Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

България

Мнения: 295
Имам доста праскови реших да направя садко във фурната да го пека но незнам пропорцийте на колко кг колко захар да сложа
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 730
С майка ми правихме преди 2-3 дни сладко от праскови и стана много хубаво. Пиша ти нейната рецепта изпитана от години.
3 кг. праскови
2 кг. захар
1 ч.л. лимонтозу
Прасковите се белят и нарязват на парченца. Оставят се заедно със захарта в дълбока тавичка за една нощ. На другия ден сместа /прасковите са си пуснали сок/ се пече, като се бърка начесто и се внимава да не се изкипи. Можеш да го оставиш по-гъсто или по-рядко в зависимост как го предпочиташ. Към готовото вече сладко се добавя лимонтозуто и се разпределя в бурканчета. Стерилизира се 5-10 минути.
Успех!   bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Можеш да вземеш сместа на д-р Йоткер,
виж каква е пропорцията,
Измий прасковите,обели ги и свари.
Аз направих по този начин 6 бурканчета и съм доволна.
За втора година го правя и съм доволна.
Цитирай


Мнения: 6 064
Можеш да вземеш сместа на д-р Йоткер,
виж каква е пропорцията,
Измий прасковите,обели ги и свари.
Аз направих по този начин 6 бурканчета и съм доволна.
За втора година го правя и съм доволна.

и аз така правя сладка, стават много хубави, а се правят изключително лесно
Цитирай

България

Мнения: 295
Благодаря ви момичета направих го варено на газовия котлон .Не можах да намеря в кварталните магазини фикса на др. Йоткер но и без него стана супер .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.