Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK

Мнения: 1 352
 Взехме кръв на малкия за контролните изследвания които се правят на годинката. Педито изписа капки за да нормализираме желязото но аз много се притеснявам и не знам какво да правя  Crying or Very sad

 Ето и резултатите. Моля ви нека да пишат само хора които наистина могат да ми дадат съвет защото ще се пръсна от притеснение

 Извинете ме  Embarassed

 ПКК ---    
*   Профил   Виж по-долу

   HGB ( Хемоглобин )   118   g/L   М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

   RBC ( Еритроцити )   5.04   T/L   М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

   HCT ( Хематокрит )   0.35   L/L   М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

   WBC ( Левкоцити )   14.8   G/L   3.5 -10.5

   MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )   342   g/l   300-360

   MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )   23.4   pg   27.0-33.0

   MCV ( ср. обем на еритроцитите )   68.4   fL   82.0 -96.0

   PLT ( Тромбоцити )   227   G/L   100-440

   MPV ( ср.обем на тромбоцита )   8.5   fL   7.5-11.0

   RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )   13.9   %   11.6 - 15.7

   LYMF ( Лимфоцити - бр )   10.1   G/L   0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

   GRAN ( Гранулоцити - бр. )   3.8   G/L   1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

   MID ( Междинни по обем клетки - бр.)   0.9   G/L   

   LYMF% ( Лимфоцити - % )   68.2   %   20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

   GRAN% ( Гранулоцити - % )   26.1   %   30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

   MID% ( Междинни по обем клетки - % )   5.7   %   

   
« Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 20:47 от Мегита »
Цитирай


Мнения: 1 247
Къде са резултатите??
Цитирай

София

Мнения: 561
Резултатите на детето са си много добри и за "нормализиране на желязото" не може да се говори, защото от тези изследвания въобще не се разбира колко е Crazy За това има други  изследвания, които в случая не са необходими.
 А колкото до хемоглобина - може би заради него педиатърът е изписал желязосъдържащ препарат /така разбирам от написаното.../, той е добре за възрастта. Доста деца на тази вазраст имат такъв. С времето той ще продължи да се покачва.  Ако детето се храни добре и правилно, няма нужда от лекарство съдържащо желязо.
Цитирай


Мнения: 1 247
Няма нищо притеснително,хемоглобина даже може да се каже,че е в норма за малко дете.Ние бяхме с 116 и не пихме нищо.Не се шашкай.Капките желязо не са нищо особено Peace
« Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 23:51 от Ve$$elka »
Цитирай

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Защо не се опиташ чрез хранителна диета да регулираш желязото на детенцето си. Да включиш повече червено месо (говеждо, телешко) и дробчета в менюто му. Може отделно да ги пасираш и да слагаш в основното обедно хранене по малко. Мисля, че ще има ефект.
Цитирай

Добрич

Мнения: 774
Хемоглобина е съвсем нормален за малко дете.
Притеснителни се стойностите на левкоцитите,те са по високи от нормалните.
Цитирай

В тъмната гора.

Мнения: 1 229
Хемоглобина е съвсем нормален за малко дете.
Притеснителни се стойностите на левкоцитите,те са по високи от нормалните.

За малките деца до 3 години тези стойности са нормални. Аз лично мисля, че и лимфоцитите са на горната граница, но детенцето може да е прекарало лек вирус или да има никнещо зъбче и затова не съм писала по въпроса.
Цитирай

UK

Мнения: 1 352
 Благодаря ви.
 Малкия е записан на млечна кухня но ще го отпиша. Явно не е достатъчно количеството месо в храната. От днес започвам да му давам хубаво месце.
 Още веднъж ви благодаря  Hug  bouquet
« Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 18:22 от Мегита »
Цитирай


Мнения: 1 984
по скоро са малко витамините. така или иначе правилно решение!  Hug
Цитирай


Мнения: 524
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.