Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 авг. 2008, 03:02 ч.

Вендета

 • 6 244
 • 67
 •   1
Отговори
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Поканвам ви да си поприказваме за отмъщенията. Има ли ги, няма ли ги във вашия живот. Отмъстителни ли сте - на едро, на дребно? Помните ли дълго време, ако някой ви нарани, не ви послуша, не отговори на очакванита ви и т.н. Кроите ли планове как да си му го върнете? И ако да - постигате ли ефект изобщо? Така да се каже - успявате ли да превъзпитате някого с отмъщение - мъж, дете, родител, съсед, други...

Аз не съм отмъстителна, лошите неща изобщо не ги помня, не приемам нищо лично. Не се товаря, съответно такъв тип поведение ми е непознато и интересно. Като си отмъстите олеква ли ви? С каква цел го правите  - облекчавате гнева си и намирате отдушник на нараненото си его или сериозно мислите, че отсрещната страна ще си вземе поука?

Разбира се всичко зависи от ситуацията. Ако някой нарани детето ви сигурно ще търсите възмездие, съд и присъда и т.н., дори и това да не върне нещата назад. Да не говорим за такива сериозни ситуации.

Помните ли как Амели Пулен раздаваше правосъдие във филма...беше ръката на справедливостта...
Обаче определен тип поведение мен ме дразни. Как ще коментирате това - кола е спряла на пешеходна пътека, при положение, че наоколо има достатъчно място...Ядосан гражданин одрасква колата с ключа си.
Повечето такива реакции за мен са признак на безсилие да се справиш със ситуацията и начин да си излееш гнева. Но нищо не постигаш. Дребна душа ли те прави това да си отмъстителен на дребно...

П.С. Лиске, извинявай, но ме мързи да не съм обстоятелствена, пак писах много.

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 03:14 от ДеЩоВиди

# 1
 • Sunshine State (of mind)
 • Мнения: 2 257
Не нарамвам автомата и не сипя куршуми наляво-надясно по тези, дето ме ядосват.
Но помня. Важните неща. Отмъщавам чрез игнор. Няма такъв човек - това ми е отплатата. Боли ги повече така.

Ако трябва обаче да отмъщавам за всичко и на всички, дето ме дразнят и ми драскат по абстрактната кола или ми паркират на душевната пешеходна пътека, ще се отровя от омраза и мъст, не става, горчи и е гадно така.

Веднъж обаче видях пиян шофьор - караше на диагонал пред мен, ляво, дясно, ляво, дясно, после слезе пред магазина, пред който и аз - едва ходеше - обадих се на 911 да дойдат да си го приберат. Отмъстих ли за някой блъснат от пиян? Едва ли. На дребно беше, да, но поне разкарах един парцал от пътя.

За големите неща си има кой да съди и отрежда.

# 2
 • Мнения: 1 046
Имам силно развито чувство за справедливост присъщо на латино-американската ми емоционалност и революционните ми политически възгледи.
Дера с ключ лимузини, паркирали до стената на кооперацията, отказвам помощ в хистеричен момент на нелоялни колеги и съм пълнила леглото на по-големия ми брат с пясък (над половин кило, за да бъда точна, и преобладаващи камъни).
Сега за другото се успокоявам, че световната справедливост и ред ще възтържествува благодарение на висши сили.
В повечето случаи и така се случва.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Ох, аз в някой минал живот съм била слон ooooh!- много съм злопаметна. Нищо не произтича от това обикновено и не си отмъщавам. Според близките ми обаче не е много приятно като сгрешиш да ти направят разбор на грешките десет години назад с всички подробности Crazy.

# 4
 • Горно нанадолнище
 • Мнения: 2 005
Не съм злопаметна ... newsm78Никога не кроя планове за отмъщение , дори както казват по - възрастните хора :"мека - Гана " си ... Joy Еми така съм възпитана , не съм конфликтна личност и много лесно прощавам  Thinking

# 5
 • Мнения: 1 008
Не, не съм отмъстителна, много лесно забравям.
Не мисля,че с отмъщение можеш да превъзпиташ някого, по-скоро ще го озлобиш още повече.


. Как ще коментирате това - кола е спряла на пешеходна пътека, при положение, че наоколо има достатъчно място...Ядосан гражданин одрасква колата с ключа си.
Повечето такива реакции за мен са признак на безсилие да се справиш със ситуацията и начин да си излееш гнева. Но нищо не постигаш. Дребна душа ли те прави това да си отмъстителен на дребно...


Случаят е аналогичен с един друг от преди години: Мъж на средна възраст си кара колата и след като е бил засечен от мощен джип, не му дава път. Младият мъж от джипа (известен футболист) започва да крещи и да псува. Първият е бивш военен, вади пистолета си и стреля 5 пъти по шофьора на джипа крещейки "Умри мутро!".
Сега единият е с условна присъда, а другият инваалид за цял живот. Не оправдавам стрелецът в никакъв случай, но  четох в едно негово интервю да казва, че му е писнало да бъде псуван и мачкан системно от разни добре облечени хора със много хубави автомобили. Чашата му е преляла.
За мен, Господ е този, който рано или късно раздава правосъдие.

# 6
 • София
 • Мнения: 5 940
Помня. За духовни предателства отмъщавам с промененото ми присъствие, с това, че преставам да се раздавам, че вече не съм същата.
Спомням си един единствен случай на физическа саморазправа, в който съм участвала. Усетих как  една мургава крадла рови в раницата ми на ескалаторите в НДК. Опитах се чрез съдействието на останалите хора там, в една лудница, на новогодишен базар, да викнем полицаи. Полиция така и не намерихме, но пък я изпратих с няколко шамара. Тогава и за първи път ударих човек. Чудното отмъщение, надали се е трогнала, но в онзи момент просто не се сетих за друго.

# 7
 • Мнения: 194
Не съм отмъстителна, но помня Sunglasses

# 8
 • Amsterdam
 • Мнения: 799
Ще ми се да бях по-зла...
В примери като този с пешеходната пътека яко се разпалвам, цял ден кроя планове за мъст и... на другия ден ми минава.

# 9
 • Мнения: 22
Ох, аз в някой минал живот съм била слон ooooh!- много съм злопаметна. Нищо не произтича от това обикновено и не си отмъщавам. Според близките ми обаче не е много приятно като сгрешиш да ти направят разбор на грешките десет години назад с всички подробности Crazy.

Катюша, ти да не си скорпион, че така като те чета, все едно аз съм го писала, пък моята скорпионска природа ме кара да отчитам чуждите грешки от преди хиляди години  Laughing

# 10
 • Варна
 • Мнения: 984
Аз не съм отмъстителна, лошите неща изобщо не ги помня, не приемам нищо лично. Не се товаря, съответно такъв тип поведение ми е непознато и интересно.

Ако някой нарани детето ви сигурно ще търсите възмездие, съд и присъда и т.н., дори и това да не върне нещата назад. Да не говорим за такива сериозни ситуации.

Повечето такива реакции за мен са признак на безсилие да се справиш със ситуацията и начин да си излееш гнева. Но нищо не постигаш. Дребна душа ли те прави това да си отмъстителен на дребно...

Рядко цинична тема.
Може би ако някой "нарани" детето ти ще стоиш и ще се правиш на "широка" душа?

Ужас!

# 11
 • Мнения: 2 437
На неправилно паркирани коли не съм драскала, но съм отмъщавала в по младите си необуздани години.
И сега бих, но за нещо наистина голямо, дреболиите ги игнорирам.

# 12
 • Мнения: 183
О, плановете ми за отмъщение са огнени, напоени с кръв, проклети и свирепи.Но, докато ги съставя, вече ми е минало. Ако някой нарани детето ви сигурно ще търсите възмездие, съд и присъда и т.н., дори и това да не върне нещата назад. Да не говорим за такива сериозни ситуации.

# 13
 • Мнения: 2 002
Ако някой ме ядоса достатъчно, съставям план за отмъщение - показвам му какво мога да сторя и... нищо не правя! Laughing Ей, такава съм си  Joy

# 14
 • Варна
 • Мнения: 63
Всъщност много рядко стигам до саморазправа. Само в случаите,когато страдат децата ми. Иначе се ядосвам полугласно,мърморя си под носа и резултата е скапано настроение.
Ето например, омръзна ми да си мокря краката и крачолите като изляза от входа - няколко маркуча на климатици си капят необезпокоявани на тротоара на и без това мръсната ни улица.Ядосвам се,каня се да ги запуша някой ден ,но май нищо няма да направя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт