Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 авг. 2008, 10:36 ч.

Как се пише препоръка?

  • 7 995
  • 3
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 415
Моя приятелка  е взела много хубавото решение да си осинови дете, почнала е с изследванията, документите, но ме помоли да и напиша препоръка, аз естествено обещах, но...после се видях в чудо - ама какво съдържа тази т.нар. "препоръка"? Дайте идея, ако имате в компютъра си запазена ваша, моля ви се(ще дам и мейл на лични) кажете ми, защото тя каза, че до две седмици накъде ще трябва да окомплектова всичко и да ги подава. Предварително благодаря.

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 9 410
Понеже архивът не бачка, ето ти и препоръката от Искрица Надежда, която е в библиотеката:
ПРЕПОРЪКА

от (трите имена)
пълен адрес и телефон

До Агенция “Социални грижи”-гр.Плевен
Относно желанието за осиновяване на дете от сем. ....................


Познавам Петя и Ники от дълги години.С Петя се запознахме още в началното училище,станахме приятелки и сме такива вече 23 години. По-късно приобщавайки и мъжете си, станахме и семейни приятели. Вече 10 години сме заедно в празници и делници. Няма събитие в живота ни, на което те да не са присъствали, да не сме получили подкрепа от тях.
Имам три деца-момчета,които също са много близки с тях и не се притеснявам да ги оставям под техен контрол.За наше нещастие третото ни детенце се роди с увреждане.В този труден момент ,Петя и Ники,бяха неизменно до нас,страдаха заедно с нас и се опитваха да помогнат с каквото могат.
Вследствие близостта ни и на това,че са преди всичко много добри хора,Петя и Ники станаха кръстници на най-малкия ни син Калоян
Отношенията в това семейство са искрени, изпълнени с взаимно доверие, разбирателство и любов.
Свидетел съм на тяхното огромно желание, мечта да имат свое дете, но и на нескончаемите процедури – дълги, болезнени, стресиращи психиката и организма. И въпреки това те останаха заедно обичащи се, заедно борещи се с неизвестността .Заедно изградиха своя уютен дом,в който липсва само детски смях.И двамата работят и са финансово независими и стабилни.
За мен Петя и Ники са семейство от две силни личности, защото се изисква сила да се откажеш от нещо, за което си се борил дълго и тежко, и да пребориш страха да вземеш ново решение, да създадеш нова мечта. Те са семейство, в което обноските, взаимоотношенията не са просто маниери на поведение, а манталитет. Отзивчиви, деликатни, чувствителни и любвеобвилни, у тях има заложено изначално родителско чувсво, за това детето независимо дали е техен генетичен последовател или не, ще получи любов, подкрепа и разбиране.
Те ще възпитат така детето си, че то да се гордее с неговия произход и минало и същевременно да бъде уверено, че те го обичат и няма да го изоставят. Ще възпитават у детето ценности като честност, откровеност, доверие, съчувствие и уважение към другите. Ще осигурят на детето дом, изпълнен с уют, семейна среда, условия да се учи, да расте щастливо, нежност и любов. Ще го дарят с родителска обич, така както ако беше тяхно биологично дете. Ще дадат на детето щастие, защото да осиновиш дете е да ощастливиш дете.гр.......... дата......... име........
подпис:

# 3
  • Вън от пространство и време
  • Мнения: 2 277
А защо просто не напишеш свободно съчинение на тема "Моята приятелка много иска и е готова да стане майка"?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт