Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

Карлово

Мнения: 314
Виждам че тук сте по опитни от мен за това реших да попитам старшинството.
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink
Цитирай


Мнения: 7 473
За ядене или за торта ти трябва?  Rolling Eyes


За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.


Ако е за торта- заквасена сметана и течен шоколад 50/50  Crazy Crazy Crazy
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink

О, с тези кремчета стават страшно лесно торти. Аз в къщи винаги съм заредена с тях.   Peace
Цитирай

Карлово

Мнения: 314
и за ядене и за торта
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Ето един универсален крем. Някой ако си го познае да не се сърди, не помня от къде съм взела рецептата.


КРЕМ ЗА ТОРТИ, ЕКЛЕРИ И ДР.(Pastry Cream)

       
4 жълтъка
1/2 ч. чаша(100г) захар
4 с.л. брашно
2-3 ванилии или ванилена захар
2 ч. чаши(500) прясно мляко


Сложете жълтъците в купа и прибавете захарта. Разбийте много добре до пълното им съединяване. Пресейте брашното и прибавяйте по малко към яйчената смес. Същевременно много добре разбивайте и трябва да сте сигурни, че сместа е гладка и без бучици, преди да прибавите още брашно. Прибавете и ванилията. От началото до тук можете да разбиете сместа с миксер за улеснение. Сложете млякото в подходящ съд и го загрейте на по-ниска температура. Когато започне да се вари д го махнете от котлона. Много бавно и с постоянно бъркане сипвайте топлото мляко до яйчената смес. Прехвърлете в тенджерка и загрейте на ниска температура. Варим бавно, като непрекъснато бъркаме в една посока. Сместа не трябва да ври, нито да загаря. Махнете  от котлона едва когато се получи гъст крем. Оставете крема да се охлади до стайна температура, като от време на време разбърквате, за да не се получи отгоре коричка. Така приготвеният крем е подходящ както за  пълнеж на торти, така и  за директна консумация, с прибавка на пресни плодове или плодове от компот, разбита сметана или някакъв топинг !

Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Всички кремове и пудинги на "Д-р Йоткер" са много хубави и безобразно лесни .
Просто си избираш вида - със студено мляко , с топло мляко , с кисело мляко ...  Laughing
Отнемат 5 минути и винаги стават .
Аз примерно си правя бисквитена торта с пудингът ванилия  Wink
От тях по-лесни - не знам!
И са и вкусни! Love
Моите обожават "крем Оле"-шоколад.
Бисквитените торти с тях стават за 10 минутки.
Цитирай


Мнения: 340
Най-лесният и вкусен крем, който съм правила досега е следният:

1 л течна сметана My day
1 опаковка шоколадов крем Шоколета (или друг течен шоколад - кафяв) - около 400 гр.

Първо разбивам с миксер сметаната да се сгъсти и след това наливам леко затопления в микровълновата шоколад като продължавам да разбивам до пълното им смесване. На нашето семейство много му харесва и напоследък правя торти само с този крем.

Успех! Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Аз си правя класически млечно-яйчен крем и страшно много си го харесвам.
Трябват ти:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
2-3 жълтъка
4-6 с. л брашно
бучка масло

Слагаш млякото да заври, преди да заври добавяш захарта и бъркаш докато се разтопи. Намаляваш котлона, едва да къкри. Добавяш брашното, добре разтворено в хладка вода (да е на средно гъста кашица) на тънка струйка към млякото и бъркаш докато се сгъсти до желаната гъстота. Преди да свалиш от котлона - добавяш бучката масло и пак разбъркваш хубаво. Сваляш от котлона и след 2-3 минути добавям добре разбитите жълтъци.
Кремчето е невероятно вкусно, става и за торти, и за хапване ей-така, има лек и неповторим вкус на мляко, яйца и масло
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Обожавам пудингите и кремчетата на Йоткер.
Много лесно и бързо се приготвят и са невероятно вкусни. Peace
Цитирай


Мнения: 3 330
Крема, които е записала Лео. Аз му викам млечен крем Peace
Цитирай

...

Мнения: 2 872
от кремчетата на Д-р Йоткер по-бързи и лесни незнам  Wink
Цитирай

Varna

Мнения: 1 694
Крем "Милена" прообвали ли сте?
Хубав е и е лесен
Цитирай

София

Мнения: 480
Ще ви напиша рецептата на случайно открит от колежка на мъжа ми страхотен крем. Особено за сегашния сезон - няма наяждане  Pig

Единственият проблем е, че знам пропорциите за 15 човека, защото фирмата им е толкова, но смятам, че можете и да си го нагодите.  Very Happy

Продукти:

1кг от немското цедено мляко (една кофичка с дръжка, има и гръцки май)
1 кофичка обикновено кисело мляко
1 крем Д-р Йоткер ванилия без варене
1 голяма кофичка сметана
около 300 гр. захар на кристали

Всичко се разбива с миксер, насипва се в отделни чаши и се оставя в хладилника. Който иска може да го доукрасява с бисквити и др., но ние го ядем така.

Направихме това количество в къщи, но честно казано не ни се опря  Mr. Green

Редактирам се за да ви обърна внимание - ако променяте пропорциите да не забравите да намалите захарта и Йоткера, защото ще стане много сладко. Още докато бъркате с миксера го опитвайте на сладост, да не ви дойде байгън  Laughing
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 237
Бананов мус:
 2 банана пасирани;
 250 мл прясно мляко;
 3-4 супени лужици захар;
  1 желатин;
За час,час и половина стяга в хладилник.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора