Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора
Привет на всички във форума.

Регистрирах се след като прочетох дискусиите за ваксините и с цел да получа отговор на някои въпроси, кото ме глождят, относно новороденото ми дете.

Накратко: На 08.08 синът ми, роден на 20.07.08 започна да повръща, след като от раждането му до този момент се хранеше нормално с кърма. На 14.08 след консултация с трима педиатри решихме да заведем синът ми, бебе на 25 дена, в спешното на Университетската болница във Варна. Решиха хоспитализация, с оглед на идващите почивни дни (петък бе ден на Варна, след това уийкенд-а).
На приемният дежурен лекар във спешното обяснихме всички симптоми, от започване на повръщането по един път на ден, до деня на приема, в който повръщаше след всяко хранене. Конкретизирам: преди да започне да повръща, по лични наблюдения, бебето имаше секрет в носоглътката, който се опитваше да изхрачи. Със започване на повръщанията, освен повърнатата кърма имаше и храчки. Искам да подчертая, че жена ми е със запек и има вероятност кърмата също да е причина за повъщането (всички са наясно, че запекът води до натрупване на токсини). Тези мои разсъждения наведоха на определени мисли приемащият лекар, но дотам.
Когато се качихме в Интензивното директно го набутаха на системи с кортизон и амикин (амикацин). Не мога да схвана, как без антибиограма и каквито и да било изследвания може на бебе на 25 дни да му се "нахакат" амикацин. Само за уточнение, на въпроса ми "какжо слагате на детето ми" ми се отговори - "каквото трябва. Не е ваша работа". Не мисля така, при условие, че пациентът има правото  "да бъде информиран за лечебно-диагностичния процес, както и за евентуалните рискове и да участва в него със свое мнение". Както и да е, на следващият ден, след като си измолихме разговор с поредната дежурна Докторка, тя най накрая ми обясни, че на детето му се влива кортизон, Роцефин и Антропин. И нищо друго. Защо ли скриха Амикина!?
Съмненията са за стеноза на пилора. Тези техни съмнения са вследсвие на прегледа на ехограф. Най-вероятно щяло да се наложи операция. Интересното е, че за да са сигурни в подобна диагноза, мисля, че би трябвало и да се направи гастрскопия.  "Е да, ама то май само в Медицинска Академия в София имало детски етероскоп"
Сега чакаме понеделник, за да изляза пълните изследвания и да го прегледат Хирурзи.
Междувременно, детето от приемането му е на ултравиолетова лампа заради жълтеницата. До колкото знам, атропинът разширява зениците. Няма ли опасност за очите, макар и с очила. Да не говорим, че "нямало никаъв проблем да се свалят очилата, без да нужна адаптация на очичките". Силно се съмнявам и му измислихме превръзка за след очилата, за постепенна адаптация.

Ще съм искрено благодарен, ако някой коментира случая, защото последното, което искам е операция, макар и "елементарна и необезпокоителна".
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 594
Как ще правят операция без да са направили всички необходими изследвания? Потърси гастроентеролог и хирург из болницата препоръчани ,говори с тях как могат да прегледат те бебето. Ако намериш познат за съдействие още по добре.  Но като не ти обясняват и като им нямаш доверие,не се замисляй,  отивайте в София? Тук във форума се включва д-р Бранков ,може да му пишеш и лично съобщение. Това е сайта на хирурзите в Пирогов http://www.pedsurg.net/nachalo.htm
А бебето има ли температура,някакви други симтоми? Само като се храни ли повръща? Ако яде по малко кърма ,но често пак ли повръща? Роцефин е антибиотик.
 Незнам дали ти е попаднала тази статия : Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
« Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 08:28 от Milena »
Цитирай


Мнения: 4 792
Как ще правят операция без да са направили всички необходими изследвания? Потърси гастроентеролог и хирург из болницата препоръчани ,говори с тях как могат да прегледат те бебето. Ако намериш познат за съдействие още по добре.  Но като не ти обясняват и като им нямаш доверие,не се замисляй,  отивайте в София? Тук във форума се включва д-р Бранков ,може да му пишеш и лично съобщение. Това е сайта на хирурзите в Пирогов http://www.pedsurg.net/nachalo.htm
А бебето има ли температура,някакви други симтоми? Само като се храни ли повръща? Ако яде по малко кърма ,но често пак ли повръща? Роцефин е антибиотик.
 Незнам дали ти е попаднала тази статия : Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
  Peace И аз мисля 4е е добре да потърсиш д-р Бранков за консултация. В Пирогов в София правят такива операции на много малки бебенца, и мисля 4е ще полу4ите адекватна помощ и консултация. Ето ти и мобилен на проф. Бранков 0888 37 38 57
Цитирай
Благодаря ви, Милена и Меричери за отзивчивостта!

Сега се връщам от след поредният разговор с "милите" специалисти и обяснението, че му се дава каквото трябва и защо всеки ден сме били питали. Не разбирам, защо се дразнят толкова, като това си е наше право. В декларацията за ИНФОРМИРАНО! съгласие е написано , че ни е предоставена пълна информация за лечението. Но това е друга тема.
Говорихме със завеждащ отделене Гастроентерелогия на онкологията и тои пита, дали са му дали нещо за повръщане. На този ми въпрос към ТЯХ те отговориха: Атропин. Моите уважения, ама атропинът не се дава за повръщане. Има доста по ефективни средства, да не говорим за някои хомеопатични, които дирекно казаха, "че не били за случая".
Тъкмо говорих с жена ми. Щели да му вливат плазма, за вдигане на белтъка. Необходимо е при операция. Ама нали още не е потвърдена диагнозата и резултатите ще излязат утре!? Трябвало да подпише декларация, че е съгласна, тъй-като много сме били питали.
На път съм да извия нечий врат.
Детето ми го приеха без никаква температура, видимо активно и без никаква унилост, въпреки че беше повръщало от четири дни сериозно. Плачеше от глад.
От статията за Повръщане и рефлукс при кърменото бебе (благодаря Милена!) ми се потвърди мнението, че е възможно и кърмата да е причина. А при наличието на запек при жена ми (имало е дни без ходене по голяма нужда по 5 дни!) е ясно, че нивото на токсините се повишава. Никой не обърна внимание на възможността да се изледва кърмата.
Така или иначе, утре ще излязат изследванията и хирурзите ще си кажат мнението. Дано да се размине операцията.
Веднъж да мине всичко, и ако успея да взема цялата документция за лечението, ще проверя на всички възможни места, дали е проведено адекватно и дали е имало нужда от всички "помии", които му вкараха.
Ще пиша пак за развитието на случая. Имам записани всички разговори с Докторите, как с голямо нежелание и чуство на обида отговарят какво се слага на бебето. И то след усърдно настояване. Къде е имформираността, къде са обяснените рискове.
За бога, хора, за да се научат Лекарите, кото лекуват децата ни и нас да не правят, каквото си искат, трябва да ги свикнем да дават информация. Свидетел съм как стават една идея по-отговорни, когато ги питаш какво правят.
Дано всичко да се оправи!

Поздрави!
Цитирай

Бургас

Мнения: 227
Здравей!
Моят син беше на 18 дни,когато по същият начин искаха да го оперират поради съмнение за стеноза на пилора.Водих го при най-известния в Бургас детски хирург-гастроентеролог.Той ни вкара в болницата да се направи ренген,след поглъщане на каша.Направиха това изследване и се оказа,че не е стеноза на пилора,а физиологичен рефлукс,който наистина си премина след навършване на 6 месеца на детето.
Моят съвет е да потърсите други мнения!Успех!
Цитирай
Благодаря, ol!

И аз съм на мнение, да не позволявам операция без 100% потвърждение на диагноза Стеноза на Пилора.
Ако се потвърди - тогава.

Оставам в очакване на понеделника.

Благодаря на всички Ви!
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 594
Каква плазма ще му вливат? За кръв ли става въпрос?
Цитирай

Анкх-Морпорк

Мнения: 3 363
Има 2 прични за повръщане - ГЕР - (гастроезофагиален рефлукс) и пилорна стеноза.
Първото се израства, второто ако не се оперира навреме, ще загубите бебето.
Кърмата не е  причина за рефлукс, рефлукса идва от незрелостта на стомахчето и хранопровода. Не тормозете майката, на нея и без това не й е лесно сега, ами остава и за кърмата да се упрекне. Кърмата е най-доброто, да гледа да я опази, че знам какво е нашите болници, пълно е с невъзпитан персонал, който си изкарва на майките недоволствата от живота.
Ако бяхте по-наблизо, щях да ви посъветвам да отивате в Пирогов. И мен би ме смутило даването на антибиотици 'защото така трябва"
Дано скоро открият правилната диагноза и да вземат необходимите мерки.
Цитирай
Вече, като ме видят в болницата и затварят вратата #Cussing out
Иначе, му вливат плазмен разтвор за повишаване на белтъчното съдържание в кръвта. Щели по-късно и сонда да правят. С две думи - подготвят го за операция без да са излезли окончателните изследвания и хирургът да си е дал мнението, дали е наистина стеноза или рефлукс.
Файърбърд, благодаря и на теб за съпричатието!
Нещата отиват към стеноза, но все пак искам 100%-но потвърждение на диагнозата.
Имаче правотата ти относно невъзпитаният персонал е неоспорима - когато ги питам нещо, гледат майката да види раздразнението им и да се притесни. Така може и да спрем да питаме #2gunfire
В крайна сметка, дано всичките познати доктори, на които се обадихме да дадат всичко от себе си и да не режат, преди да са сигурни, че това е единственият начин.
Пак ще пиша, като имам информация и дано темата, която отворих, да помогне за в бъдеще на всички родители, чиито деца имат подобен проблем!
Цитирай

Бургас

Мнения: 227
 PraynigДано не се наложи операция,но ако наистина е Стеноза на пилора,ще е наложително.Стискам палци!
За персонала по болниците ще остана без коментар! Mad
Цитирай
PraynigДано не се наложи операция,но ако наистина е Стеноза на пилора,ще е наложително.Стискам палци!
За персонала по болниците ще остана без коментар! Mad

Искрено Благодаря!
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
а защо не са направили ренген за проходимост с кашата,както каза някой! моят син беше с непрекъснато повръщане до 6м , гледаха го за рефлукс и стеноза, остана рефлукса!искайте  информация за вси4ко и питайте и някой специалист, дано се оправи и да няма операция!ако кърмата е проблем, нека да мине на специално мляко за бебета с проблеми, може да се направи разлика, сега поне има, не като преди 20 г!
Цитирай
а защо не са направили ренген за проходимост с кашата,както каза някой! моят син беше с непрекъснато повръщане до 6м , гледаха го за рефлукс и стеноза, остана рефлукса!искайте  информация за вси4ко и питайте и някой специалист, дано се оправи и да няма операция!ако кърмата е проблем, нека да мине на специално мляко за бебета с проблеми, може да се направи разлика, сега поне има, не като преди 20 г!

Марси, мерси!

Да даваш съвети на доктори е като да преливаш от пусто в празно, за съжаление:-).
Те не искат да кажат, какво правят и как провеждат лечението, та камо ли да приемат съвет.
Ще го гледа утре на видеозон уж много добър диагностик, а после и много добър хирург. Тази вечер и най-добрата гастро-ентероложка го прегледа и тя очаква утре да се потвърди стеноза.
Проблемът е, че всичките около 350 грама, които беше наддало за 19 дни се стопиха, откакто започна да повръща и сега стои на теглото, с което се роди.
Да видим утре, какво ще кажат светилата.
Дано и да се стигне до операция, да си свършат работата перфектно.
Цитирай

Варна

Мнения: 594
  В ДОРИЛ ли е детенцето? А гастроентероложката е вероятно Георгиева. Навремето дъщеря ми беше с рефлукс и тя ни изписа атропин, за да спи детето и по този начин да не повръща  #Crazy. Когато и синът ми почна да повръща след лечение в ДОРИЛ пак тя го гледа и каза: рефлукс. Да, ама не. Когато отидохме в София (за сърдечна операция) се оказа, че няма рефлукс, а просто сърцето толкова е увеличено, че притиска хранопровода и няма как да не повръща. Един съвет от мен- ГРАБВАЙТЕ СИ ДЕТЕТО И ОТИВАЙТЕ В СОФИЯ!!! Резултата от "лечението" ни в ДОРИЛ е в подписа ми  Crying or Very sad
Цитирай


Мнения: 166
Моят син беше съвсем мъничък когато го оперираха заради пилорна стеноза.Повръщането започна някъде около30-35 дни от изписването ни-беше "на фонтан",повръщаше и престояло,т.е.мляко  на вид като пресечено-бях сигурна че ще излезе стеноза-минахме през рентгеново изследване с каша,ехограф и операция.Искам само да кажа,че когато е заложено здравето и живота на детето ти всеки иска да постъпи възможно най-правилно,да вземе най-точните решения.Понякога действаме и доста емоционално.Радвам се,че не тръгнах с малкото си бебе за София или за където и другаде да е-всичко може би щеше да се проточи-изследвания-отново и отново,консултаци и т.н.-операцията в случая е неизбежна.Атропина не е средство за приспиване-действа отпускащо на мускулатурата на пилора и се влива в дози съобразени според килограмите и възрастта на детето-когато данните не са категорични,а гранични,се изполва/атропина/за разграничаване на пилорния спазъм от пилорната стеноза.При данни за обилни повръщания и аспириране на стомашно съдържимо може би не е чудно вливането и на антибиотик-все пак детенце е загубило и доста от теглото си .Стискам палци  да се възстанови много,много бързо!
Цитирай
1-14 от 34 отговора