Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 25
Моята история е:Сприятелят ми сме заедно от 11 год.,започнахме да правим опити за бебе преди 3год.,но нищто не се получаваше.При профилактиченпреглед за штетовидната жлеза помолих да ми направят и изследвания на хормоните:LH и FSH накоито стоиностите бяха:11.90iu\  M(1.0-5.CoolЖ(фол1.9-8.0;овул11.3-59.0;лут0.CoolЗА LH и за FSH3.01lu\l  M(1.0-10.5)Ж(фол2.4-9.3;овул3.9-13.3;лут0.6) като лекарката каза,че има завишение при фол. и ми предписа да пия LOGEST  за 3 мес. Da наясно съм че това са противозачатъчни но тя каза че след курс с хапчетата след тях по лесно ще забременея.След втория месец ходих и на АГ.лекар която като видя изследванията ми каза да пия DUFASTON за 3-6 мес.след като приключа със LOGESTA.Каза и да си меря БАЗАЛНАТА t-тура .За мъжа ми каза да си направи спермограма.Тя беше направена бъб пол. Кисьови във Варна.Стойностите и бяха:Въздаржание 4 дни, спермограма :               
                                                   нормални         
        обем:6.0 ml                                1.5-5.0                                   
        концентрация:24*10на 6/ml                  >20*10на6/мл
        подвижност:32%                             >50%
        прог. подвиж:2-3                           >2
        общ брой:144*10^6                          >40*10^6
        pH:7.9
        вискозитет:повишен                         нисък
След 2 мес.отивам пак на преглед при АГ и тя ми казва по време на прегледа че имам фоликул които трябва да узрее .След 4 дни да си бия прегнил и да отида пак.При прегледа ми казва че се е спукал и да пробваме.Това е моята история малко е позната за някой за други дори отегчителна но МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Не знам коя ти е АГ-лекарката, нито на колко години си, но ми се струва че 3 год. незабременяване са си доста дълъг период и не е зле да се обърнеш към специалист по проблемно забременяване, но това е мое мнение, все пак ти си решаваш.
 А цветна снимка имаш ли правена?
Цитирай

Близо до София

Мнения: 896
Подкрепям Пета.
Трябва да посетите специалист по стерилитет, три години са достатъчно време.
От къде си, tamika?

Успех.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
tamika според мен лекарят е за смяна , подкрепям Пета ако нямаш направена цветна снимка , трябва да я направиш , на спермогамата която си написала нищо не мога да разбера , но ми се струва непълна , трява да я повторите в клиника по стерилитет . Три години са доста дълъг период според мен и е време да се насочите към доказан специалист по стерилитет . От личен опит ти споделям че " кварталните гинеколози " не успяват да преборят стерилитета , тези лечения които са ти назначили с противозачатъчни или дуфастон няма да ги коментирам въобще . Дано намериш своя лекар и да се похвалиш скоро . Успех  Hug

П.С. оправи заглавието на темата  Peace
Цитирай


Мнения: 98
Здравей мила tamika. Аз също като теб се опитвам от 3 год. да забременея на 29 год. съм и съм от Варна. Ходила съм много по АГ, но различни лекари, различно отношение и подход - направи си необходимите иследвания, бий си преггнил и т.н. никой не ти казва от къде да започнеш. В последствиереших да се обърна към специалист по стерилитет в клиника за репродоктивно здраве. Ходя в клиника "Олимед" и наистина съм доволна от отношението на лекарите, подхождат много професионално към проблемите. И така стъпка по стъпка започнах с иследванията: спермограма на мъжа, при мен хламиидия, хормонални, цветна снимка, тест за съвместимост, вагинален ехограф - следене развитието на фоликулите и т.н. всички тези иследвания са добри проблем няма, но все още и бебе няма. Предстоят ми още едни - имунологични след това ще видим какво ще стане. Мисълта ми беше че един добър АГ започва стъпка по стъпка с иследванията и след това поставя някаква диагноза или се предприема някакво лечение. Ако имаш някои други въпроси на които търсиш отговор с удоволствие ще ти отговоря стига да мога. Не се отчайвай и не се предавай мила. newsm10
Цитирай


Мнения: 25
Подкрепям Пета.
Трябва да посетите специалист по стерилитет, три години са достатъчно време.
От къде си, tamika?

Успех.
 
АЗ Съм от Варна Кисьови във Варна
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
АЗ Съм от Варна Кисьови във Варна
Е значи си на прав път, препоръчвам ти горещо една консултация с
д-р Александров!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 25
Моята история е:Сприятелят ми сме заедно от 11 год.,започнахме да правим опити за бебе преди 3год.,но нищто не се получаваше.При профилактиченпреглед за штетовидната жлеза помолих да ми направят и изследвания на хормоните:LH и FSH накоито стоиностите бяха:11.90iu\  M(1.0-5.CoolЖ(фол1.9-8.0;овул11.3-59.0;лут0.CoolЗА LH и за FSH3.01lu\l  M(1.0-10.5)Ж(фол2.4-9.3;овул3.9-13.3;лут0.6) като лекарката каза,че има завишение при фол. и ми предписа да пия LOGEST  за 3 мес. Da наясно съм че това са противозачатъчни но тя каза че след курс с хапчетата след тях по лесно ще забременея.След втория месец ходих и на АГ.лекар която като видя изследванията ми каза да пия DUFASTON за 3-6 мес.след като приключа със LOGESTA.Каза и да си меря БАЗАЛНАТА t-тура .За мъжа ми каза да си направи спермограма.Тя беше направена бъб пол. Кисьови във Варна.Стойностите и бяха:Въздаржание 4 дни, спермограма :               
                                                   нормални         
        обем:6.0 ml                                1.5-5.0                                   
        концентрация:24*10на 6/ml                  >20*10на6/мл
        подвижност:32%                             >50%
        прог. подвиж:2-3                           >2
        общ брой:144*10^6                          >40*10^6
        pH:7.9
        вискозитет:повишен                         нисък
След 2 мес.отивам пак на преглед при АГ и тя ми казва по време на прегледа че имам фоликул които трябва да узрее .След 4 дни да си бия прегнил и да отида пак.При прегледа ми казва че се е спукал и да пробваме.Това е моята история малко е позната за някой за други дори отегчителна но МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.