Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Доста потребители тук претендират да са представители на медицинската професия... по един или друг начин, в повечето случаи неясно точно как. Единствените безспорни доктори във форума, обаче, са д-р Слънчева и д-р Мазнейкова (изобщо НЕ коментирам компетентността на която и да било от тях - това НЕ е темата на този пост) - и двете се представят със собствените си имена, титли, месторабота... и всеки, който има съмнение, може да се обади на работното място и лично да ги попита, ако се налага. (Разбира се, тъй като точно тези раздели на форума са специално отделени - и специално финансирани - можем да сме сигурни, че уредниците на форума  са го направили вместо нас и не е нужно да ги безпокоим). От друга страна, във здравния раздел особено, се появяват хора с реални проблеми, търсещи помощ. И вероятно думата на някой, представящ се като Д-р... ник има по- голяма тежест от ... ник, чул нещо от някого, или дори преживял нещо.

Така че призовавам хората, даващи съвети от позицията на медицински лица, да се представят със собствените си имена и месторабота. Може да го направят в подписа, може по друг начин, но много ... хм, да оставим некоректно и потенциално опасно, да оставим дали "сам си е виновен" някой, послушал подобен съвет, но много жестоко би било от такъв съвет да бъде компрометирано нечие здраве.

Дори бих предложила да се обособи още един подфорум на Здравния, примерно, "Докторът съветва"..., където всички, имащи претенция за медици, да ни помагат със съвети - именно от позицията си на медици, но не скрити зад безлични и неустановими никове.

Надявам се, че идеята ми ще срещне подкрепа - както сред пишещите, така и сред администраторите на сайта...

# 1
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 546
Забравяш да споменеш д-р Оги. Зад този ник стои проф. Бранков - завеждащ детската коремна хирургия в Пирогов.
За другото съм съгласна че има хора които нямат хал-хабер от медицина и лъжат нагло тук че са медицински лица.

# 2
 • Горно нанадолнище
 • Мнения: 2 005
 PeaceНапълно подкрепям авторката на темата   bouquet

# 3
 • Мнения: 1 877
Подкрепям.Също ще е добре да представят дипломи и специализации,ама това май  няма да се случи

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Забравяш да споменеш д-р Оги. Зад този ник стои проф. Бранков - завеждащ детската коремна хирургия в Пирогов.
За другото съм съгласна че има хора които нямат хал-хабер от медицина и лъжат нагло тук че са медицински лица.

Не съм то споменала, понеже не съм и подозирала за него - за това, че тук може да се получи съвет от такъв специалист. Още една причина да бъде обособен такъв подфорум, където съвети да се дават от знаещите...

# 5
 • Мнения: 1 974
Темата ще стане 10 страници : "Подкрепям" и ОТНОВО никой, който да се легитимира.....Естествено че и аз искам това да стане, но ако някой от тези лица е искал да ДОКАЖЕ кой е, за да спечели доверието на всички и следователно да му пишат повече нуждаещи се и да дава повече съвети, щеше да го е направил до сега! Щом не е станало, няма и да стане. Ако греша - ще се радвам много.
Успех на темата.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Ами... Ако се окаже, че има достатъчно много участници, подкрепящи идеята за обособен подфорум на здравния форум, където за доктори да се представят само хора, които, примерно в закована тема в началото, да са се представили, ще можем да предложим това на уредниците на сайта... Едва ли ще откажат наред с "алтернативна медицина" да има, примерно, "докторът съветва" - към кого да се обърнем, ако..., какво да направим, преди да дойде / да отидем при доктора, когато... и др. подобни.

# 7
 • Мнения: 1 974
Дано идеята бъде испешна.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Наистина, дано...

# 9
 • Мнения: 2 479
Идеята е добра, но пък тогава всички ще имат желание да пишат единствено в този подфорум - естествено е всеки да предпочете безплатна консултация със специалист (била тя и виртуална), отколкото да пише тема тук, където аз примерно ще му кажа какво е станало с приятелката ми, когато е имала сходен с неговия проблем...

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 14:06 от Lib

# 10
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Браво за темата! Аз няма да се легитимрам тук, защото вече не пиша тук. Няма смисъл.
Отдавна, много отдавна призовавах да се освестят списващите в подфорума- и питащи, и отговарящи/най- вече/. Моят извод е, че дори не е необходимо да се представиш за лекар, за да вярват на глупостите ти, даже по- добре  да не знаят Simple Smile

# 11
 • София
 • Мнения: 2 375
Да добавя и д-р Константинов,който пише във форума.Той е офталмолог Peace

# 12
 • там където не искам
 • Мнения: 1 512
Подкрепям идеята ти и съм напълно съгласна с тебе katiABV.

# 13
 Whistling
Добре де, под линка към форума е написано, че тази тема е за разписване от себеподобни със страдания и болежки...
Форумът е за обмяна на личен опит и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.

Копнах го направо от главната страница. Там е малко по-дълго.  Малко са лекарите, които са съгласни да помагат безвъзмездно, не мисля, че ще се създаде екип, който да отговаря всекидневно на въпросите. Защото "безплатна консултация" във форума на д-р Мазнейкова и д-р Слънчева е безплатна за нас, потребителите, но не е безвъзмездна (доколкото е информацията на страницата) за въпросната докторка. Нямам информация дали лекар е отишъл да се легитимира пред администраторите на форума с желание да се отвори негова тема, в която да дава безвъзмездни консултации. Спомням си смътно май имаше подобни призиви преди известно време към медицински лица да се легитимират за отварянето на съответните сайтове.  Нямам информация "от кухнята" какво точно е станало, но логиката ме кара да мисля, че никой практикуващ лекар не е отишъл с подобно желание при съответните хора. Защото това освен в свободното време си е нещо като ангажимент от човека, че ще отговаря регламентирано на потребителите.

Уф, дълго стана, такава съм си многословна. И малко спомени, които всеки има, но не всеки се опитва да достъпи.
Иначе е супер да можеш да се консултираш така, в удобно за теб време, просто още едно лекарско мнение по твой проблем, защото безгрешни няма. Само дето има едно малко уточнение - лекарска консултация без извършен преглед само по "анамнеза" (май така се пишеше обяснението на пациента).

# 14
 • София
 • Мнения: 2 375
Душко,като си чела нещо не си дочела до край!
Идеята е да не се представят за мед.лица,иначе останалото добре си го видяла,ама .........
Доста потребители тук претендират да са представители на медицинската професия... по един или друг начин, в повечето случаи неясно точно как.
ето това си го пропуснала

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт