Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 817
Здавейте д-р Слънчева, от около 2,5 месеца дъшеричката ми, която е на 10 месеца (почти) е с кашлица. Не е дълбока с храчки но е факт. Ходихме при педиатърката (след 1 месец кашилца) и първоначално изписа сироп за кашлица "Мукоплант" за 5 дни. Кашлицата обаче не спря. Обикновено когато я храня се появавя и рядко през останалия период на деня, но е всеки ден. Нощем не съм я чувала да кашля. След приема на сиропа, по неизвестни причини дъщеря ми започна да вдигна Т до 38,80 С. Завевдохме я пак на лекар и направихме пълна кръвна картина. Резултатие са:

WBC 4.3G/L                       4.1-10.9 G/L
LYM  1.4    32.1%L             0.6-4.1          10.0-58.5%L
*MID 0.2    5.2% M             0-1.8             0.1-24.0%M
GRAN 2.7   62.7%G             2.0-7.8          30.0-92.0%6


RBC      4.2  T/L                                         4.2-6.3  T/L
HGB   112  g/L                         L            120.-180    g/L
HCT       .328 fl                        L              .370-510     L/L
MCV    74.1  fL                         L             80.0-97.0 fL
MCH    25.3  pg                        L             26.032.0     pg
MCHC 341.  g/L                                     310.-360.  g/L
RDW    13.2%                                         11.5-14.5%

PLT   377. G/L                                       140.-440  g/L
MPV     9.4 fL                                          0.0-99.8 fL

Нямаше никакви други оплаквания освен усилване на кашлицата + висока Т.
След 2 дни потдържане на Т 380 С, педиатъркта изписа АБ - Зинат, който дъщеря ми прие за 7 дни. Т спадна трайно, но кашлицата си остана така, както преди. Сега продължава да кашля 3-ти месец незнайно от какво, а моите притеснения са големи. В понеделник вече смятам пак да я заведа на друг лекар, но искам да прочета и вашето мнение. Какви може да са вариантите за тази кашлица? Какви изследвания може да се направят? Може ли да има пневмония или само бронхит, без да е боледувала преди това и АБ да не е помогнал ако е имало нещо подобно. Много съм притеснена  Sad , мисля си само за лоши неща  Crying or Very sad Балгодаря ви за отговора предварително   bouquet





« Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 13:15 от Empres »
Цитирай


Мнения: 5 760
Първо изследванията са в норма- този хемоглобин за тази възраст е нормален. Необходимо е да получава месо и жълтък- източници на желязо.
Второ- причината за тази кашлица може да е по-голяма и леко възпалена трета сливица, рефлукс- връщане на храна в хранопровода, която да дразни и да предизвиква кашлица и на последно място алергична причина.
Добре е да се види от лекар специалист по белодробни болести и УНГ.Мукоплант, ако няма белодробна причина за кашлицата логично е да я засили защото втечнява нормалния секрек който се намира в белите дробове и така се провокира кашлица.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.