазнината, бялото вино и 1 кафена чаша вода. Разбърква се и се вари около 50 минути на по-слаб огън, без да се отхлупва. Няколко пъти тенджерата се разклаща.

Бележка на Вълкът: четири пилешки плешки също е добре, а ако някой обича тлъстичко, добавя се шепа трътки. Ако е домашно пиле, се вари час и петнайсет минути. Домашното пиле е спортна натура, със съответно по-стегната мускулатура. Вместо тенджера е по-добре в гърне на котлона, или в гювеч във фурната, без разклащане. Дребният лук се нарича балучки. Може и повече от 15. Ако пилето е домашно и сте видели, че краката му са жълти, а не бели /такива са на всички черни и яребични пилета и на някои шарени/, вместо бяло вино да се сложи червено.
Цитирай


Мнения: 8 604
Ей, Вълчо, много вкусно звучи попската ти яхнийка!   chef  Копвам си я!  bouquet 
Ако имаш още такива вкусотийки, давай ги, че мъжО, ако не е манджа със сос, друго не признава. Very Happy
Цитирай


Мнения: 750
Вълчо,аз също си записах рецептата,но се чудя дали няма да стане много мазна тази яхнийка?1.5 кафени чаши олио ми се струва множко.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Мдааа....Страхотна е тази яхния.И у нас така се прави(мен пък ме е научила мама)....Само,че при мен олиото е около 1/2 чаша(защото и пилето си пуска) и слагам няколко зърна бахар и 1 с.л. доматено пюре+другите подправки.
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Вълчо, тази яхния я правя като слагам и гъбки. Подправката е розмарин или босилек, но на мен розмаринът ми действа много добре. Оставям яхнийката на полусос - не обичам воднисти сосове.
По име се води "Пиле по ловджийски". Трътките са вкусни, но са много нездравословни.  newsm78
Цитирай

Кацнала на едно дърво.

Мнения: 3 131
  bouquet
Благодаря, Вълк. Love
Утре ще потърся балучки.  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.