Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 80 отговора
Момичета,ако някой е пил Ривотрил дълго време и е успял да го спре,нека сподели.Няколко пъти лекарите се опитват да ми го спрат,но получавам кризи.Аз го пия заради депресия.Знам,че се спира по схема,много бавно,но как?Някой имал ли е този проблем.?
Цитирай


Съпруга ми загуби родителите си  в рамките на 3 години и тогава започнаха проблемите.Започна лечение с Ривотрил като в началото го взимаше по схема.Но след извесно подобрение вече го взима само при нужда-при кризи.Забелязала съм ,че се нуждае от него след недоспиване/напр. след нощна смяна,при проблеми в работата/,след консумация на алкохол.Покрай проблемите  с мъжа ми и аз  стигнах до употреба на Ривотрил,но го взимам само в краен случай.За да се откажеш от него е много важно самоконтрола ,да се научиш да стоиш малко над нещата,да не си внушаваш разни глупости от сорта напр. ,че може да умреш,че всичко е загубено.Много е важно в момент на криза да дишаш правилно/да си поемаш дълбоко въздух ,да се заемеш с някаква дейност ако щеш чистене ,пране ,колкото и невероятно да звучи.И най важното да избягваме стресови ситуации ,което е все по трудно в динамичния и напрегнат живот който водиме.Успех.
Цитирай


Майка ми го пиеше дълги години. В един момент взе решение да не се трови повече, както тя го нарече и го спря.
Беше и много трудно, изпадаше в кризи, тресеше се цялата, точно като в абстиненция, но успя. Замени го с мелатонин успешно. Вече близо година не го пие и е много добре.
Според мен, трябва ти да си готова да го спреш и да преодолееш кризите.
Цитирай


Аз съм с паническо разстройство и преди 4 години ми изписаха ципралекс и ревотрил по схема. Спрях го като постепенно намалях дозите и после най-малката доза а взимах през ден, през два, през три в продължение на месец и го спрях. Рязкото прекъсване на приема води до криза. Аз после близо година носих четири таблетки в чантата си и знаех, че ако ми стане лошо винаги мога да си пия хапчетата, това ми даваше сигурност и не стана нужда да го приемам.
Цитирай


Много ви благодаря,момичета.Сега няма да мога да го спра,защото съм в депресия и от 10 дни пия и Ципралекс.Незнам защо,но все още не ми е подействал,може би е рано.?Кога се усеща ефекта от Ципралекса?
ЦитирайАз бих те посъветвала да се опиташ да го спреш.Има доста странични показания .Аз го пих почти година и като тръгнах да го спирам беше ад-с дни не си затварях очите ,но с много воля и инат нещата се получиха.Желая ти късмет ! Peace
Цитирай


Заради преживян огромен стрес и на мен ми бяха изписали Ривотрил. Почувствах се много добре, но по-късно усетих, че привиквам към него.
Сама реших, че ще преодолея зависимостта. Нужни ми бяха 6 месеца.
Разходки сред природата, повече спорт, занимания, които да ти отвличат вниманието от собственото ти състояние. В момент на криза, започваш да си повтаряш, че е временна и след малко ще ти мине. Не е лесно, но това най-здравословният начин да се справиш.
Успех!
Цитирай


на мен ми предписаха Ципралекс, но не ми понесе и сега пия Золофт и Ривотрил. В началото на лечението съм .
Мишел, ти по-добре ли си? А странични ефекти имаше ли? Чета че се качват килограми?
ЦитирайЗа жалост е верно, аз качих бая кг ,които и днес не мога да сваля.
Цитирай


При мен също се наложи употребата на Ривотрил за няколко месеца.Дозата при мен беше малка ,сутрин и вечер по 1/2т. от 0,5мг.Започнах намалчнето по схема и за около месец го спрях,лекарят ми каза ,че при нужда мога да вземам Симпатил,но досега не се е налагало.
Цитирай


Много е важно от каква доза се започва спирането. Колкото е била по-голяма дозата толкова по-дълго време ще е необходимо за спиране. Ако се спира постепенно по схема от лекар няма никакви проблеми.
Цитирай


Да,Борис,прав си.Също така е важно и от колко време се пие-месеци,години?Ти имаш ли някакъв опит с ривотрила.Ако желаеш,сподели с мен на лични или тук-както ти е удобно.Поздрави!
Цитирай


Да,Борис,прав си.Също така е важно и от колко време се пие-месеци,години?Ти имаш ли някакъв опит с ривотрила.Ако желаеш,сподели с мен на лични или тук-както ти е удобно.Поздрави!

Имам опит с Ривотрил. При мен обаче той беше добавка за намаляне на страничните ефекти от основното лекарство което взимах и беше в минимални дози - два пъти на ден по половин от 0.5 мг.
По принцип Ривотрила и всички други лекарства от групата на бензодиазепините (диазепам например) са изключително коварни. Привикването е много лесно и при продължителна употреба е почти сигурно. Затова трябва да се пие само и единствено по препоръка на лекар, по схема от лекар и да се спира пак по схема от лекар. Всякакви своеволия и взимане на Ривотрил когато ни хрумне водят до тежко привикване и още по-тежко отказване. По принцип Ривотрила е лекарство миорелаксант т.е. отпускащо мускулите на тялото и първоначално е открито за овладяване на гърчове при епилепсия. И сега все още основното му предназначение е точно за епилепсия. Обаче впоследствие се е окрило че определено влияе и на психиката - отпуска тялото и нервното напрежение, премахва страхови синдроми съпроводени със сърцебиене, виене на свят и т.н. С една дума пациенти с определени неврози и други подобни състояния се влияели добре от Ривотрил. И докторите започват да го изписват и при неврози и страхови състояния. Проблемът тук идва че на практика Ривотрила не лекува причините за неврозата и страха а само тушира тяхните изяви като нервно и психическо напрежение, страх, паника и т.н.
И пациента накрая освен физически става и психически зависим от Ривотрил и другите бензодиазепини защото си мисли че като не ги приема може симптомите пак да се завърнат с нова сила. Психическата зависимост от Ривотрил и другите такива е по-тежка и много трудно е човек да се откаже от нея отколкото да се пребори с чисто физическата зависимост.
Скоро гледах един филм за това как в САЩ няколко човека пили дълго време едно такова подобно лекарство от тази същата група на бензодиазепините, съдят концерна F. Hoffmann-La Roche който произвежда и Ривотрила за това че са привикнали към лекарството и не могат да се откажат от него.
С една дума шега с Ривотрила не бива. Пийте го колкото трябва и после го спирайте защото е като наркотик - закачиш ли се за него после трудно се откачаш...
Цитирай


За съжаление Борис е абсолютно прав. След преживяна житейска травма и аз изпаднах в депресия. Наред с антидепресанта ми беше предписан Ривотрил. Вече не си спомням кога спрях антидепресанта, беше отдавна, но от Ривотрила не мога да се "откача" вече 4 години.  Confused Приемам го през няколко дни, общо взето хаотично, когато съм в криза - безсъние, става ми лошо, изпитвам необясним страх. Имах временен резултат от няколко месеца, в които го бях спряла, след като реших да потърся услугите на психолог. Но когато спрях посещенията си там, за съжаление кризите отново се появиха. Ще следя темата.
Цитирай


звучат много страшно коментарите ви за ривотрил.аз го пия заедно с антидепресант.Мисля че ми е предписан за половин година.Мислите ли че за такъв период може да се получи зависимост?
Цитирай


1-14 от 80 отговора