Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора
Бихте ли споделили идеи, трикове, опит и рецепти при готвенето / печенето с гофриран тиган (grill pan). Благодаря.    chef
Цитирай
Ми то нищо особенно. Само дето в 90% от случаите когато пека месо не слагам олио. Нещата стават раирани като на грил (ами тиган newsm78 Very Happy)
Цитирай

София

Мнения: 3 233
А на вкус как са? Навярно не като на скара...Питам, защото и аз отдавна му се точа на един такъв тиган Mr. Green
Цитирай
А на вкус как са? Навярно не като на скара...Питам, защото и аз отдавна му се точа на един такъв тиган Mr. Green
Ами ..... newsm78, вярно не е като на грил ама биват Wink. За мене е тиган като тиган. Само малко по-здравословно (да го наречем) може да сеготви с него, защото мазнината изтича в улийчетата (само как го обясних) Confused Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 3 233
А на вкус как са? Навярно не като на скара...Питам, защото и аз отдавна му се точа на един такъв тиган Mr. Green
Ами ..... newsm78, вярно не е като на грил ама биват Wink. За мене е тиган като тиган. Само малко по-здравословно (да го наречем) може да сеготви с него, защото мазнината изтича в улийчетата (само как го обясних) Confused Embarassed
На мен тъкмо за това ми трябва - за да е здравословно /не готвя пържено почти нищо у дома/.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Не се използва мазнина,но пък е добре да се намаже преди да се сложи месото за да не залепва Wink . Иначе аз лично предпочитам истинската скара Wink.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Заповядай.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15974.0
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Аз съм много доволна. Пече съ бързо и не отнема много време.
За първи път когато пеках месо, сложих олио и страшно пръска. След това разбрах, че не се слага олио.
След като месото се изпече, слагам го в ийенска тенджера да се зашуши с начукан чесън или лук и така стои във фурната (пусната на около 150 градуса) за около 15 -20 мин.  Може отгоре да су сложи пушено или топено сирене и така да се задуши.

Това, което последно правих беше следното:
След като го опекох месото на грил тигана, го наредих в йенска тенджерка като отдолу под всяка пържолка сложих нарязана филийка пушен бекон, над него парче топено сирене и отгоре месото.
Така се нареждат всички пържолки. Най отгоре сложих счукан чесън и ги намазах с топено сирене. При затворен съд ги задуших за около 20-30 мин. във фурната.
Станаха вкусни
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз горещо препоръчвам тиганите Taurus от Технополис. Страхотни са, макар яе не са гофрирани. Абсолютно нищо не залепва и без капчица мазнина   chef Тефал просто пасти да яде  #Crazy
Цитирай

София

Мнения: 264
 Party Laughing верно е това : нещата на таурус са мноого по-добри от тефал! правя какво ли не : месце, зеленчуци, сосове от сирена - нищо не залепва, готвиш без мазнина, супер!
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Чакай сега като и без това вдигнахте пак темата, да ви кажа нещо много вкусно за такъв тиган :

1 кг добре измити тиквички, нарязани на шайби по диагонал се изпичат на тиганчето. Предварително не се солят. След като тиквичката хване "рае" се слага в тенджера с капак и се осолява. Така до изчепване на количествата. По същия начин се процедира с 2-3 големи глави лук, също нарязани на шайби.
Приготвя се сос от сока на 1/2 лимон, 5-6 капки оцет балсамико, 3 -4 ч.л горчица, 1 скилидка чесън, зехтин, 1 ч.л мед, сол и копър.
Зарзавата се подрежда в чиния, като обилно се полива с въпросния сос. Най- накрая се поръсва с пармазан.

У нас сега в жегите тигана се ползва основно за тази рецепта:)
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Чакай сега като и без това вдигнахте пак темата, да ви кажа нещо много вкусно за такъв тиган...
Чакам аз, чакам...ама не биваше да я пишеш таз рецепта Twisted Evil
Сега не знам как ще изтрая да затръгвам от работа довечера, че да мина да забърша такъв тиган. Откога му се точа, но ти просто преля чашата... Mr. Green
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Чакай сега като и без това вдигнахте пак темата, да ви кажа нещо много вкусно за такъв тиган...
Чакам аз, чакам...ама не биваше да я пишеш таз рецепта Twisted Evil
Сега не знам как ще изтрая да затръгвам от работа довечера, че да мина да забърша такъв тиган. Откога му се точа, но ти просто преля чашата... Mr. Green
Аз го сънувах даже  Crazy Не се чуди повече - изобщо няма да съжаляваш newsm10
Цитирай

Варна

Мнения: 360
И аз отдавна се точа на такъв тиган , но май са много скъпички .Мисля че тефала е около 40лв., а за други марки не знам колко са и да ли са качествени.Вие каква марка ползвате? newsm78
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Вместо да си даваш парите за Тефал, прежали 55 лв. за едно таурусче. Има да ме благославяш после  Wink  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора