Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 авг. 2008, 10:21 ч.

Пълнен картоф

  • 13 290
  • 25
  •   1
Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Момичета,
Тази година хит на морето е картоф, печен и пълнен с някакъв вид салата.
Въпроса ми е как се прави ,как се приготвя,че ми изглеждаше много вкусно а и ще бъде ефектно предястие за гости.

# 1
  • Мнения: 199
във фурната,омотан във филио.после го пълниш с каквото си по искаш

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Деска,измиваш с четка картофите(по-едри),без да ги белиш,завиваш във фолио и печеш.Приготвяш си там каквото ще слагаш като пълнеж(вариациите са много).Когато са готови картофите махаш фолиото,цепваш картофа отгоре и си правиш дупка за плънката.Издълбаното го смесваш или с плънката или със соса с който може да се залее всеки картоф при сервиране...

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз ги гледах че ги правят като лодчица и пълнят с руска салата или друга.
Мастерче,
а какъв сос е подходящ за него?

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Ааа,щом е като лодчица,значи просто разполовяваш картофа и после си издълбаваш място за плънката....

Сосове много...Зависи каква ти е плънката:
*Кисело мляко,сол,чесън,копър,майонеза
*готварска сметана,черен пипер,сол,кашкавал или топено сирене(да се разтопи)
*олио(зехтин),оцет(лимонов сок),зелен лук(на ситно),черен пипер,червен пипер
*заквасена сметана(само)
*майонеза,горчица,кисели краставички(наситно),лимонов сок....и т.н. и т.н.

Можеш да импровизираш до безкрай.Зависи дали картофа ти е печен с плънката или слагаш студена плънка....

# 6
  • Мнения: 6 039
Деси, виж тука - предложението на Блонди е доста интересно Peacehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202326.0

# 7
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.

# 8
  • Мнения: 199
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.
може и да не ги дълбаеш.аз например просто ги отварям и си слагам плънката отгоре в/у тях.много добре си пасват с млечна салата отгоре,ако не ти се занимава да правиш нещо специална за плънка.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 021
А колко време приблизително се пекат?

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Деска, ако са ти останали от снощи - да ти идвам на гости!  Hug

# 11
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Ние редовно си правим картоф във фолио, но не ги варим , направо суровият картоф го увивам във фолио и пека около 40 мин.- 1 час, в зависимост от големината на картофите. Първоначално си правехме с много големи, но отвътре имаше участъци, които оставаха сурови, а най-горният пласт почти разкашкан - та средните стават най-добре. Като стане картофа, най-често, не ги дълбаем, правя разрези, слагам малко масълце, отгоре топено сиренце или обикновено сиренце с чубрица и става разкошно  Peace

# 12
  • Мнения: 4 437
А на мен ми харесва не да ги пълня само със сосове,ама примерно царевица,кашкавалче,и всякакви такива неща.

# 13
  • София
  • Мнения: 559
аз се каня да ги направя със следният пълнеж:
задушени гъбки и грах, и отгоре топено сирене и най-отгоре кашкавал Heart Eyes

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз ще правя с морски дарове и поляти със сосче( зехтин+лимонов сок+копър+1 скилидка пресован чесън)



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт