Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Габрово

Мнения: 3 036
Момичета,
Тази година хит на морето е картоф, печен и пълнен с някакъв вид салата.
Въпроса ми е как се прави ,как се приготвя,че ми изглеждаше много вкусно а и ще бъде ефектно предястие за гости.
Цитирай


Мнения: 193
във фурната,омотан във филио.после го пълниш с каквото си по искаш
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Деска,измиваш с четка картофите(по-едри),без да ги белиш,завиваш във фолио и печеш.Приготвяш си там каквото ще слагаш като пълнеж(вариациите са много).Когато са готови картофите махаш фолиото,цепваш картофа отгоре и си правиш дупка за плънката.Издълбаното го смесваш или с плънката или със соса с който може да се залее всеки картоф при сервиране...
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз ги гледах че ги правят като лодчица и пълнят с руска салата или друга.
Мастерче,
а какъв сос е подходящ за него?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ааа,щом е като лодчица,значи просто разполовяваш картофа и после си издълбаваш място за плънката....

Сосове много...Зависи каква ти е плънката:
*Кисело мляко,сол,чесън,копър,майонеза
*готварска сметана,черен пипер,сол,кашкавал или топено сирене(да се разтопи)
*олио(зехтин),оцет(лимонов сок),зелен лук(на ситно),черен пипер,червен пипер
*заквасена сметана(само)
*майонеза,горчица,кисели краставички(наситно),лимонов сок....и т.н. и т.н.

Можеш да импровизираш до безкрай.Зависи дали картофа ти е печен с плънката или слагаш студена плънка....
Цитирай


Мнения: 6 020
Деси, виж тука - предложението на Блонди е доста интересно Peacehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202326.0
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Цитирай


Мнения: 193
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.
може и да не ги дълбаеш.аз например просто ги отварям и си слагам плънката отгоре в/у тях.много добре си пасват с млечна салата отгоре,ако не ти се занимава да правиш нещо специална за плънка.
Цитирай

София

Мнения: 1 021
А колко време приблизително се пекат?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Деска, ако са ти останали от снощи - да ти идвам на гости!  Hug
Цитирай

в сърцето му

Мнения: 1 924
Ние редовно си правим картоф във фолио, но не ги варим , направо суровият картоф го увивам във фолио и пека около 40 мин.- 1 час, в зависимост от големината на картофите. Първоначално си правехме с много големи, но отвътре имаше участъци, които оставаха сурови, а най-горният пласт почти разкашкан - та средните стават най-добре. Като стане картофа, най-често, не ги дълбаем, правя разрези, слагам малко масълце, отгоре топено сиренце или обикновено сиренце с чубрица и става разкошно  Peace
Цитирай


Мнения: 4 437
А на мен ми харесва не да ги пълня само със сосове,ама примерно царевица,кашкавалче,и всякакви такива неща.
Цитирай

София

Мнения: 559
аз се каня да ги направя със следният пълнеж:
задушени гъбки и грах, и отгоре топено сирене и най-отгоре кашкавал Love
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз ще правя с морски дарове и поляти със сосче( зехтин+лимонов сок+копър+1 скилидка пресован чесън)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора