Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Бургас

Мнения: 806
Здравейте  bouquet
Много често чета този подфорум и взимам страхотни идеи за ястия,които всеки път стават чудестни Very Happy
Сега имам нужда от помощ Rolling Eyes
Много искам да направя лозови сърмички, но по някакъв лесен начин с кайма, без да се налага отделното увиване на всяка една. ooooh!
Мислех си за един вид като " мусака" във тавичка Thinking
Някои правил ли е нещо такова? Ще се радвам на опитните кулинарки да дадат всякакви идеи за подобен лесен начин:hug:
Благодаря Ви предварително  bouquet Hug  bouquet

Цитирай


Мнения: 8 594
Аз правя една такава запеканка - разтурени сърми, но със зеле. Каймата се приготвя като за сърми, зелето се нарязва наситно, всичкото това се обърква и се запича в тава с малко вода. Не е лошо, а и бързо става, въпреки че мъжът ми си предпочита завитите сърми. Та се чудя що  да не стане и с лозовите листа? newsm78

Отгоре, ако искаш, може и заливка да направиш, като на мусака.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 316
в тавичка на редове - наричат се голи сарми

ред листа, ред плънка... най-отгоре листа.
заливаш с вода и печеш.
аз съм правила така от лапад, не е лошо.
ако искаш правиш заливка като за мусака или пиготвяш отделно чеснов сос.

аз предпочитам всяка по отделно завита, не отнема чааак толкова време Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Запържваш(задушаваш) каймата с лук,копър,черен пипер,джоджен.Добвяш ориза(предварително измит и отцеден) като стане стъклен изсипваш сместта в тавичка,слагаш червен пипер да се оцвети,добавяш нарязаните ситно лозови листа(ако са пресни,предварително трябва да се бланшират,за да им излезе стипчивото).Наливаш гореща водичка колкото да се покрие сместта и печеш.Когато стане готово заливаш с кисело мляко и 2-3 яйца. Супер е манджичката и аз ще направя тия дни .Хубаво ме подсети   bouquet
« Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 12:31 от TheNMaster »
Цитирай

Бургас

Мнения: 806
Благодаря Ви много,момичета Hug  bouquet Hug
TheNMaster, искам да те попитам - когато слагам нарязаните ситно лозови листа, върху сместа, разбърквам ли със ориза или просто ги заглаждам отгоре като по-дебел пласт?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Объркваш всичко да стане  еднородна смес  Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 806
Благодаря много  bouquet
Довечера ще пробвам рецептата и утре ще пиша за резултат Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Според мен най-добре си е да си направиш сърмичките, и вкуса е по-друг, а и за очите е друго Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 507
И аз съм я правила тази мързеливата смес с кисело зеле, само че аз я пекох в гювеч .... става страшно вкусно. Сега ако намеря отнякъде лозови листа ще пробвам и с тях. И да попитам - със суровите листа как да процедирам (трябва ли да ги обработя предварително някакси или направо режа и обърквам с останалото) ?
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз съм ги правила с нарязани листа, става си чудесно Party
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз съм я правила тази мързеливата смес с кисело зеле, само че аз я пекох в гювеч .... става страшно вкусно. Сега ако намеря отнякъде лозови листа ще пробвам и с тях. И да попитам - със суровите листа как да процедирам (трябва ли да ги обработя предварително някакси или направо режа и обърквам с останалото) ?
Кипва се подсолена вода.Листата се топват да си променят цвета и се вадят.Не се варят,а само се попарват.Така им излиза киселата(стипчивата) жилка.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Аз съм ги правила с нарязани листа, става си чудесно Party
И аз така , но голите сърми на asyalein много ме заинтригуваха и ще пробвам едно изпълнение на голите сърми. Peace
Цитирай

у дома

Мнения: 396
Гозбата с ндробени лозови листа бабата на мъжа ми наричаше "писюр сърма".
Готвеше ги като приготвя сместа като за сърми , но листата се прибавят нарязани , а не се завиват.
Сервираше ги с кисело млекце без повече екстри!

Няма значение дали са голи, мързеливи или работливи и завити! Важното е че са вкусни както и да ги приготвиш!
Цитирай

Бургас

Мнения: 806
Здравейте Very Happy
Моите планове за вчерашната вечеря,малко се промениха,понеже мъжо искаше шкембе- чорба и остана за утре вечер Wink
Но веднага щом я приготвя, ще пиша за резултат и снимки Very Happy
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
аЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ ПРАВИЛА ТАКИВА МЪРЗЕЛИВИ СЪРМИ,НО МАМА Е ПРАВИЛА И СА СЪЩИТЕ КАТО ЗАВИТИТЕ.сМЕСТА Е СЪЩАТА,САМО ЛИСТАТА ГИ НАРЯЗВА,и ги омесва.
То и без това аз като си ги сипя в чинията ги намачквам и ги поливам с кис.мляко,така,че все тая Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора