Здравейте,
миналата седмица в понеделник водих децата на лекар, защото в събота и неделя двамата последователно бяха вдигали температура. Дъщеря ми имаше хрема, а синът ми червено гърло. На сина ми лекарката изписа Биопарокс за впръскване в устата и Трахизан, понеже не искаше да бърза с АБ, а дъщеричката ми си остана само на витамини.
През седмицата нещата се уталожиха и лекарката каза, че сигурно е настинка. Но в събота дъщеря ми отново вдигна 38, а в неделя синът ми дори еднократно повърна.
В понеделник пак бяхме на лекар - каза, че гърлото не е особено червено и са добре. Ние самосиндикално решихме да пуснем гърлен и носен секрет на дъщеря ми , защото хремата и не стихваше. Утре ще излезнат резултатите. Обаче преди малко и синът ми отново вдигна температура 38 и 5. Дадохме му Нурофен и сега спи.
Направо се чудя какво става. Уж са добре, а мине не мине някой ден и хоп - температура, после пак нищо и после пак.....!
Видимо децата изглеждат добре - играят, жизнени са, палави, затова се чудя какво става! Дали е някаква слаба бактериална инфекция и налага ли се АБ щом не са много зле?