Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Арония?

  • 24 авг. 2008, 19:54 ч.
  • Преглеждания  1 099  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 342
Имам две кила. Чудя се как да я съхраня.
Някой съхранявал ли е в хладилник? Издържа ли дълго време?
Другото, което ми се върти в главата е да наредя ред плод, ред захар. Да стои 20-тина дена и после сироп, който да разреждам.

Споделете Simple Smile молим, ако сте имали подобни дилеми Simple Smile.

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 342
Аз първо писах, после се сетих да търся.
Ей на отговарям си сама: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120828.msg2215813
Има рецепти за сиропи.

Остава чуденката, ще издържи ли в хладилник и колко ли ще?

# 2
  • Мнения: 13 301
Пъхни и няколко аспирина при плода и захарта. Килограм плод + килограм захар + 2 аспирина.
После прецеждаш сока, а плода можеш да затвориш в бурканчета и да съхраняваш на хладно без варене.
Честно казано, с арония не съм пробвала, майка ми го прави с вишни, френско грозде и къпини. Не виждам пречка да се получи и с арония. А плодът после, освен че е много вкусен за директна консумация, става и за украса на торти, мелби, кремове...

# 3
  • Мнения: 4 342
Мерсаж Как' Сийке. Утре ще забъркам, че вече ме налегна мързела. Само ще трябва да експериментирам след колко дена ще стане за изцеждане, че има много твърда люспа. Аз така действам (сок) с храстовиден бъз и му трябват към 20 дена, за 30 почва леко да ферментира сякаш (но не слагам аспирин, може би за това почва да ферментира).

# 4
  • Мнения: 13 301
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

# 5
  • Мнения: 4 342
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink

# 6
  • Мнения: 13 301
Успех!   bouquet

# 7
# 8
  • Мнения: 4 342
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink

Как' Сийке екстра стана сокчето   bouquet, само че доста малко пусна аронията и вече почти го изпих Simple Smile. От 2 кг изкарах по- малко от литър сок. Много е приятно на вкус. Държах го около 10 дена, не се беше стопила още съвсем захарта, но го метнах да цедя, защото заминавах за седмица. Преди да го прецедя го пасирах, защото иначе трудна работа,

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 255
Виждам, че аронията вече е използвана по предназначение, но да кажа, че от плода става чуден компот с гъст, стипчив сок, който напомня на сок от касис.А иначе аз миналата година цяла зима
имах арония в хладилника-доста е издържлива. С времето поувяхва и постепенно се превръща в стафиди, които ползвах като добавка към овесени ядки с мляко Laughing

# 10
  • Мнения: 4 342
И аз оставих един буркан "сурова" в хладилника - държи си още.
А компоти не ям и не правя. Съмнявам се, че след варенето ще е останало нещо полезно от аронията  newsm78.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт