Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 340
Имам две кила. Чудя се как да я съхраня.
Някой съхранявал ли е в хладилник? Издържа ли дълго време?
Другото, което ми се върти в главата е да наредя ред плод, ред захар. Да стои 20-тина дена и после сироп, който да разреждам.

Споделете Smile молим, ако сте имали подобни дилеми Smile.
Цитирай


Мнения: 4 340
Аз първо писах, после се сетих да търся.
Ей на отговарям си сама: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120828.msg2215813
Има рецепти за сиропи.

Остава чуденката, ще издържи ли в хладилник и колко ли ще?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Пъхни и няколко аспирина при плода и захарта. Килограм плод + килограм захар + 2 аспирина.
После прецеждаш сока, а плода можеш да затвориш в бурканчета и да съхраняваш на хладно без варене.
Честно казано, с арония не съм пробвала, майка ми го прави с вишни, френско грозде и къпини. Не виждам пречка да се получи и с арония. А плодът после, освен че е много вкусен за директна консумация, става и за украса на торти, мелби, кремове...
Цитирай


Мнения: 4 340
Мерсаж Как' Сийке. Утре ще забъркам, че вече ме налегна мързела. Само ще трябва да експериментирам след колко дена ще стане за изцеждане, че има много твърда люспа. Аз така действам (сок) с храстовиден бъз и му трябват към 20 дена, за 30 почва леко да ферментира сякаш (но не слагам аспирин, може би за това почва да ферментира).
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78
Цитирай


Мнения: 4 340
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Успех!   bouquet
Цитирай


Мнения: 4 340

Мерсаж Smile.
Цитирай


Мнения: 4 340
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink

Как' Сийке екстра стана сокчето   bouquet, само че доста малко пусна аронията и вече почти го изпих Smile. От 2 кг изкарах по- малко от литър сок. Много е приятно на вкус. Държах го около 10 дена, не се беше стопила още съвсем захарта, но го метнах да цедя, защото заминавах за седмица. Преди да го прецедя го пасирах, защото иначе трудна работа,
Цитирай

Бургас

Мнения: 253
Виждам, че аронията вече е използвана по предназначение, но да кажа, че от плода става чуден компот с гъст, стипчив сок, който напомня на сок от касис.А иначе аз миналата година цяла зима
имах арония в хладилника-доста е издържлива. С времето поувяхва и постепенно се превръща в стафиди, които ползвах като добавка към овесени ядки с мляко Laughing
Цитирай


Мнения: 4 340
И аз оставих един буркан "сурова" в хладилника - държи си още.
А компоти не ям и не правя. Съмнявам се, че след варенето ще е останало нещо полезно от аронията  newsm78.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.