Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 авг. 2008, 13:53 ч.

Бубарство

  • 2 656
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 961
Момичета, ако някой има информация за фирма или организация която изкопува буби и предлага материали, нека да пише в темата. Интересуваме се спешно защото до колкото разбрах сега е сезона за вземане на нещо...не запомних какво, но свекърите ми искат да се занимават с това. Те са се занимавали преди години де, сега пак искат но им трябва нова информация за всичко и най-вече за цените на материала и продажните цени.

# 1
  • Мнения: 1 961
Побут....

# 2
  • Мнения: 161
И на мен ще ми бъде много интересно да следя темата  Wink

Ето тук има малко инфо за бубите:
http://business.vratza.com/index.php?r=firmi%2Fselskostopanstvo% … base=&lang=bu
http://www.business.bg/cgi-bin/page.cgi?page=firm&id=73
http://www.svila.hit.bg/new_page_7.htm
http://www.naas.government.bg/opit/bubarstvo.php

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 13:01 от vvvitality

# 3
В петък беше официално открит Център по бубарство, чието седалище е на територията на УПЗ ЕООД при Русенския университет “А.Кънчев”. Създаването на центъра е резултат от съвместната дейност на “ДК фешън” ООД и УПЗ ЕООД и в сътрудничество с учредената на 07.08.2008 г. Българска асоциация на бубопроизводителите, преработвателите и износителите на естествена коприна.


Откриването на центъра се извърши от доц. Димитър Греков – Ректор на Аграрния университет в Пловдив, който е изтъкнат специалист с международна известност в областта на бубарството и производството на естествена коприна. В словото си при откриването той отбеляза, че естествената коприна е уникален текстилен продукт, който има не само древна история, но и днес продължава да е още по-ценен заради своите изключителни естетични, ергономични и функционални качества. За това свидетелства големия интерес към копринените облекла и използването на копринения текстил в бита на хората по целия свят, включително и най вече в икономически развитите страни, които могат да си позволят и по-висок стандарт на живота. Рисуването върху коприна е признато изкуство с ценени и търсени произведения, а естествената коприна е сред малкото текстилни продукти, които не допускат алергични реакции. В България има утвърдени традиции в областта на бубарството и производството на естествена коприна, които обаче не останаха незасегнати от икономическите катаклизми, преживени от страната през последните 30 години. Възраждането на бубарството и производството на естествена коприна е похвално начинание, което е стратегически влог в развитието на българската икономика по примера на страни като Гърция, Италия, Франция или САЩ, където тази дейност е високо печелившо икономическо занимание за немалко производители. Налице са предпоставки за сътрудничество в областта на обучението по бубарство, производство и употреба на естествената коприна между Русенския университет и Аграрния университет в Пловдив, което е обсъждано на среща с доц. Христо Белоев – Ректор на Русенския университет.


На откриването присъстваха Зам.Ректора на РУ”А.Кънчев” доц. Михайлов, Пом.Ректора г-н Гегов, доц. Чакърова от СУ ”Св. Климент Охридски”, г-жа Станева – Кмет на община Кайнарджа, г-н Янков от консултантска фирма “Премиер” ЕООД, управители на фирми УПЗ ЕООД – доц. Григоров, “Океан” ЕООД – инж.Велев, “Титан” ЕООД – инж.Тодоров, “ЯТК” ЕООД – г-н Козарев, много бивши работници и служители от прекратилата производствената си дейност “Дунавска коприна”, а също и членовете на Управителния съвет на Българска асоциация на бубопроизводителите, преработвателите и износителите на естествена коприна. Специални поздравления във връзка с откриването на центъра бяха получени от доц. Паномир Ценов – Председател на Асоциацията за естествена коприна в черноморския, каспийския и средноазиатския регион и от г-жа Нелова – Председател на Стопанската камара във Враца. Председателката на Българска асоциация на бубопроизводителите, преработвателите и износителите на естествена коприна г-жа М. Димитрова отбеляза в словото си, че целите на Асоциацията са свързани с осъществяване на логистична дейност и представителство на нейните членове с оглед осигуряване на ефективно участие в съответните проекти по европейските фондове и обучението на бубопроизводители и преработватели на естествена коприна. Доц. Григоров обърна внимание на факта, че създадения център по бубарство е мястото, където ще се съхрани “духът” на русенската коприна, който бе прогонен от естественото си обиталище в корпусите на почти вековната фабрика “Дунавска коприна” (през октомври т.г. се навършват 85 г. от откриването на фабриаката). Очакваното възраждането на традиционната връзка на Русе с коприната, която е част и от неговата слава, ще е резултат от упорита работа по създаването на необходимата суровинна база, а механизмите на пазарната икономика ще помогнат, последователно за изграждането на нови производствени мощности за коприна и за по- мащабна търговия с копринени изделия.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт