Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Много се чудих как да пусна темата, регистрирана съм, но понеже съм писала много за нашата градина исках да не се разбира коя е. Важно е за мен как вие бихте реагирали на ситуацията.

Дъщеря ми е на 2,5 години, ходи си на гърне и тоалетна, но в градината се прави на интересна и не винаги си казва на госпожите. Но прави издънките не повече от два пъти в седмицата, имаше случай се беше наакала и решила да си сваля дрехите на сред градината, учителките бяха пощурели и казали на съпруга ми, че докато не започне да си казва в градината ще си е с памперси...но тя усети ли памперса не казва нищо...резултата цял месец е възпалена... Много си изострихме отношенията с персонала, защото отказахме да я водим с памперс. Скоро се беше нанкала когато са били в парка и бяха ми свили гащите с акото в сакче... ние не се прибрахме веднага в къщи и аз си го разнасях из целия град...Никога не съм имала очаквания да ми перат дрехите, разбирам ги, че им е писнало нищо не им казах, но следващата случа ме потресе. Водят ги често на Витоша и на планината нашата отново се наакала и хората хванали и хвърлили панталона и гащите... Вече не знаех как да реагирам. Те са наясно, че за нас е жертва детето ни да е на частна градина, даже едната учителка и беше подарила втора употреба обувки, не съм казала и дума като са ми свивали мръсни дрехи да си ги пера у нас, но да ми ги изхвърлят... Вярно панталона беше от магазин втора употреба, но свекърва ми винаги купува неща които са нови... Много ми докривя, то една страна се опитвам да ги разбера, но от друга плащам 400 лв... та от толкова емоции не мога да преценя кой крив кой прав. На вас изхвърлят ли ви нааканите дрехи?

# 1
 • Германия
 • Мнения: 7 106
Ха да опитат да си помислят дори да изхвърлят дрехи Twisted Evil
Назапаните дрехи се слагат в пличке и в раничката на детето, на родителите се дава обяснение какво и как се е случило. Никакви закани за памперс и т.н. Подозирам, че твоята дъщеря не се прави на интересна и не казва, че и се ака, а е някакъв вид реакция срещу поведението на възпитателките в градината.

# 2
 • Мнения: 3 424
Не ги изхвърлят, а ги слагат в една торбичка
и я закачат на шкафчето на детето ми. Не си
и помислям, че може да изхвърлят нещо мое.
Градината е частна. Но и в държавните е така.

# 3
 • Мнения: 2 437
На 2 години и половина не е ли малка за градина?  Rolling Eyes
Моя дори в яслата не се е нааквал, веднъж го беше хванал запек в градината и го болял корема, не му разрешили да стане от леглото по време на обедния съм и се наакал в гащите, но не са ми ги хвърляли. Бяха в една торбичка в шкафчето. Градината е държавна.

# 4
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Тръгна на градина на 3 години и половина.
Хоалетна сам< и както може да се предположи< отдава бяхме махнали памперса>
Не знам как и по какви причини, но се беше наакал веднъж (един единствен път). Бяха му изпрали гащичките и панталона и измили дупето.
Бях много приятно изненадана.

# 5
 • UK/София
 • Мнения: 7 670

 Знам, че ще избухне скандал, но донякъде и от персонала са прави.Но не да изхвърлят дрехите Naughty

 Детето ти като се наака и иска да се събуе насред градината.Ами другите деца?Памперс не търпи...какво да правят лелките?Да ходят само да го мият и перат ли?Един-два пъти, да!Но не бих посмяла да изява претенции, след като детето ми не носи памперс, не ходи на гърне и си ака в градината в гащите.Правилно са ти дали гащите да си ги носиш, какво да направят, да купят перална ли?Всяко нещо си има граници, но за тази цел трябва ти да промениш нещо.Или го научи да носи памперс, или ходи на гърне.

 За тези пари които плащаш за градината, по-добре си вземи детегледачка.Поне докато детето ти се научи на гърнето, за да няма проблеми в градината.По-добре ще е за него.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 220
Прибирали си ми мръсните гащи както са си с акото.  Twisted Evil Но в нашата ясла абсолютно нищо лошо вече не може да ме учуди (добре, че приключихме с нея!). Да изхвърлят дрехите е абсолютно неприемливо според мен. Дори няма да се учудя, ако детето се нааква, защото не му е обърнато внимание навреме.  ooooh! Явно персоналът в тази частна детска градина се е взел много насериозно. Не знам как трябва да постъпите, честно. Но поведението им според мен е неприемливо. Дете на 2,6 години е нормално да се изпуска, не може да му се връща памперса заради това.  Naughty

# 7
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Дете на 2,6 години е нормално да се изпуска, не може да му се връща памперса заради това.  Naughty

 Peace

# 8
 • Мнения: 4 202
Според мен са постъпили прекалено. Аз не бих премълчала и директно ще поискам да възстановят дрехите.
Но, наистина е хубаво детето да бъде научено да казва.

# 9
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Е то е ясно че е "хубаво детето да се научи да казва", но тук става дума за това имат ли право да му изхвърлят дрехите!!!  #Cussing out

# 10
Биляна, не си ме разбрала, детето ми няма проблеми с ходене на гърне, даже и нощния пемперс сме махнали. Прави издънки един два пъти в седмицата, т.е не е практика. Разбиране проявявам към персонала,за това не съм го направила на проблем, и нямам очаквания някой да ми пере дрехите, но не мога да приема да ми ги изхвърлят . Въпроса ми беше за това.

Благодаря ви момичета!

# 11
 • Мнения: 4 202
Е то е ясно че е "хубаво детето да се научи да казва", но тук става дума за това имат ли право да му изхвърлят дрехите!!!  #Cussing out
Ами аз казах вече, че нямат право!

# 12
 • Мнения: 2 084
Според мен иска да ядоса някой, да си "отмъсти" за нещо. Ако може да ползва тоалетна и не е "екстремна ситуация", в която не може да устиска има да си сръща на някой. Моите се напикаваха демонстративно един месец. Бях се видяла в чудо. Докато не изскочи репликата "онази с грозните обувки много се ядосва". Не харесваха лелката. И аз не я харесвах. Обяснявах, че ми е приятелка, побъбрих няколко дни с нея и спряха да се напикават.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 550
Не,никога не ни се е  случвало подобно нещо!Мръсните  дрехи се слагат в торбичка!
Май ще трябва да си изясните отношенията с персонала.

# 14
 • София
 • Мнения: 808
.... разбирам ги, че им е писнало нищо не им казах, но следващата случа ме потресе. Водят ги често на Витоша и на планината нашата отново се наакала и хората хванали и хвърлили панталона и гащите... Вече не знаех как да реагирам. Те са наясно, че за нас е жертва детето ни да е на частна градина, даже едната учителка и беше подарила втора употреба обувки, не съм казала и дума като са ми свивали мръсни дрехи да си ги пера у нас, но да ми ги изхвърлят...
Няма да се впускам в подробности, но това е направо вбесяващо.
Ако им е писнало - да станат продавачки в хоремага на село.
Не е тяхна работа как плащаш таксата (лесно или трудно). Щом я плащаш, детето ти е със същите права и привилегии като това на а мутрлафона с джипа и кухата му лейка. Не са те хората, които ще те мачкат. Щом са приели детето в градината, са длъжни да се грижат за него.
Аман от велики! На Ваше място бих им спретнала голям скандал - и за изхвърлените дрехи и за гащите с лайно свити на топка. Баси простотията. Ама ви се чудя вие защо им цепите басма. Те са тези на които вие плащате да се грижат за детето ви и ваше право е да изисквате.
ПП: Няма значение колко струва панталона и от къде е купен, може и от боклука да си го взела... това е твой проблем. Не може да се изхвърлят дрехите на детето.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт