Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Замразен заек

  • 1 септ. 2008, 19:16 ч.
  • Преглеждания  1 700  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 483
Мили дами, купих един замразен заек, но нямам идея как да го приготвя.
Бих искала да го направя с повече зеленчуци, най-вероятно като яхния.
Моля помагайте  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 108
Ние в къщи винаги го пълним с плънка като дроб сърма. Месото е сухо като пилешкото така ,че го прави като пилешка яхния с повечко лук.... Hug

# 2
  • Мнения: 3 377
Пълнен шпикован заек на фурна. Много вкусно. Като яхния не съм яля...и не съм правила.  Peace

# 3
  • Мнения: 10 010

Ето Заешка яхния

Аз лично предпочитам заек, приготвен по рецептата на Лео Пилешка фантазия в гювеч. Става заешка фантазия! Heart Eyes

# 4
  • сред люляците
  • Мнения: 698
Много обичам заешко и приготвям сравнително често. Предлагам ти три от моите рецепти Peace

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз приготвям заека също като теб  ilrai78 от рецептата за пълнен заек и е много вкусен.
Може би не е тук темата,но искам да те питам:
Как приготвяш супа от заешка глава(ако правиш)

# 6
  • сред люляците
  • Мнения: 698
Аз приготвям заека също като теб  ilrai78 от рецептата за пълнен заек и е много вкусен.
Може би не е тук темата,но искам да те питам:
Как приготвяш супа от заешка глава(ако правиш)

По принцип специално от заешка глава не съм правила, но съм използвала бульонът от варенето на заека за супа. Правя както картофена супа - с лук, морков, чушка, картофи, домати
и фиде. Застройвам с варена застройка. А може да се добави и месце от заека. А ти приготвяш ли такава супа, че ми стана интересно как...?

# 7
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Да правя и става като телешко варено,
но исках да пробвам нещо по различно.
В студена вода слагам месото,като заври препенвам ,
слагам фиде,картоф,морков подправки

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Месото се нарязва на порции,запържва(по-скоро се задушава) с около 1 кг лук нарязан на полумесеци,1 морков на кръгчета.Задушава се под капак в тенджера. Добавя се червен пипер,сол,черен пипер на зърна,5-6 скилидки обелен чесън,1-2 дафинови листа, 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч вино.Когато се поувари месото се добавя 1 с.л. доматено пюре разбъркано с 1 ч.л. брашно.Ври още около 10-ина минутки и се дръпва от котлона.Оставя се да поотлежи 1/2 час и се сервира.

По време на готвенето се следи да не остава без течност ястието.Ако трябва се добавя гореща водичка.

# 9
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 454
Ако решиш да пробваш и друго освен яхния, аз най-често го приготвям с горчица.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт