Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 496
Момичета, моля ви за някоя рецепта за домашен хляб Грахам.  Laughing Нямам машина. Rolling Eyes
А мога ли в някоя от рецептите, които имам с брашно тип 500, да заменя част от него с брашно Грахам? И в какво съотношение?
Благодаря ви предварително!  bouquet

Ще съм благодарна и на линк за стара тема.
Цитирай

София

Мнения: 6 957
Ние от няколко месеца ядем основно хляб грахам.Правя го в хлебопекарната,но и на ръка би станал според мен.Аз обаче слагам и малко бяло брашно,защото иначе хляба ми става....тричав го наричаме по врачанско Mr. Green.
 300мл вода/прясно мляко леко затоплени
1/4 кубче жива мая
ч,л сол
1/2 чаена лъжичка захар
3с л олио
100гр бяло брашно
400гр грахам
Винаги маята е разтварям предварително в топла водичка с щипка захар и я чакам десетина минути да шупне.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
 Валенцето ,
Само да те питам:
като слагаш маята във вода да шупне,
после намаляш другото количество на водата нали?
(ако го правиш в хлебопекарната)
Цитирай

София

Мнения: 6 957
Ами да,намялам.Всъщност аз си измервам 300мл,затоплям я леко и от нея отсипвам върху натрошената мая.Иначе количеството на водата при хляб грахам аз стигнах до извода,че трябва да е по-голямо отколкото при белия хляб.На бял хляб слагам 270мл,но грахама като че "гълта" повечко вода.
Цитирай


Мнения: 4 496
Валенцето, благодаря ти! Hug
Цитирай

DE

Мнения: 1 817
Здравейте! Wink
Аз живея в Германия и тук няма брашно тип Грахам. За това искам да ви попитам какви брашна и в какво съотношение трябва да смеся, за да си изпека такъв хляб в машината?
Благодаря ви предварително!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.