Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 авг. 2008, 21:49 ч.

Заливка за мусака с кисело мляко?

  • 130 811
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 83
Дами, дайте някакви идеи за "пухкава" заливка на мусака с кисело мляко.
Винаги, когато правя мусака заливката става една тънка, нищожна... Thinking

# 1
  • Мнения: 34
4-5 яйца, 1 ч.ч.кисело мляко, 1-2 супени лъж. брашно, 1 каф.лъж. сода, щипка сол - много хубава и пухкава заливка ще ти се получи.  Wink Пробвай! Grinning

# 2
  • област Софийска
  • Мнения: 1 686
По същия начин я правя и аз, но вместо сода, слагам бакпулвер. Може и малко кашкавал да се настърже вътре, също става хубаво.

# 3
  • Мнения: 10 072
diddlina, препоръчвам ти пухкавата заливка на yosif. По-вкусна от нея не съм яла и откакто я открих, забравих за другите. Наистина е страхотна!

# 4
  • Мнения: 83
Много благодаря за бърите отговори  bouquet
Смятам да пробвам заливката на Marissan  Peace

labrex, харесва ми идеята за заливка, която ми предлагаш, но не разполагам с прясно мляко, а това от най-близкия магазин е ... Sick

# 5
  • Varna
  • Мнения: 1 694
labrex    аз мисля да пробвам заливката която ти предложи тук  Peace Звучи много добре

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Много благодаря за бърите отговори  bouquet
Смятам да пробвам заливката на Marissan  Peace

И аз така я правя....Само изчакай да шупне содата в киселото мляко.Ще стане по-въздушна.   bouquet

# 7
  • Мнения: 83
Голямо благодарско, спасихте ме  Hug

# 8
  • Мнения: 10 072

labrex, харесва ми идеята за заливка, която ми предлагаш, но не разполагам с прясно мляко, а това от най-близкия магазин е ... Sick

Не си прочела внимателно - 
Цитат
....се налива 0.5 литра( 2 чаени чаши) прясно мляко или разбито на гъст айрян по-сладникаво кисело мляко.


Разбира се, ти си избираш коя заливка да правиш!  bouquet

# 9
  • Мнения: 83
Наистина не съм чела внимателно #Crazy
Нищо, другият път ще е тази. Пак ви благодаря   bouquet

Сега отивам да правя заливката, ще кажа дали съм успяла Laughing

пп към сместа смятам да добавя малко ситно нарязан магданоз. Придава вид  Peace

# 10
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Не мисля, че  е нужно да се прави омлет (5 яйца #Crazy) за заливка на мусаката. Аз слагам 2 яйца, повече кисело мляко (ок. 2 кофички), 1-2 лъж. брашно, малко сода и малко настърган кашкавал или извара. Заливката става дебела, пухкава и вкусна.

# 11
  • Мнения: 83
Стана, стана  smile3521 smile3535 Пухкава, топличка. Сложих повечко кисело мляко - една кофичка и само 2 яйца.
Малко преди да я извадя настъргах кашкавал отгоре.   chef

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Браво!    bouquet Сега вече ще знаеш  Grinning Grinning Grinning

# 13
  • някъде там
  • Мнения: 1 433
diddlina, препоръчвам ти пухкавата заливка на yosif. По-вкусна от нея не съм яла и откакто я открих, забравих за другите. Наистина е страхотна!
тази си набелязах за следващата ми мусака или огретен  Peace

# 14
  • Мнения: 10 072
Вчерашната ми мусака със заливката на yosif.




Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт