Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 214
Вижте на каква новина попаднах днес. То бива бива да сме гъзоблизци на Европа ама чак пък толкова. Обърнете внимание само как полицията се обяснява защо не можела да изгони европейската измет дошла да дивее в нашите прекрасни места край морето.

Цитат:

"Технокупон край Варвара -  Агенция "Фокус"

Варвара. Младежи от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия вече пети ден бивакуват край с. Варвара. Палатки, камиони и стотици леки автомобили са разположени на морския бряг от плажа на Варвара до строежа „Златна перла” и са окупирали над 80 дка частни земеделски имоти, всички попадащи в Природен парк „Странджа”. Биваците са групирани на лагери по националности. Най-много са френските и чешките младежи, които са пристигнали тук още в четвъртък вечерта. Сред бивакуващите има и българи, но не много. В района има около 150-200 автомобила, минивана и тежкотоварни камиони, както и повече от 700 души.

Младежи от цяла Европа посещават красивата местност край Варвара от 5-6 години насам и броят им застрашително нараства всяка година. Те се организират по интернет и тръгват към Варвара с камиони, натоварени с мощни уредби. Обединява ги страстта към техномузиката и красотата на тази част от крайбрежието. Това лято обаче присъствието им е масирано, тъй като идват от фест на любители на техномузиката в пограничен район между Полша и Германия, в който са участвали над 250 000 души. Младежите споделиха, че са избрали да се събират край Варвара, не само защото им харесва. Тук за разлика от която и да е друга европейска страна, къмпингували безплатно."

И сега забележете как се оправдава Бургаската полиция защо не може да изгони като мръсни котета     разбеснелите се отрепки.

Цитат

"„Няма правно основание, с което технофеновете да бъдат прогонени от терена до с. Варвара”, каза говорителят на ОДП-Бургас Цветелина Рандева.Ако те хванат един добър адвокат, ще осъдят държавата, защото ние реално искаме да им ограничим правото на свободно придвижване. Най-лошото в цялата ситуация е, че тези хора не могат да разберат защо ние ги преследваме. Ние не можем да ги подведем под отговорност и по Наредбата на общината, защото те не са в населено място.
Ако искаме да връчим предупредителен протокол, то трябва да е организирано мероприятие, а то не е. Те имат право да пребивават на нашата територия, тъй като са членове на ЕС и всеки има право на свободно придвижване”, каза още тя."

Как може такова безочие на нашата полиция. Били от Европейски държави и трябвало да ги търпим да тормозят цяло едно селище за техния им кеф. Никой не можел да ги пипне защото щяло да им се ограничи правото на свободно придвижване.
А ако бяха българи. Какво щеше да стане според вас. Дали още на първия ден полицията нямаше да ги разгони с палки и шутове...
Направо съм възмутен от това как лижем гъзовете на Европейския съюз... #Cussing out Били европейски граждани. Чисти европейски отрепки са си... #Cussing out

# 1
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Нищо крайно не е вярно. Двупосочно.  Simple Smile

# 2
 • Мнения: 3 424
Направо съм възмутен от това как лижем гъзовете на Европейския съюз... #Cussing out Били европейски граждани. Чисти европейски отрепки са си... #Cussing out

Тъпчооооу, да не мислиш, че полицията в Германия
лесно рине българския курволяк и автоджамбазлък?
Ти си този, който избира законотворците и на тях им
дръж отговорност защо са гласували келяви правила
и защо не ги изпълняват, колкото и да са сакатливи.
Не го удряй толкова на чест и достойнство, играта е
такава. И още по-зле ще става. Казвам ти, да си знаеш.

# 3
 • без обхват
 • Мнения: 5 746
Тоест, смени си заглавието, защото не е луд, който яде баницата, а който му я дава.
Европейският боклук ме дразни, като понятие. Напомня ми бунищата, на които се събира. Варвара бунище ли е?

# 4
 • Мнения: 14 965
След като имотите са частни, не виждам причина собствениците им да не пуснат жалби в полицията. Тогава тя ще има пълното основание да си мръдне задника.
Какво правят собствениците на земите, всъщност? Варят и продават царевица на нашествениците?  newsm78

# 5
 • Мнения: 214
След като имотите са частни, не виждам причина собствениците им да не пуснат жалби в полицията. Тогава тя ще има пълното основание да си мръдне задника.
Какво правят собствениците на земите, всъщност? Варят и продават царевица на нашествениците?  newsm78

Пуснали са жалба естествено в полицията. Полицията обаче нищо не прави понеже това били европейски граждани и не можело да се ограничава свободата им на движение из Европа

# 6
 • Мнения: 14 965
Хм, нещо не е наред. Или полицията бездейства, или собствениците не са истински такива.
Частната собственост е такава все още у нас, нали?

# 7
 • Мнения: 817
Не е вярно ли?
Това е самата истина!
Имаме къща във Варвара и лятото ходим там! Е, тази събота и неделя бяхме там с детето, да си починем. Вярвайте ми, това беше четвъртия ден в който музиката се чуваше нон стоп, без да се спре...в ушите ти в 3.00, 4.00,5.оо сутринта се чува ...ужасен шум! Нали се сещате как си почиваш само от тази шумотевица!


А между другото тази земя на която тези мили хорица са се опънали е частна собственост.......

Между другото, идваха полицаи, повикани от нас, първия ден-0 резултат, 2- рия също. На четвъртия дойдоха една доста голяма група полицаи(гранична полиция също), е малко намаля шума. Вече сме си в Бургас, силно се надявам да е спрял невъобразимия шум, в иначе толкова прекрасното  тихо селце Варвара.
Там е рай, наистина няма нужда да се застроява, а и повечето собственици на земя не искаме това, но искаме да имаме право да си стопанисваме земята и който реши да си опъне палаткита там, да си плати такса........да спазва някакви правила...ето това искат обикновенните хора от Варвара ...И тогава всеки собственик щеше да има право да изгони от своята собственост нахалните умниц, решили да почиват безплатно!

# 8
 • Мнения: 817
Собствениците са пуснали точно 4-ри жалби, всеки ден по една!!!

# 9
 • без обхват
 • Мнения: 5 746
Ами европейски граждани са, предвижват се. Теб какво точно те притеснява?  Че собствениците не знаят как да им взимат парите, или че полицията няма основание да ги разкара?
Щом е частна собственост, да се оградят с ограда, на която да пише "частна собственост", да подадат жалба, че се влиза в частната им собственост и полицията да ги разкара. Какъв Европейски съюз, какви европейски боклуци ви гонят.
Или има ред, или няма. Европейският съюз ли да дойде да свърши работата на българската полиция?

# 10
 • при Arctic Monkeys
 • Мнения: 1 265
и тва ли е най-големия проблем, сега, на тази държавица? че някакви деца се събират и слушат електронна музика. никого не бият, никого не крадат, нека да си я слушат. току-виж нашите тийнове зарежат мазните гьобеци и се цивилизоват малко.

# 11
 • Мнения: 214
Хм, нещо не е наред. Или полицията бездейства, или собствениците не са истински такива.
Частната собственост е такава все още у нас, нали?

Ето ти цитат от статията в агенция Фокус

"След подадени сигнали от жители на Варвара и Царево за невъобразимия шум, който се разнася от сборището във всички часове на денонощието представители на РПУ- Царево посетиха селището и съставиха няколко протокола за напускане, но младежите не изпълниха полицейското разпореждане.

Любителите на техно музиката са разпръснати на огромна площ – частни и общински терени. Собственикът на частния имот вече подал жалба срещу настанилите се без разрешение технофенове до полицията и до общинската администрация. Жалбата е подадена още в петък.
Кметът Арнаудов е издал заповед, с която разпорежда на началника на полицейското управление да предприеме мерки за осигуряване на ред в района.

И тогава полицията отговаря че не можела да се намеси понеже - „Няма правно основание, с което технофеновете да бъдат прогонени от терена до с. Варвара”, каза говорителят на ОДП-Бургас Цветелина Рандева. “Ако те хванат един добър адвокат, ще осъдят държавата, защото ние реално искаме да им ограничим правото на свободно придвижване.

Айде кажи ми как го разбираш това

# 12
 • Мнения: 817
Добре де, не е най-големия проблем, но това се чува в цялото село постоянно. На теб би ли ти било приятно съседите ти 4-5 дни да са в постоянен транс, и музиката да е нон стоп "в главата ти". Ако беше в София станало това, как ли щяха да се развият нещата? Или понеже е малкото селце Варвара, на "тъпите селяни" така им се пада, да не не е това най-големия проблем в страната?????

# 13
 • без обхват
 • Мнения: 5 746
и тва ли е най-големия проблем, сега, на тази държавица? че някакви деца се събират и слушат електронна музика. никого не бият, никого не крадат, нека да си я слушат. току-виж нашите тийнове зарежат мазните гьобеци и се цивилизоват малко.


хаха, много точно  Laughing

# 14
 • Мнения: 550
Заглавиети на темата е доста грубо.
Иначе по темата след като земите са частна собственост то тогава полициата би трябвало да ги накара да напуснат собственоста и тези младежи много добре трябва да знаят че музика след 22 часа вечер не може. Ако им наложат една сериозна глоба ще си намерят друго място и ще се съобразяват.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт