Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Добрич
 • Мнения: 141
Здравейте мили момичета и жени! Първо искам да ви благодаря, че ви има, защото от дълго време чета това, което пишете и ми давате сили в трудни моменти. Отдавна съм регистрирана, но не се решавах да пиша и да ви притеснявам с въпросите си. И сега нямаше да го сторя, но просто ми е страшно трудно да намеря лекар, който да има добротата да отговори на всичките ми въпроси. Набързо ще ви се представя. На 30 години съм и това ми беше първа бременност. С приятелят ми правим опити от януари месец тази година. Преживях спонтанен аборт на 08,08,2008 година. За мъката от прекъснатите надежди няма да говоря. Беше в ранна бременност - 6 г.с. Сега гледам напред и се надявам, въпреки че страхът е обзел част от сърцето ми, скоро да забременея отново и най-важното да нямам проблеми. Понеже всичко се случи през нощта - предполагам знаете по спешните кабинети и болниците по това време на денонощието не са много словоохотливи лекарите. Бих искала да попитам - вчера бях на гинеколог. Гледаха ме само на видеозон. Казах, че матката е чиста, но аз съм вече Тома Неверни. Много се зарадвах, но не зная мога ли да вярвам на 100 % на този доктор. Не са ме кюретирали - решихме да оставим организма сам да се изчисти. Но сега като чета колко е опасно, в случай че останат някакви остатъци в мен...и ми настръхват косите. Моля ви кажете ми след аборт, без кюретаж само на видеозон ли ви гледаха. Не са ми правили ръчен преглед, както и вагинален ехограф. Просто за мое успокоение. След аборта кървях, но в никакъв случай не беше като обилна менструация - около два дни, след това два дни капчици от време на време и спря. Изписаха ми Герикапс - да си ги пия с фолиевата киселина.Извинявам се за дългото и объркано писмо. И ви благодаря предварително!

# 1
 • София
 • Мнения: 7 718
Съжалявам, Петя. Sad
Не се пристеснявай, по всяка вероятност матката наистина е чиста. Изчакай следващия цикъл.

# 2
 • Добрич
 • Мнения: 141
Лали благодаря ти за бързият отговор. Толкова съм притеснена, че не мога да се отделя от форума с надеждата някой, който е минал точно по същия пътда ми отговори, за да мога да се успокоя най-после.  Hug

# 3
 • София
 • Мнения: 814
petia0805 ако това ще те успокои от моя аборт мина точно един месец и още не съм ходила на преглед.Казаха ми като мине една менструациа да отида.

# 4
 • Добрич
 • Мнения: 141
_Мариана - Shocked едни казват, че две седмици след аборта, други месец... Вече тотално съм объркана...Единственото, което ме притеснява и бих искала всичко възможно да направя, за да не се получи някаква инфекция и да ми пречи за в бъдеще. От поста ти поне се успокоих, че има достатъчно време за реагиране. Благодаря ти и на теб!

# 5
 • София
 • Мнения: 1 334
Привет, petia0805! Съжлявам за случилото се  Sad
За твое успоконие иди на профилактичен прегед се 2 седмици.
Всичко ще бъде наред следващия път

# 6
 • Мнения: 4 700
Петя, съжалявам zа аборта.  Sad

Моят беШе с кюретаж, отидох на лекар 10 дни след него и после след като ми дойде пак. Щом са ти каzали, че матката е чисто, zначи сигурно е така. Ако имаШе неЩо останало най вероятно все оЩе ЩеШе да кървиШ и да имаШ болки.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 358
петя,съжалявам за загубата ти! Sad

отиди на профилактичен преглед,но...нека да ти направят и вагинален ехограф!
ако има нещо обезпокоително/в което аз се съмнявам/ще се види непременно!
не се безпокой щом кървено е спряло според моето скромно мнение-всичко е ОК   Hug

