Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 479
Здравейте, д- р Слънчева! Бихте ли коментирали изследванията на дъщеря ми, която е на 1.7г. Пуснах ги на своя глава. Направени са седмица след боледуване от летен грип със зачервено гърло и 40 градуса температура. Впоследствие се появи и кашлеца с обилна хрема. Разминахме се без антибиотик.

СУЕ (РУЕ)- 4 mm/h                                             до 50 год. (до 12), над 50 год. (до 15)

      ПКК- 8 показателя

WBC (левкоцити)- 9.77                                     4.0- 11.0
LY% (лимфоцити- %)- 72.9%                       20.0- 50.0
MO% (моноцити- %)- 7.9%                               2.0- 10.0
GR% (гранулоцити- %)- 19.3%                    30.0- 70.0
LY# (лимфоцити- бр.)- 7.12                          0.9- 5.3
MO# (моноцити- бр)- 0.77                                0.1- 1.1
GR# (гранулоцити- бр.)- 1.88                           1.3- 7.4
RBC (еритроцити- бр.)- 5.08                             М(4.6- 6.2)  Ж(4.0- 5.5)
Hgb (хемоглобин)- 135                                      М(140- 180)  Ж(120. 160)
Hct (хематокрит)- 0.38                                      0.35- 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита)- 75              82.0- 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр.)- 26.6          28.0- 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)- 353             330- 350 
RDW (девиация на ерит. р- ие)- 14.2%       11.6- 13.7
Plt (тромбоцити)- 506                                   140- 440
MPV (ср обем на тромбоцита)- 7.4               7.5- 11.0
Pct (тр обем/общ обем)- 0.00%                        0.0- 0.99
PDW (ширина на тр р- ие)- 34.6                       0.0- 99.9


            ДКК- мануално
St (Щаб- пръчкоядрен гранулоцит)- 0.00         0.00- 0.06
Sg (сегментоядрен гранулоцит)- 0.39               0.40- 0.70 (0.22- 0.48 за деца до 4г.)
Eo (еозинофилен гранулоцит)- 0.00                  0.00- 0.06
Ba (базофилен гранулоцит)- 0.00                      0.00- 0.02
Mo (моноцит)- 0.06                                              0.01- 0.11
Ly (лимфоцит)- 0.55                                            0.20- 0.48 (0.40- 0.68 за деца до 4г.)

Притеснява ме, че някои резултати не се вмесват в референтните си стойности. Бихте ли коментирали.
Предварително благодаря за отговора, д- р Слънчева!

Цитирай


Мнения: 5 760
Няма нищо тревожно Smile- това са изследвания на човек прекарал вирусна инфекциия- малко повече лимфоцити. Останалите подчертани изследвания нямат значение и са данни важащи за възрастни.Те имат отношение при случаи с проблеми в тромбоцитите и кръвосъсирването, както и при анемии. Във Вашия случай са без значение.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.