Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

на върха

Мнения: 6 462
Тръгнах да правя кюфтета от тиквички, но нещо ме подгони жегата и се отказах да седя 2 часа пред котлона. Понеже бях настъргала тиквичките се наложи да ги оползотворя и врътнах следната манджа, буквално с 10 мин приготовление:)

3-4 средни картофа
4-5 тиквички
3 яйца
100-150 гр сирене (може и без него)
4-5 пълни с.л брашно
1 чаша кисело мляко
100-150 гр кашкавал
копър, сол, черен пипер, по желание 2-3 скилидки чесън.

Тиквичките се настъргват на едро и се отцеждат леко от водата. При тях се настъргват пак на едро картофите. Обърркват се с 2 от яйцата и подправките. Всичко се изсипва в добре намазнена тавичка и се пече, до като остане само на мазнинка. За да има "визия", от настъргания кашкавал, останалото яйце и млякото се прави заливка. Яденето се връща до като хване коричка.
Първият път го правих без тази заливка, ми направо сложих продуктите в бъркоча с тиквичките и опекох всичко на куп:)
Става доста вкусно и е много подходящо за сезона Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Мда...добрия стар огретен, в който ти си внесла свои "змейовизми" LaughingНаистина лятно ястие!
Цитирай

Варна

Мнения: 737
Много обичам картофен огретен, много обичам и огренет от тиквички, но не се бях сетила да си спретна огретен от карфофи и тиквички  smile3555. Страхотна идея  thumbsup. Благодаря!
Цитирай

BG

Мнения: 4 546

3-4 средни картофа
4-5 тиквички
3 яйца
100-150 гр сирене (може и без него)
4-5 пълни с.л брашно
1 чаша кисело мляко
100-150 гр кашкавал
копър, сол, черен пипер, по желание 2-3 скилидки чесън.

Тиквичките се настъргват на едро и се отцеждат леко от водата. При тях се настъргват пак на едро картофите....
това и аз го пробвах, но без млякото, яйцата и брашното. стана отврат и отиде право в коша Embarassed
беше много горчиво, незнам защо.
Цитирай
...това и аз го пробвах, но без млякото, яйцата и брашното. стана отврат и отиде право в коша Embarassed
беше много горчиво, незнам защо.
Ама то без тия неща въобще какво се получи. Не загоря ли тогава. Тиквичката след като се препърже обикновенно горчи Confused
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
Ама то без тия неща въобще какво се получи. Не загоря ли тогава. Тиквичката след като се препърже обикновенно горчи Confused
не, не загоря.не обичам заливка и кисело мляко, като е сложено при готвенето. слагам си после.
Цитирай

София

Мнения: 3 231
беше много горчиво, незнам защо.
Напълно възможно е някоя от тиквичките да е била горчива и от нея цялото ястие да се е вгорчило.
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Ето и моето таз сутрешно предложение за бързо и вкусно ястие - пълнени пиперки със сирене и яйце.
Необходими са около 1 кг пиперки, които предварително изтърбушваме /извинявам се за грозния израз, но е точен/ и измиваме на течаща вода отвътре, за да премахнем напълно семките.
Разбъркваме около 0.400 кг сирене с 4-5 яйца, добавяме 2-3 с. л. кисело мляко /може да бъде заменено с малко течна готварска сметана/, ситно нарязани копър и магданоз и с получената смес пълним пиперките, като запушваме дупчиците им с парчета от външната страна на домат /като капачета, за да не изтича сместа при печенето/. Слагаме ги в намазана с олио тава, поръсваме ги с малко вода и ги слагаме в предварително загрята на около 200 градуса по Целзий фурна. Печем, докато пиперките хванат приятно кафяв загар. Наздраве Very Happy
Цитирай
..- пълнени пиперки със сирене и яйце.
....
Любимото ядене на половинката. Но аз преди да ги напълня пиперките и ги надупчвам с вилица
Цитирай

София

Мнения: 6
Включвам се към рецептата на Карима.........към яйцата и сиренето добавям една филийка накиснат стар хляб и запушвам чушката също с парченце стар хляб........така става доста по-безсолно.......да ви е сладко
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
И точно с накиснат стар хляб ги правя Very Happy
Цитирай
Пък аз слагам галета. Дали с хляб няма да е по-добре Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 737
Пълнените чушки със сиренце са страхотна лятна гозба. Аз обаче заменям пиперките с камби, защото са по-месести и сладникави. Също така към сиренето прибавям и извара, за да не е солено.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Да се присъеденя и аz.

400 гр. варени картофи
200 гр. Cabanossi (вид салам с малък диаметър)
80 гр.  zелен лук
3 домата
2 с.л. zехтин
сол, черен пипер
3 яица
200 гр. сирене
Студените сварените картофи се наряzват на малки кубчета. Саламът, лукът се наряzват на шайби, а томатите на четвъртинки. Загрява се в тиган zехтина и първо се пускат картофените кубчета на по силна печка. След това огъня се намалява и се прибавят останалите неща. Подправя се. Яйцата се раzбъркват със сол и се прибавят към сместа. Най накрая се прибавя наряzаното на кубчета сирене и се zапича на фурна zа 10 мин.
Цитирай
...


200 гр. Cabanossi (вид салам с малък диаметър)
...
РОзичка, това малко като шпек салама ли дето е на вкус. Абе в Лидъл съм го виждала ама не мога да сетя кой от всичките видове беше. Вкуса малко между шпек салам и луканка?!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора