Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 авг. 2008, 16:19 ч.
  • Преглеждания  12 039  Мнения  38  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 293
Момичета, много ги обичам, но напоследък няколко пъти ми се случва да ми мухлясат в хладилника. Аз ги държа или в пластмасовата кутийка (от най-малките за готова храна), или в найлоновото пликче, в което от двете съм ги купила. И естествено в хладилника. Не купувам по много, 200-300 грама, но ги ям само аз. И защо така мухлясват  newsm78. Или просто самите маслини не са качествени.... Моля, споделете вие как ги съхранявате.

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 368
Аз ги слагам в хладилника в спецеална чинийка само за тях. Имам такава и за кашкавал и сирене. Нищо особено. Между другото едва ли е от кесийката, защото по магазините съм виждала да има готови разфасовани в кусийки и им няма нищо. Най- вероятно е от маслините.  Peace

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
 в бурканче със зехтин.
или в бурканче и солена вода, отгоре 1 пръст зехтин/олио

ако са само в зехтин слагам и подправки – розмарин, мащерка, салвия...
после позвам зехтинът за готвене, има разкошен вкус Peace

# 3
  • Мнения: 3 368
asyalein браво. Много добра идея   bouquet

# 4
  • Мнения: 4 916
В чинийка. Нямат време да мухлясат, защото ги изяждаме светкавично  Rolling Eyes

Но смятам да пробвам варианта на asyalein.

# 5
  • Мнения: 2 388
В пластмасова кутия. Имам едни, които са вече от два месеца, нищо им няма.

# 6
  • Мнения: 4 437
Купувам ги в кутии със зехтин от Турция и си се съхраняват сами. Mr. Green
Ако ми се наложи да взема от магазина,взимам малко разфасовеки,с торбички,нищо им няма.

# 7
  • Мнения: 2 388
Купувам ги в кутии със зехтин от Турция и си се съхраняват сами. Mr. Green

Аз пък все си вземам насипни от пазара. Следващият път обаче ще взема такива, които са в зехтин. Peace

# 8
  • Мнения: 13 200
За колко време ти мухлясват, че ми стана интересно?  Thinking

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
В пластмасова кутия. Имам едни, които са вече от два месеца, нищо им няма.

щом им няма нищо, значи са с консервант  Thinking

забравих да спомена, че зехтинът с подправките ползвам много успешно за салати  Party
особено като правя домати с моцарела и слагам от зехтина на маслините  Flutter

# 10
  • Мнения: 2 388
В пластмасова кутия. Имам едни, които са вече от два месеца, нищо им няма.

щом им няма нищо, значи са с консервант  Thinking
Редактирам се. В кутията са в нещо си, предполагам консервант ( майка ги е сложила в нещо ), в пликчето било друго. Embarassed

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 17:20 от palavata_monahinq

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 867
слагам ги в бурканче с олио или зехтин, ако имам

# 12
  • София
  • Мнения: 6 293
А
За колко време ти мухлясват, че ми стана интересно?  Thinking
Ами за колко, една седмица - 10 дни, нещо такова. Не повече.
А да питам за зехтина, като се изядат маслините и се купят нови, в нов зехтин ли ги слагате, или може и в същия?

# 13
  • Мнения: 13 200
В същия.
Не ми се струва нормално да ти мухлясват за толкова кратко време.  newsm78 Аз всъщност, май не съм и виждала мухлясали маслини. Само те ли ти мухлясват или и други храни?  Thinking

# 14
  • София
  • Мнения: 3 757
В стъклен буркан със зехтин и олио.
После използвам за подправяне на салати
И на мен ми се е случвало маслини да мухлясват, когато не ги сложа в мазнина. Не е точно мухъл, а лек бял мъх, който хващат. Ако ги "хванеш" навреме - изплаквам хубаво с вода, напръсквам със зехтин и използваме за салатки

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт