Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 BlushЗдравейте!
Дъщеря ми в момента е отпуск по майчинство за второ дете, което е на 3 месеца. Тя работеше в Кремиковския комбинат преди да роди.
Вече втори месец не е получавала полагащите 'и се пари за майчинство, заради усложнeната ситуация в Кремиковци. Казали 'и са, че може да получи тези пари след като първо платят заплатите на Централното управление на Kомбинатa!
Моят въпрос е: "Обвързани ли са парите за майчинство с тези, които Кремиковският комбинат плаща за заплати на своя работещ персонал?"
Благодаря ви предварително за отговорите!   bouquet

# 1
  • Мнения: 37
Ако работодателя не им е внасял осигуровките и трябва всеки месец да подава информация на НОИ за работодателя имам предвид.Иначе парите за майчинството са от държавата.

# 2
Благодаря сърдечно за отговора! newsm51
 Трябва да се провери каква точно е ситуацията в Кремиковци!

# 3
Ето отговорът на НОИ, който получихме днес:
"Съгласно чл. 1, ал. 2 от Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване /НИИПОПДОО изчисляването на паричните обезщетения и помощи се извършва въз основа на данните по чл. 5, ал. 4, т.1 от Кодекса за социално осигуряване /КСО/.

Това означава, че за да Ви бъде изплатено паричното обезщетение, работодателят следва да е изплатил трудовите възнаграждения за съответния месец и да е подал декларация обр. 1 в ТД на НАП. Такава декларация се подава до 2 дни след изплащане на заплатите."

Общи условия

Активация на акаунт