# 8
 • Добрич
 • Мнения: 141
Привет отново момичета! Благодаря ви за подкрепата! Ще отида отново след първата менструация. Просто се притеснявах да не би видеозона да е недостатъчен. Простете моето невежество, но и страхът от това, което се случи съвсем ме прави параноична. Мислех си да отида и на вагинален, но исках да се уверя, че просто видеозон не е достатъчен. Честно казано за вагиналният ехограф се притеснявам малко - особено в момента. Иначе, когато тестовете бяха положителни след седмица бях на вагинален ехограф и за съжаление точно същия ден стана аборта. Но моля - това не беше заради прегледа. Аз зацапах точно преди прегледа и след него може би около 8 часа - се случи... Просто в момента се страхувам все пак някаква инфекция да не се получи. Така че ще се радвам момиче, което се е разминало без кюретаж да сподели как е протекъл нейният пръв преглед след аборта. Целувам ви всички и ви благодаря, че ви има. Близките ми - не говорят на тази тема - само когато аз я подхвана. Притесняват се да не ми напомнят може би..., но аз имам нужда да излея това, което се е събрало в мен... Embarassed

# 9
 • София
 • Мнения: 7 718
Петя, няма причина да се притесняваш от вагиналния ехограф, за всяка пациентка се поставя нов презерватив, няма как да стане инфекция. Същотака не бива да се притесняваш, че ще се навреди на бременността в такъв ранен етап от накрайника. Ако така лесто ставаше, светът да беше свършил. Прегледът с вагинален ехограф е една много лека процедура в сравнение със сексуалния контакт. Разбира се, при  проблемна бременност не се препоръчва.
Не трябва да разрешаваш мануален преглед при бременност, освен, ако няма изрични показания.
Ако нямаш болки, ако нямаш кървене, значи всичко е наред. Изчакай следващата менструация и тогава отиди на преглед.

# 10
 • Добрич
 • Мнения: 141
Лали - аз бях на вагинален ехограф и наистина не се притеснявам от него. Просто в Добрич е доста сложно с вагиналния ехограф - трябва да ходя до Варна, а ми е трудно в работно време. Има един единствен тук доколкото знам, но там не бих искала да ходя. Зная, че той не може да навреди и че не е навредил на бремеността ми - просто е трябвало да се случи. Успокоявам се с това, че по-добре да е рано, отколкото по-късно и че природата си знае работата. А относно мануалният преглед казваш, че не трябва да го разрешавам... Когато отидох на прегледа първо ми направиха мануален, а след това вагинален, но все пак бремеността си си беше там. Точица Simple Smile видях. Въпреки че докторката още на мануалния, още преди да започне ми каза, че след като съм имала зацапване - това е спонтанен аборт.... Ох, извинявай, че те занимавам...Целувам те и ти желая усмихнат ден!

# 11
 • София
 • Мнения: 341
Петя, съжалявам за това, което си преживяла!
Аз също имам аборт в 8 г.с., не са ми правили кюртаж. Отидох на преглед след първата менструация и ми направиха само мануален преглед, не са ме гледали на ехограф. Аз попитах лекаря дали няма нужда от ехографки преглед за да се види все пак какво е положението, но той каза, че ако нещо беше останало в матка, съм щяла да имам болки, кръвотечение, температура. Но аз те съветвам да ти направят една микробиология, защото при мен се получи лека бактериална инфекция, въпреки че пиех антибиотици.
Не се притеснявай излишно, всичко ще бъде наред   bouquet

# 12
 • Добрич
 • Мнения: 141
Привет Мелодия! Абсолютно никакви изследвания не ми назначиха, никакви хапчета не съм пила - антибиотици или подобно - освен витамини. Аз имам болки в кръста най-вече, но предполагам, че това е нормално. Поне така ми каза лекарят. А за микробиологията - ще се опитам при следващият ми преглед след първата менструация да ги помоля, защото лекарите не обичат да им се казва какво да правят... Благодаря ти за подкрепата и на теб! Вдъхнахте ми повече кураж момичета. Следващият път всичко трябва да е наред... Simple SmileОбещавам!!!

# 13
 • в гори тилилейски
 • Мнения: 1 187
Съжалявам за загубата ти, преди близо месец и аз го изживях, но при мен с кюретаж. Трябваше да отида на втората седмица на преглед, но още кървях и не отидох, а сега ми и дойде, но не се притесних, понеже и с раждането ми се чистих цял месец, докато ми дойде. Ще отида след седмица. Не се притеснявай, щом нямаш проблеми, значи всичко е наред. Надявам се скоро да се похвалиш с две чертички, а след това със здраво бебче.Успех!

# 14
 • Добрич
 • Мнения: 141
съжалявам дидидид и за твоята загуба Hug Пожелавам ти след като се възстановиш веднага да ни се похвалиш с две чертички.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт