Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 авг. 2008, 17:19 ч.
  • Преглеждания  2 706  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 661
Ще готвя пилешка яхния с грах.Месото предварително вари ли се или направо се вари със яхнията.Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 468
както решиш  Peace

ако е сурово се слага в началото, ако е сварено - накрая, колкото да поеме ароматите.

# 2
  • Мнения: 661
както решиш  Peace

ако е сурово се слага в началото, ако е сварено - накрая, колкото да поеме ароматите.
А като е сурово трудно ли се обезкостява в суров вид

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Както е казала Ася и по двата начина става,но на мен лично ми харесва,а и ми е по-вкусно,ако месото се  сложи сурово.Яхнията става по-ароматна.


Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....

# 4
  • Мнения: 661
Както е казала Ася и по двата начина става,но на мен лично ми харесва,а и ми е по-вкусно,ако месото се  сложи сурово.Яхнията става по-ароматна.


Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....

Както си е цяло бутчето така ли го задушаваш

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Бутчето се състои от две части:горна и долна.Двете части трябва да са разделени иначе е по-трудно да се манипулира(да се обръща,разбърква...)Не се обезкостява,защото костите дават също вкус и плътност на вкуса  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 4 677
Аз си я правя по друг начин -
сварявам пилето и го обезкостявам , където позволява .
Прецеждам си булъона и си го запазвам .
Задушавам лук , моркови , червен пипер и доматено пюре , заедно със сол , черен пипер и една лъж. "Вегета". Когато кипне наливам от булъона . След като заври слагам месото и една кутия  грах от консерва . По желание си сгъстяваш с брашно . Накрая се поръсва с нарязан на ситно магданоз .


Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости  Confused това разбира се си е лично мой предрасъдък ...

# 7
  • Мнения: 13 514

Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости 

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing

# 8
  • Мнения: 5 361

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing

за ядене на курбан  Laughing Laughing Laughing Laughing

Съжалявам, клавишите сами  Embarassed

Ето моята Яхния от пиле с картофи и бамя - което ти е излишно, просто не го слагай  Peace

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 971
Ето моята Яхния от пиле с картофи и бамя - което ти е излишно, просто не го слагай  Peace
Ауу ще се пробва задължително. Чудно изглежда, а аз как обичам бамя .....

# 10
  • София
  • Мнения: 4 677

Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости 

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing

Чувала съм разбира се ...
Вярно е , че не може всеки да е специалист като теб  Rolling Eyes , но как се препенва все пак , когато освен пилето си наслагал и другите неща ...



# 11
  • София
  • Мнения: 559
ето и моята рецепта, знам я от баба ми, който ми е опитал манджата, си е облизал пръстите Peace
Половин разфасовано пиле го сварявам предварително, но бульона не го ползвам после
Задушавам под капак глвава лук и морков
Добавям червен пипер
Доливам вряла вода и добавам сол
Слагам вътре пилето и няколко картофа, нарязани на по-едри парчета
Слагам 1-2 настъргани домата, зависи от големината им
Размивам една с. лъжица брашно и добавам към манджата
като изключа котлона слагам повечко накълцан пресен копър  chef
Наистина е страхотна гозбата-пробвай bowuu

# 12
  • София
  • Мнения: 559
Знаех си,че ще забравя нещо ooooh!
Заедно с картофите и пилето слагам и замразен грах около половин пакет, желателно е даже да е Бондюел, защото съм сигурна,че няма да има накрая хрупкави зърна Sunglasses

# 13
  • Мнения: 13 514

за ядене на курбан  Laughing Laughing Laughing Laughing


Вярно, беее...  ooooh! Joy


Вярно е , че не може всеки да е специалист като теб  Rolling Eyes , но как се препенва все пак , когато освен пилето си наслагал и другите неща ...


Жалко, че днес си си забравила чувството за хумор.  Confused
Ако сложиш да вариш първо месото, след като заври, спокойно можеш да му обереш пяната.Чак когато стане бистър бульона, прибавяш зеленчуците и подправките.

ПП Забравих да напомня, че ако запържиш леко месото, преди да налееш водата, само колкото да се "запечата", при варенето няма да се образува пяна. Аз лично рядко запържвам, затова ми се налага да препенвам.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 18:31 от Как' Сийка

# 14
  • София
  • Мнения: 4 677

Жалко, че днес си си забравила чувството за хумор.  Confused


Възможно е . Случва ми се от време на време  Confused

Освен това споделих , че това е си е мой предрасъдък ...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт