Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 авг. 2008, 15:08 ч.

Вярвате ли, че съществуват сомати???

 • 8 855
 • 43
 •   1
Отговори
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
Вярвате ли,че може да съществуват?  За първи път разбрах от книгата на проф. Мулдашев за тях и ми се стори доста интересно и фантастично.

# 1
 • София
 • Мнения: 2 405
Кво е това, бе Мише?

# 2
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 314
сомати не е ли състояние, не живинка?

# 3
 • Мнения: 690
Вярвате ли,че може да съществуват?  За първи път разбрах от книгата на проф. Мулдашев за тях и ми се стори доста интересно и фантастично.
Мулдашев е един лаик, нищо повече.  Peace

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Може ли обяснение на това явление, а ние ще кажем дали сме ги виждали, това да не са някакви слънчеви хора.... Naughty Thinking

# 5
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
http://www.fliorir.com/fulltext/43_Legendarnite%20atlanti.htm

# 6
 • Мнения: 1 312
Хммм,скептична съм сякаш Thinking
Мерси все пак за темата-накара ме да се информирам по въпроса...


През 1893 година в Бен-галия майстор Рама Крипта е създал школата йога, с помощта на която е било възможно да се изпада в състояние на сомати. Веднъж самият Рама Кришна изпаднал в сомати, като за случая поканил и лекар. Лекарят направил оглед на тялото му, установил, че е мъртво и издал медицинско заключение за смъртта. След то¬ва Рама Кришна оживял. В по-късен период нееднократно са из¬следвани телата на хора в състояние на сомати. При тези случаи не са регистрирани пулс, няма данни от електрокардиограма и еле-ктроенцефалограма, температурата на тялото е паднала. Описани са много случаи, когато хора, прекарали в състояние на сомати ня¬колко години, са се връщали към живот. Оживяването им е удив-лявяло и плашело околните.
- Да не би сомати да е летаргичен сън?
- Не. При летаргичния сън работят сърцето, мозъкът, процеси¬те на обмяна на веществата. При сомати тялото преминава в ка-менно-неподвижно състояние.
* На английски думата се пише somadhy, но в Индия се произнася сомати ("h" не се произнася). В руската литература я изписват „сомадхи", но не е правилно. В Индия не биха разбрали думата „сомадхи".
— Как да разбираме това каменно-неподвижно състояние? - по¬питах аз.
- Тялото става неестествено твърдо и студено. При умрелия чо¬век то е по-твърдо от живото тяло, но при сомати е многократно по-твърдо. Образно казано, тялото е като камък. Каменно-неподвижното състояние (stone-still stale) е общоприет термин сред ре¬лигиозните учени, изучаващи сомати. Разбира се, не става дума за превръщането на човешкото тяло в истински камък, просто то ста¬ва много, много твърдо - отвърна свами Дарам.
- Как се постига втвърдяването на тялото при сомати?
-  Постига се, като обмяната на веществата в организма се свежда до нула.
-  Ясно е, че след смъртта обменните процеси в организма продължават известно време - на това се базира присаждането на органи и тъкани. След смъртта обаче се активизират литичните ферменти, участващи в разрушаването на тъканите. Какъв е меха¬низмът при понижаването на обмяната на веществата до нула, кой¬то довежда до втвърдяването на тялото и до своеобразната му кон¬сервация? - попитах аз.
- Това е особен механизъм и той действа чрез водата в организ¬ма - отговори свами Дарам.
- Какво е въздействието на микроорганизмите върху тялото по време на сомати?
- Почти няма такова. Но все пак по-добре е да се избират чис¬ти места.
- А как влияе температурата в състояние на сомати?
- По-добре е температурата да е ниска.
-  Как може да се въздейства на водата в организма, за да се снижи обмяната на веществата до нула?
- Чрез биополето, по пътя на медитацията - отвърна свами Да¬рам. - Биополето и водата в организма са свързани. Но човек трябва да се научи толкова ефективно да медитира, че биополето да започне да въздейства на водата в организма и чрез нея на об¬менните процеси. Сомати е висша форма на медитация. Не всеки може чрез медитация да влезе в сомати и не всеки, който се е на¬учил да влиза в сомати, може да стигне до дълбоко сомати, когато тялото се съхранява дълги години.
- А какво става с душата в състояние на сомати?
- В учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of Body Experience), което означава - опит извън тялото, да наблюдаваш тялото отстрани. При сомати душата се намира извън тялото, ре¬дом с него. Човек може да продължи живота си, оставяйки тялото си в нещо като консервирано състояние, а после да се върне в не¬го. С помощта на сомати може да се разбере живота на душата. Човек вижда в действителност своето тяло, сякаш то е мъртво, но той усеща, че живее. По време на сомати човек разбира, че може да живее и без тяло.
-  Значи, ролята на сомати се състои, от една страна, във възможността за живот без тяло, а от друга - във възможността да се консервира тялото за дълги години. Един вид тялото може пак да ни потрябва - казах аз.
- Тялото може да бъде консервирано за стотици, хиляди и даже милиони години - отвърна свами Дарам.
- Удивително - възкликнах аз, - в такъв случай сомати е спаси¬телното състояние, чрез което човек би могъл да оцелее при ката¬клизми и катастрофи, дори и глобални. Чрез съхраняването на чо¬вешкото тяло в състояние на сомати може да се създаде Генофонд на човечеството. Така ли е?
- Трябва ли да се съхраняват човешките тела в случай на гло¬бална катастрофа?
- Ролята на човешкото тяло не трябва да се омаловажава, как¬то правят някои религии. То е създавано в резултат на продължи- телна еволюция. Защо да се преминава този път отново, когато е по-лесно да се съхрани в състояние на сомати - отвърна свами Да¬рам.
-  Мисля, че в природата съществуват прецеденти на сомати. Например зимният сън при животните. На Север кафявата мечка прекарва в сън 7-8 месеца от годината, при това в бърлогата й съвсем не е топло. Вероятно мечката, като при сомати, снижава своята обмяна на веществата. Мечката-скитница е онази, която не
е могла да изпадне в сомати. Можем да добавим още зимния сън на лалугера, змиите, жабите, насекомите и други живи същества. Очевидно соматиподобното състояние е начин за адаптация към условията на Севера.
 
 
 

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Наистина ли обаче в света не съществуват или не са съществували хора, притежаващи “трето око”? Със задачата да разбули тази загадка се нагърбва руският професор, доктор по медицина и директор на Общо руския център за очна и пластична хирургия –

офталмологът Ернст Мулдашев

Той развива теорията, че по очите на човека се познава добър ли е той или лош, волева натура ли е или е слабохарактерен и дори поставя диагноза на заболяването му. След задълбочени проучвания Мулдашев открива, че върху тибетските храмове има изображения на гигантски по размерите си очи, а по средата им, малко над веждите, е изрисувана точка. Тя напомня на точките, които индийките си слагат на челата, за да покажат към коя каста от обществото принадлежат, но е по-различна. Мулдашев и колегите му правят възстановка на чертите на лицето на тайнствения човек, чиито очи “гледат” от пагодите. Оказва се, че външността му е странна.

Той хем прилича на останалите хора,

хем коренно се различава от тях. Носът му например наподобява спираловидна завъртулка, устата му е малка, а челото високо и изпъкнало. Професорът, който години наред изследва човешките очи, предприема експедиции в Индия, Тибет и Хималаите, за да разбере съществували ли са хора с подобна външност и ако е наистина е имало такива – кои са те и защо са изчезнали. Той констатира, че “практически всеки човек в тези страни е убеден в наличието на “трето око” и в основната му функция – looking inside /да гледаш навътре/. Това, което открива обаче надхвърля и най-смелите му очаквания. Оказва се, че и в Индия, и в Тибет, и в Хималаите съществуват пещери, в които в състояние на медитация, която

местните жители наричат “сомати

# 8
 • София
 • Мнения: 83
Някои от авторите, които пишат по темата ме карат да пратя и тази хипотеза при "световната конспирация". Чела съм легенди, в които се говори за сомати. Но като за състояние, в което изпадат различни хора (и съвременни и потомци на Атлантида и т.н.). В Тибет имало пещери входовете, на които били покрити с кости на китайски войници, тъй като хората, които изпадат в подобно състояние могат да създават и бариера пред останалите хора. Тръгнеш ли да влизаш в подобна пещера - започва да те мъчи силно главоболие и въобще дискомфорт, който те кара да се откажеш от намерението си да продължиш. А продължиш ли - не се връщаш. Но има стара тибетска легенда, според която при едно безводие един от първенците успял да влезе в подобна пещера и да измоли дъжд. Аз лично съм скептична  Wink

# 9
 • Мнения: 1 467
Око да види, ръка да пипне. Сега сериозно - склонна съм да допусна, макар че и аз съм на мнение, че темата доста е опорочавана от разни автори.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Инфо и за соматите и за Кочовска - http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1328

# 11
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
В книгата на Мулдашев пише, че още Хитлер се е опитвал да влезе в тези пещери, но не е успял.

gitadam това е много интересно!

# 12
 • Мнения: 15 485
Според мен човешкият ум и тяло имат безгранични способности. Проблемът е, че единици хора владеят някой от тях. За мен няма нищо чудно, че подобно нещо е възможно.

# 13
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
Според мен човешкият ум и тяло имат безгранични способности. Проблемът е, че единици хора владеят някой от тях. За мен няма нищо чудно, че подобно нещо е възможно.
Напълно те подкпрепям!! Peace

# 14
 • Мнения: 2 777
Да

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт