Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 авг. 2008, 13:33 ч.

Мнения за НГДЕК

 • 6 171
 • 12
 •   1
Отговори
Много ми е интересно да разбера мнението Ви за Националната гимназия за древни езици и култури.

# 1
 • Мнения: 86
Дъщеря ми смята да кандидатства там. Смятам, че гимназията е много хубава. Интересното при нея е изучаването на "мъртви" езици и наблягането на историята.

# 2
 • Мнения: 7 263
Дъщерята на кумовете ни учи там. Завърши първата си година там и е много възторжена в отзивите си за училището. Добра среда, съвестни преподаватели имащи желание да преподават, а не ден да мине друг да дойде. Все пак детето трябва да е изключително хуманитерно насочено. Учат латински / от първата година/ и старогръцки / от втората/. В 11 клас в профил "Чужди езици" се включва втори западен език, иначе учат английски. Информацията ми не е особено изчерпателна, но това е което съм научила от детето покрай разказите му за училището без да съм разпитвала целенасочено, защото имаме още година - две докато ни дойде време за кандидатстване и нямам идея накъде ще се насочи сина ми дотогава.

# 3
 • Мнения: 561
Най-доброто училище с хуманитарна насоченост. Средата е отлична, децата са мотивирани и учат. Приемат ги в някои хуманитарни специалности в СУ без изпити, само с оценката от дипломната им работа /имат такава при завършването на гимназията/. В света на хуманитаристиката да си завършил НГДЕК е белег, отваря врати, пък и самите възпитаници после много се поддържат.

# 4
Уча в НГДЕК и мога да кажа, че няма друго училище в страната с толкова запазени традиции-това е първото нещо, което прави цпечатление. Изключително интресно е да с учи в тази гимназия, нещата, които се преподават там няма къде другаде да се научат. Учители работят с  много желание, предават го и на учениците, което допринася за добрата среда.
Ако се интересувате за нещо конкретно-питайте, но освен, че е най-добрата гимназия в България, друго не знам какво да кажа.

# 5
 • Мнения: 86
Интересувам се разполага ли училището с общежития и ако да, какво предтавляват.

# 6
За жалост- не, но това не спира много деца от различни крайща на страната да идват в София, за да учат в НГДЕК.

# 7
Извинявам се, оказа се, че има общежития на няколко спирки с 309 от училището. Те са  предимно към друго училище, но  има и много ученици от нгдек. Условията са добри,  в стая са обикновено по 3 човека, един етаж е за момчетата и друг за момичетата. Това разбрах.

# 8
 • Мнения: 86
Благодаря за отговора

# 9
За нищо, дано съм била полезна.. аз не знам защо се бях заблудила, че няма общежития Thinking

# 10
о някой може ли да ми каже мнението на учителите за момчетата с дългите коси щото аз съм с дълга коса и ще кандидатствам там?! Embarassed

# 11
 • Мнения: 12
о някой може ли да ми каже мнението на учителите за момчетата с дългите коси щото аз съм с дълга коса и ще кандидатствам там?! Embarassed
Има много момчета с дълги коси в НГДЕК, не правят проблеми, разбира се...

# 12
 • Мнения: 148
Държа да отбележа, че Историята в това учи6ли6ще е къде - къде по - различна от това, което се е учи6ло преди... Меаста за общежитието можете да намерите след 1 - ВИ Септември, тъй като това не е общежитие само на НГДЕК... Ако имате повече въпроси, питайте... (: Stuck Out Tongue  Heart Eyes Hug Hug Hug  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт