Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 авг. 2008, 10:02 ч.

Мили нови потребители, моля ви прочетете

 • 1 467
 • 5
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 9 408
С тази тема искам да се обърна към новите потребители - осиновители или кандидат-осиновители, посещаващи форумът за първи път.
Здравейте нови мами, добре дошли в подфорум Осиновяване, осиновители, осиновени, надявам се тук да намерите подкрепа и съпричастност, както и да споделите радостта от факта да бъдеш майка. Както казва мама Галя - по някога ние хапем, но вие не се отчайвайте - тук сме за да си помагаме, да се подкрепяме, да споделяме вълненията и тревогите си във връзка с децата ни.
С тази тема искам да ви помоля само за едно - подфорумът включва освен осиновителите като нас, но и осиновените деца. Те си имат темичка, в която ние, мамите сме се разбрали да не пишем, освен когато ни трябва съвет от тях. Осиновените деца си имат техните съдби, които ние не можем да променим, както и техни болки, които ние не можем да облекчим. Затова ви моля, не се опитвайте да ги успокоявате и не пишете в тяхната темичка без да имате наистина основателна причина.
Благодаря ви много и отново добре дошли  Hug.

# 1
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Тази тема я намерих за най-подходяща, затова тук пиша.
Обръщам се не само към новите, но и към всички пишещи тук.
Моля Ви, не пишете в темата на осиновените. Нека те изливат свободно болката си. За мен, а и за много хора от подфорума е много полезно да четем всяка тяхна дума. Знам, че с някои неща не сте съгласни, че за някои техни болки има и други причини освен факта, че са изоставени. Нека игнорираме това.
Откровенията на порасналите осиновени са безкрайно важни за нас. Можем от извора да научим как евентуално бихме наранили или бихме позволили да бъдат наранявани нашите деца, как може би се чувстват при определени ситуации.
Моля Ви, оставете ги да пишат така, както го чувстват, не ги съдете и не им давайте съвети, просто ги чуйте!
Благодаря на всички, които ще прочетат и ще се съобразят с молбата ми.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 13:30 от Gankata

# 2
 • Мнения: 3 672
И аз снощи си мислех да пиша точно в тази тема. Абсолютно подкрепям. Закованата тема за споделяне на децата си е за споделяне. Ако някой от тях искаше конкретен съвет, щеше да попита в другите теми. Във всеки подфорум има правила, едно от неписаните в този е, че в закованата тема на осиновените, си споделят само те или пък изливат някаква мъка и натрупани чувства, стига вече с тези съвети, стига с това философстване в тяхната тема.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 2 978
С тази тема искам да ви помоля само за едно - подфорумът включва освен осиновителите като нас, но и осиновените деца. Те си имат темичка, в която ние, мамите сме се разбрали да не пишем, освен когато ни трябва съвет от тях. Осиновените деца си имат техните съдби, които ние не можем да променим, както и техни болки, които ние не можем да облекчим. Затова ви моля, не се опитвайте да ги успокоявате и не пишете в тяхната темичка без да имате наистина основателна причина. Благодаря ви много и отново добре дошли  Hug.

Обръщам се не само към новите, но и към всички пишещи тук. Моля Ви, не пишете в темата на осиновените. Нека те изливат свободно болката си. За мен, а и за много хора от подфорума е много полезно да четем всяка тяхна дума. Знам, че с някои неща не сте съгласни, че за някои техни болки има и други причини освен факта, че са изоставени. Нека игнорираме това.
Откровенията на порасналите осиновени са безкрайно важни за нас. Можем от извора да научим как евентуално бихме наранили или бихме позволили да бъдат наранявани нашите деца, как може би се чувстват при определени ситуации. Моля Ви, оставете ги да пишат така, както го чувстват, не ги съдете и не им давайте съвети, просто ги чуйте! Благодаря на всички, които ще прочетат и ще се съобразят с молбата ми.

Закованата тема за споделяне на децата си е за споделяне. Ако някой от тях искаше конкретен съвет, щеше да попита в другите теми. Във всеки подфорум има правила, едно от неписаните в този е, че в закованата тема на осиновените, си споделят само те или пък изливат някаква мъка и натрупани чувства, стига вече с тези съвети, стига с това философстване в тяхната тема.

Нямам какво да добавя към горните три постинга  Heart Eyes  Hug   bouquet Освен че и аз се моля  Praynig да няма повече напрежение, обиди и разбрали-недоразбрали в тяхната тема! Фоксче, Ганка и Кудку, благодаря за темата, дано повече хора я прочетат, осмислят и спазват!  Peace (аз не съм нито осиновено дете, нито осиновителка, най-малкото пък БМ на изоставено от мен дете, аз съм просто жена, човек, майка и психолог, и се интересувам живо от въпросите на осиновяването... веднъж и аз направих грешката да се вмъкна неканена в една от темите тук и неволно да нараня едно безкрайно добро същество, няма застраховани срещу гафове, сега много съжалявам за случилото се, то беше отдавна, аз се извиних тогава, дано са ми простили наистина  Praynig ... прочела съм "Първичната рана. Да докоснем света на осиновеното дете").  Hug

# 4
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
 HugПодкрепям  Heart Eyes

# 5
 • Мнения: 2 084
Аз все се изцепвам някъде. Обещавам, че няма да пиша при тях и да ги притеснявам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт