Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 179
Здравейте!Искам да направя ястието, така че нито зелето да "хрупка",нито свинското да е прекалено разварено-в тенджера или тава.Правила съм го предимно с кисело зеле,което е по-лесно-сварявам месото,нареждам то в тавата,покривам със зелето и чакам.Очаквам ви!
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Аз го правя в тенджера. Първо в олио запържвам месото. Щом се зачерви - добавям нарязаното зеле. Запържвам и него. Слагам лъжичка червен пипер, разбърквам, добавям 1-1,5 ч. ч. вода, захлупвам, намалявам и оставям за около 50 мин. Разбърквам от време на време. После добавям сол, черен пипер, дафинов лист и нарязани домати. Оставям още за 10-15 мин. Общо взето времето за сваряването на месото и зелето е едно и също - около 1 час.
Цитирай

Под звездите

Мнения: 512
Аз го правя по същия начин както yaqodka,но като стане готово го изсипвам в тава и запичам във фурната така го харесваме повече.
Цитирай

Варна

Мнения: 3 827
Моето е по-различно, но също става хубаво.
Около кг домати нарязвам на дребно и запържвам с една кафяна чаша олио, добавям зелето, предварително нарязано и претрито със сол,  и то да се запържи и като започне да омеква и си промени цвета слагам червен пипер, чубрица и черен пипер. Изсипвам в по-дълбока тава един пласт от зелето и слагам месото. Покривам с останалото зеле, добавям чаша вода и пека, докато се опече зелето. Накрая изваждам месото отгоре върху зелето и го запичам от двете страни.
Цитирай

София

Мнения: 108
Аз го правя по същия начин като Деспина , Peace но вместо чубрица слагам босилек , вкъщи така го харесват повече........... 35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.